Jump to content

todos_d

Članovi
 • Content Count

  635
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About todos_d

 • Birthday 08/29/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Čačak
 • Interests
  fotografija, obrada fotografija, biciklizam, snuker, Corel DRAW,

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Dejan Todosijević

Recent Profile Visitors

4,912 profile views
 1. Čestitke. Baš je bilo teško gledati kako se stari forum urušava. Izdržali ste, svaka čast i sad nezadrživo uzlaznom putanjom...
 2. Registracija novih članova bi trebalo da ima zaštitu od robota, da se čekira npr. Ja nisam robot ili da se popune polja. Ne znam kako idu te procedure, ali bi trebalo neko ko se razume da poradi na ovom problemu. Opet na kraju treba omogućiti novim članovima pristup na adekvatan način.
 3. Ne treba ovo samo da se briše, već da se blokira onaj koji je to i postavio. Verovatno da postoji još neki vid zaštite i treba istražiti i videti i zaštiti ovaj divan portal.
 4. Kad je već kod majstora neka napuni pragove sa preradjenim uljem. Mozeš to da uradiš i ispod tapacirunga. Bateriju ne uzimaj ispod 72mA. Ako je dizel mora da pali na pola ključa bez verglanja. Pitaj sloodno, ta dva kombija koje sam imao nikad nigde me nisu ostavili.
 5. Ne mozeš da prodješ tehnički. Dozvoljene dve boje bez šaranja. Imao sam dva prvi dvanest godina drugi devet. 1.9 benzinca bokser i 1.6 turbo dizel. Sklon je brzom truljenju na krajnjim mestima poput vrata i branika i ako budeš već nešto lepio onda na čistim površinama. lično mislim da je bolji celofan koga naravno moraš da odlepiš ako bude previše išaran za naredni tehnički. Pričam za Srbiju. Pitaj slobodno na pm ako imaš nekih drugih nedoumica u vezi kombića.
 6. Sedmu mogu da posmatram ceo dan i usput da odmaram oči. Inače su sve fantastične. Usput jedno pitanje. Ova poslednja osoba na jednoj od slika ima nekako neadekvatnu obuću i donji deo odeće. Možda nisam upravu, ali deluje mi nebezbedno. U pitanju ženska osoba.
 7. A bre djaniru koristim crop i nekad sledeći će biti isto crop. Hahaha, šalim se. Pogledaću recenzije i primere osmice i desetke pa ću se verovatno odlučiti za jedan od ta dva.
 8. Imao sam prilike da se na stazi dotaknem laktom sa vozačima i imam *uda za te stvari. Zato ratujem sa obezbedjenjem ali i imam karticu moto saveza i da bih uopše imao priliku da šetam oko staze. Dosta prilika ima za fish eye. Start prolazak pored pa i skok, kamp. Prilike gde mogu da pridjem manje od dva metra. Razmisliću o tom Samyang 8mm. Inače stabilizacija ne pomaze kao što i sami znate brzog objekta. Na stranim forumima u principu kazu jedan jedini za ove stvari je 70-200 usm, t.j. najpovoljniji a da daje odlične rezultate. Dosta prilika ima i za 135mm, verovatno bi se tu Canon najviše sna
 9. Znam malo sutra bolje od tebe. Hahaha.. Sad mi pada na pamet neki Samyang. Znam da ne bežim od Canona ali bih razmotrio i tu opciju. Kakva je tehnička razlika, ne računajući širinu izneđu Tokine 11-16 i 11-20? U principu ja takmičare i čekam, mada mora nekad i da se prate.
 10. 24mm STM, a dalje bih zeleo da slično ima fish-eye efkat u originalu.
 11. Slažem se sa time da ne treba ići dalje od Canona. Nisam postavljao ovde odavno slike sa 24mm stm sam u skoku hvatao neverovatne momente. Za daljinu 60mm ok ali ne mogu baš mnogo da se odmaknem od prašine. Znam ako budem nastavio dalje ovom vrstom fotografije onda 70-200usm 2.8. Međutim mene sa crop mašinom zanima ultra blizu prilazak na skoku. U prevodu i ja u neposrednoj blizini. Zanima me nešto tipa 15mm riblje oko i slično. Ko se u tom segmentu pokazao kao najbrži. Znam da zavisi i od aparata, ali posle canona 700d, ovaj 77d ko nebo i zemlja. Imao sam i Canon 85 1.8 i Canon 55-250 is II.
 12. Ovako, ne posedijem neke objektive i aparat da bih sr kurćio u sportskoj fotografiji. Međutim sa objektivima 24mm stm i canon 60mm imam vrlo zanimljive i fokusom precizne fotografije. Imam i tamron 90mm sa kojim s vremena na vreme ubodem po koju fotografiju, ne računajući portrete koje uradim u boksu ili na startnoj liniji. E ovako, pošto koristim crop ostaću na njemu još neko vrrme canon 77d. Interesantno vezano za njega da trpi t.j. odbija prašinu. Zanimljivo za tako jeftin aparat. Ono mene što jako interesuje je objektiv koji nema tako kratki dof a brz je ko canon 1.8 a imao sam ga. Idem u
 13. Ima tačno redosled gde se koji kiristi. I ja imam jedan wd green u Dahua risiveru. Tačno radi non-stop. I to je tačno da su manji lošeg kvaliteta osim ovih sa većim kapacitetom gde i cena govori o čemu se tu radi. Takođe je važno napomenuti da du ovi diskovi a naročito od 1TB i 500 GB u većini slučajeva reparirani diskovi. Sa time je i garancija i trajnost manja. Još jednom ću reći da su najbolji sa najmanje problema diskovi od 4 Gb. U principu sve nove i največe serije su najbolje jer prolaze visoku kontrolu. Tako i ranije kad se pojavio 1Tb i danas radi u mnogim kompjuterima. Najčešće disko
 14. To 500 plus moze da bude i 2000 plus. Koji su gabariti proizvoda? Insistiraš na Canon i Nikon. Velika je ponuda opet zavisi od para. Ako baš mora npr. Canon onda od najjeftinijeg pa naviše ono petsto plus 80D, 6D mark 2, RP, Mark 4. Objektiv obično 50mm ali zavisi opet, mozda treba širi ili uzi. Oni se kreću od 100 evra pa do optimalno 1500.
 15. Potrebni su ti diskovi koji su namenjeni za čuvanje podataka koji se ne pokreću 100% sa računarom kad je uključen . Kod svih proizvodjača takvi diskovi ako se ne varam su obeleženi zelenom bojom. Ono što se pokazalo kao vrlo pouzdano su diskovi od 4TB. Dakle najbolje je da uzmeš ili 4 ili 8 TB. Ja imam Samsung eksterni D3 od 2TB četiri godine. Nije radio dve godine jer nisam imao računar. Kad sam ga aktivirao baš skoro, prijatno sam se iznenadio. Nema čak ni bad sektora. To je serija Samsungova koja je bila odlična u svoje vreme. Sad je Samsung svoj deo prodao ali trenutno ne znam kome. Mada z
×
×
 • Create New...