Jump to content

Foto turista

Članovi
 • Posts

  2,792
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Foto turista

 1. ^ Ja sam protumacio bas tako... Da bi ovo sto se vidi bilo jos bolje da je u boji, nego sam objasno zasto nije, sve je zuto bez mogucnosti da se nekom kolor korekcijom izvuce neka dinamika u bojama.
 2. @Sale72 Ovde se to ne vidi na sredjenoj fotki, svetlo je lose, ostro, zuto, u orginalu nema boje sem te zute i ne moze da se isprevi, iz svih tih razloga B&W je jedino resenje uz naravno dosta korekcija... Vecina se ne bi ni bavila ovom fotografijom, nego sam ja dokon pa polako malo po malo na kraju sredim svaku fotku koja makar nesto vredi.
 3. 420. Best defence... 421. Little gymnast... 422. Amazing game...
 4. Ako se ne zagleda previse, za ovu namenu kao sto su fotke prikazane na blogu nista bolje ne treba... Prosecan korisnik nema sanse da vidi razliku izmedju ovih fotki i fotki istih kadrova koje su nastale pomocu nekog sistem telo + objektiv.
 5. Svaka cast klega, kadrovi su odliucni, finis isto tako... Jedino kod ovu sto je sunce suri Lake in Poscenje ima prostora za doradu, malo da se sredi ovo zutilo na stenam i travi u drugoj polovini kadra, i imas propusta viri bela pozadina uz ivice kadra na par fotki... Sve u svemu tako se to radi 🙂 Sta si koristio od opreme ? Ako je ovo sve iz ruke onda imas pohvale i za fotografsku vestinu.
 6. Odlicno si ovo odradio... Tacno sam znao da mora u kadru da bude gomila raznolikih kolornih i svetlih detalja u negativnom prostoru koji kao takvi samo skrecu paznju u pogresnom pravcu... Diskreno si ih stopio da se sve vrti prakticno oko 2 boje, a 2~3 boje su sustinski najbolje resenje za vecinu fotografija koje snimimo, jer sve treba da bude podredjeno sustini... Konkretno ovo nije decija igraonica gde je igraonica pored dece bitan deo jedne takve scene pa da ostanu svi ti kolorni detalji, da to sarenilo ostane takvo kakvo jeste, ovde nije bitno da ova kutija ostane pink ili kesa u pozadini zuta. Mislim da treba da nastavis u ovom preavcu jer nacin na koji razmisljas je sigurno dobar, mozda moze i bolje al ovo je sigurno dobro da niko ne moze da kaze da je likovno estetski fotografija lose oblikovana. Nemoj da pomislis da je moj sud nesto bitan, to je samo moje misljenje koje ne umem drugacije da formulisem, da ne pomislis da ja sad tu nesto delim ocene i procene kao da sam neki strucnjak 😛 samo sam objasno zasto mislim da je fotka odlicna pored toga sto je kadar dobar jer da nije sve je ovo dzabe.
 7. @menterijerka Hvala 🙂 Fotke su inace makro vecina samo zato sto su snimljene makro objektivom, nisu bas makro onako kako se to inace radi, sto meni i nije bio cilj, pored toga likovno estetski su oblikovane po mom ukusu, tako da nije nista u skladu sa nekim makro prosekom, ali je u skladu sa nazivom teme "Manje makro a vise makro apstrakcije..." 🙂
 8. Meni je DR, iso, AF ono sto je bitno, sve ostalo srnzor ce odraditi dvoljno korktno, a ostalo je kolorit 😛 Zanima me sta te je to tolko odusevilo ? Ne rauzme engleski bas najbolje pa ako mozes napisi par redica u kratkim crtama 🙂 Inace fotke su dobre, zivopisne kakve i treba da budu te turisticke/dokumentarne, sve je spakovano sa pravom merom, ako su JPG bez obrade onda je kamera stvarno odlicna.
 9. Fotka je odlicna, bas sam hteo da te pitam da postavis raw, cisto da ti kazem sta ja mislim kako si to odradio u odnosu na startnu pozciciju jer ovo sto se vidi je skladno da nema sta da se zameri, a kadar prepun detalja. Mnogo toga je moglo da bude naopako pocev od ovog radnog odela koje samo da je za nijansu svetlije i sa jacom bojom totalno bi upropastilo fotku. Makar po ovome sto si do sada postavio bolje ti ide fotkanje ljudi nego arhitetkura, mislim dobra je i arhitektura, samo ove sa ljudima sve su daleko iznad proseka bilo da je portret ili neka scena gde je covek bitan deo kompozicije.
×
×
 • Create New...