Jump to content

todos_d

Članovi
 • Posts

  635
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About todos_d

 • Birthday 08/29/1971

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Čačak
 • Interests
  fotografija, obrada fotografija, biciklizam, snuker, Corel DRAW,

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Dejan Todosijević

Recent Profile Visitors

5,092 profile views
 1. Otarasio sam se Canonove opreme. Nije to bilo nešto specijalno, sluzilo svrsi, i sad sam došao na nešto sasvim drugo. Jeste da se baš ne snalazim u podešavanjima, a rezultati bar za početak ili neverovatni u pozitivnom ili negativnom smislu. Verovatno je u pitanju staklo koje nije direktno vezano sa hobijem kojim se bavim a to je moto fotografija. U nekom narednom periodu ću morati da uradim nešto po tom pitanju. Fujifilm X-S 10, Fujifilm 16-80 F-4 R OIS WR kit.
 2. Čestitke. Baš je bilo teško gledati kako se stari forum urušava. Izdržali ste, svaka čast i sad nezadrživo uzlaznom putanjom...
 3. Registracija novih članova bi trebalo da ima zaštitu od robota, da se čekira npr. Ja nisam robot ili da se popune polja. Ne znam kako idu te procedure, ali bi trebalo neko ko se razume da poradi na ovom problemu. Opet na kraju treba omogućiti novim članovima pristup na adekvatan način.
 4. Ne treba ovo samo da se briše, već da se blokira onaj koji je to i postavio. Verovatno da postoji još neki vid zaštite i treba istražiti i videti i zaštiti ovaj divan portal.
 5. Kad je već kod majstora neka napuni pragove sa preradjenim uljem. Mozeš to da uradiš i ispod tapacirunga. Bateriju ne uzimaj ispod 72mA. Ako je dizel mora da pali na pola ključa bez verglanja. Pitaj sloodno, ta dva kombija koje sam imao nikad nigde me nisu ostavili.
 6. Ne mozeš da prodješ tehnički. Dozvoljene dve boje bez šaranja. Imao sam dva prvi dvanest godina drugi devet. 1.9 benzinca bokser i 1.6 turbo dizel. Sklon je brzom truljenju na krajnjim mestima poput vrata i branika i ako budeš već nešto lepio onda na čistim površinama. lično mislim da je bolji celofan koga naravno moraš da odlepiš ako bude previše išaran za naredni tehnički. Pričam za Srbiju. Pitaj slobodno na pm ako imaš nekih drugih nedoumica u vezi kombića.
 7. Sedmu mogu da posmatram ceo dan i usput da odmaram oči. Inače su sve fantastične. Usput jedno pitanje. Ova poslednja osoba na jednoj od slika ima nekako neadekvatnu obuću i donji deo odeće. Možda nisam upravu, ali deluje mi nebezbedno. U pitanju ženska osoba.
 8. A bre djaniru koristim crop i nekad sledeći će biti isto crop. Hahaha, šalim se. Pogledaću recenzije i primere osmice i desetke pa ću se verovatno odlučiti za jedan od ta dva.
 9. Imao sam prilike da se na stazi dotaknem laktom sa vozačima i imam *uda za te stvari. Zato ratujem sa obezbedjenjem ali i imam karticu moto saveza i da bih uopše imao priliku da šetam oko staze. Dosta prilika ima za fish eye. Start prolazak pored pa i skok, kamp. Prilike gde mogu da pridjem manje od dva metra. Razmisliću o tom Samyang 8mm. Inače stabilizacija ne pomaze kao što i sami znate brzog objekta. Na stranim forumima u principu kazu jedan jedini za ove stvari je 70-200 usm, t.j. najpovoljniji a da daje odlične rezultate. Dosta prilika ima i za 135mm, verovatno bi se tu Canon najviše snašao. Problem kod tih vozača kad treba da se uradi portret je taj kad osete da ih fotografišeš obično se okrenu ili spuste glavu, zato uvek dobro dodje malo veća distanca da ne osete da ste ih fotografisali. A na kraju obavezno mnogi pitaju, da li ima neka fotka za njih? Posle 25 trka baš sam dosta naučio oko psihologije takmilača i drugih detalja naročito tehničkih.
 10. Znam malo sutra bolje od tebe. Hahaha.. Sad mi pada na pamet neki Samyang. Znam da ne bežim od Canona ali bih razmotrio i tu opciju. Kakva je tehnička razlika, ne računajući širinu izneđu Tokine 11-16 i 11-20? U principu ja takmičare i čekam, mada mora nekad i da se prate.
 11. 24mm STM, a dalje bih zeleo da slično ima fish-eye efkat u originalu.
 12. Slažem se sa time da ne treba ići dalje od Canona. Nisam postavljao ovde odavno slike sa 24mm stm sam u skoku hvatao neverovatne momente. Za daljinu 60mm ok ali ne mogu baš mnogo da se odmaknem od prašine. Znam ako budem nastavio dalje ovom vrstom fotografije onda 70-200usm 2.8. Međutim mene sa crop mašinom zanima ultra blizu prilazak na skoku. U prevodu i ja u neposrednoj blizini. Zanima me nešto tipa 15mm riblje oko i slično. Ko se u tom segmentu pokazao kao najbrži. Znam da zavisi i od aparata, ali posle canona 700d, ovaj 77d ko nebo i zemlja. Imao sam i Canon 85 1.8 i Canon 55-250 is II. Prvi za portrete je bio odličan. .
 13. Ovako, ne posedijem neke objektive i aparat da bih sr kurćio u sportskoj fotografiji. Međutim sa objektivima 24mm stm i canon 60mm imam vrlo zanimljive i fokusom precizne fotografije. Imam i tamron 90mm sa kojim s vremena na vreme ubodem po koju fotografiju, ne računajući portrete koje uradim u boksu ili na startnoj liniji. E ovako, pošto koristim crop ostaću na njemu još neko vrrme canon 77d. Interesantno vezano za njega da trpi t.j. odbija prašinu. Zanimljivo za tako jeftin aparat. Ono mene što jako interesuje je objektiv koji nema tako kratki dof a brz je ko canon 1.8 a imao sam ga. Idem u pravcu za fotografiju sa ribljem okom zbog tako specifične fotografije. Mimo ovoga znam da ću na kraju morati da uzmem 70-200 i to canonov bez stabilizacije, ali trenutno nije u dometu. Unapred zahvalan na date odgovore. Dakle, interesuju me brzi objektivi koji se junački bore sa prašinom a da su pristupačni, plus gore navedeno riblje oko.
 14. Ima tačno redosled gde se koji kiristi. I ja imam jedan wd green u Dahua risiveru. Tačno radi non-stop. I to je tačno da su manji lošeg kvaliteta osim ovih sa većim kapacitetom gde i cena govori o čemu se tu radi. Takođe je važno napomenuti da du ovi diskovi a naročito od 1TB i 500 GB u većini slučajeva reparirani diskovi. Sa time je i garancija i trajnost manja. Još jednom ću reći da su najbolji sa najmanje problema diskovi od 4 Gb. U principu sve nove i največe serije su najbolje jer prolaze visoku kontrolu. Tako i ranije kad se pojavio 1Tb i danas radi u mnogim kompjuterima. Najčešće diskovi koji su bili po serverima se repariraju, velike firme, banke itd. Oni vraćaju fabrici uz nižu cenu za nove modele sa većim kapacitetom.
 15. To 500 plus moze da bude i 2000 plus. Koji su gabariti proizvoda? Insistiraš na Canon i Nikon. Velika je ponuda opet zavisi od para. Ako baš mora npr. Canon onda od najjeftinijeg pa naviše ono petsto plus 80D, 6D mark 2, RP, Mark 4. Objektiv obično 50mm ali zavisi opet, mozda treba širi ili uzi. Oni se kreću od 100 evra pa do optimalno 1500.
×
×
 • Create New...