Jump to content

Jo Husafet

Foto urednici
 • Content Count

  12,700
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Jo Husafet

 • Rank
  Urednik
 • Birthday 01/25/1979

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Vladimir Krzalic

Recent Profile Visitors

42,481 profile views
 1. bataljivanje 24-105 je nabolje sto moxes da uradis za svoju foto karijeru
 2. pa na metar-dva udaljenosti od objekta itekako ima bokeha ako ti je zadnji plan na jedno 15-20 metara. Ne, ne moze u kucnim uslovima.. mora da se izadje napolje :)
 3. Poslusaj savet Roberta Kape - Ako ti fotke nisu dovoljno dobre, nisi prisao dovoljno blizu. UWA trazi involviranost iliti prisutnost u kadru jer se onda postize efekat uvlacenja gledaoca u fotografiju stvaranjem perspektive koju video da vinovnik dogadjaja a ne samo posmatrac sa strane.
 4. 1. Koje telo? 2. aj sad ovo isto samo sa neke lepse udaljenosti.. tipa jedno metar-dva
 5. jes'vala grdan je bokeh ko u pedesetice G :lol:
 6. Ja, osim ovoga, ne bih dodao nista. Telefon je skroz OK, dokle god mozes da podesis manuelno WB, ISO i trajanje ekspozicije (dakle skoro svaki noviji). Stativ i svetlo su majka roditeljka.
 7. Dobrodosao na DZ. Apsolutno je nemoguce da ti mi damo savet bez gomile ulaznih podataka. 1. Koliko ti cenis svoje vreme 2. Koliko je/bi troskova bilo u fotkanju 3. O kojoj se kolicini fotografija radi Za pocetak.
 8. Sto ne bi radilo? Doduse zavisi sa cime fotkas i koliko ti je blizu najblizi objekat koji imas u kadru jer on odredjuje kolicinu paralakse (ono da se jedan plan pomera brze po kadru neg drugi jer je blizi), a samim tim i kolicinu zejabancije koju ces kasnije imati sa PTGUI-em ili nekim slicnim... Ako radis sa fisijem nodalna tacka je tacno na povrsini prednjeg elementa pa je uzasno lako namikeriti ga u tu poziciju. Kod sirokougaonih objektiva nije i mora da se pomocu jednostavnog eksperimenta sa olovkom na stolu (guglati), namikeri objektiv u nodalnu tacku i zatim OBELEZE pozicije da se
 9. na poslednjoj je crkva malo svetlija nego sto bi trebalo.. samo je malo stisaj u odnosu na ostatak. Btw, sta fali fotkanju samo po mraku :ph34r: ?
 10. [troll] 451D ? :lol [/troll] 5d2, zbog onog sto su ti vec drugari rekli...
 11. Sve je OK. Shvatili su da je mk2 jednostavno predobar. Malo su se zaradili i napravili bolju zavesicu nego sto je trebalo da bude, verovatno pouceni relativno losim iskustvima sa 5d. Nista sto radi milion km/okidanja nije isplativo proizvodjacu. Kasnijom iteracijom smanjili su zivotni vek sa milion na parsto íljada i to onda vec ima vise smisla...
 12. Gresis ^_^ i 13 sekundi kasnije u LR-u, sa jpg u 800 piksela. Sta mislis da imas raw kako bi tek mogli da se naguraju ovi lepi topli hajlajti? Ne razumem da je tesko da se izdvoji tih par desetina sekundi da se sredi fotka.
 13. Predlog odbijen. Sve dok SANU ne odluci da je pridev ruralan na spisku uvredljivih reci, nastavljamo da ga koristimo da bi opisali upravo ono sto svi znamo kada neko kaze iz "ruralne sredine", jer je to upravo opis demografsko-socioloskog kao i naucno-tehnickog razvoja. Stereotip koji sljaka u 99.5% slucajeva. Dakle ono.. 3 sigma. Takodeci standard. Kada dodjemo do ovoga kao problema koje imamo u komunikaciji.... e tad ce imati smisla. Do tada - jok. To sto se na zalost seljobera nasesilo po gradovima i od njih napravilo ruralne sredine - o tome nekom drugom prilikom. F
×
×
 • Create New...