Jump to content

Zoki83

─îlanovi
 • Content Count

  66
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zoran
 1. Pitao sa Ryan i naravno kazu da tripod mora da bude cekiran. Ali pretpostavljam da bi bilo koja kompanija to rekla. Tako da cu poneti neki jeftini tripod, koji ne moze da se koristi kao oruzje :) a i da mogu da ga bacim ako zatreba bez zaljenja.
 2. Deluje lepo, samo je moguce da i metabones tvrdi isto - da je najbolji a u stvari ima sporiji AF. Jesi li ga probao?
 3. Da nece mu biti nista, ali cekirani prtljag povecava cenu leta 2-3x, a takodje za mene nema potreba za cekiranim prtljagom posto gledam da ne nosim vise od jednog osrednjeg ranca stvari tj 5-7 kg.
 4. Ja ima isto pitanje, da li moze stativ koji staje u rucni prtljag wizzair-om i ryanair-om? Ako se to uopste menjalo tokom vremena. Znam da ryanair nije pravio problem na 4 leta za malecki tripod koji je 10-15cm kada se sklopi. Doduse takav tripod je tek nesto malo bolji nego nista :) A na duzim letovima kada sam imao tripod od 2kg, sam do sada uvek imao cekirani prtljag tako da nemam pojma da li sme.
 5. Hvala. Ja sam pazario 700d prosle godine, jer nije bilo objektiva za nex koji su povoljni kao npr 10-18, a i mislim da ne radi auto bracketing naprimer na NEX-3 sa dovoljno velikim korakom cak i kada se uradi firmware update.
 6. Ne adapter ne i de na ff, mislio sam na sony 10-18 objektiv, on moze da se stavi i na a7 i da radi na 11mm+ do oko 16mm bez mnogo problema. Sasvim moguce da samo u jednom modu nije bilo fokusa, a da je u drugom radilo. Ne secam se tacno koji. Uglavnom, mislio sam jedino zbog glomaznosti 700D-a za travel fotografiju uzmem nex. Mislis da nije nex toliko dobar, mislis nije mnogo bolji od 700d-a ili da je losiji?
 7. Hvala. Te adaptere kupujete negde kod nas ili narucujete? Gledao sam u oglasima pojavljuju se cesto neki nexovi prilicno su jeftini a mnogo laksi od canon 700d koji koristim a uz to je cak bi i kvalitet slike trebalo da bude nesto bolji. Uglavnom koristim Canon 10-18mm, pa onda mogu ili da uzmem neki od tih jeftinih adaptera ili da kupim sony 10-18mm koje je zapravo odlica jer moze cak da ide i na npr A7 negde od 11-16mm, ali je sigurno > 500 EUR. U svakom slucaju metabones mi ne odgovara, jer je njegova cena uporediva sa cenom ovog objektiva. Pretpostavljam da za (fotografije) sumrak, vece, jutro HDR situacije nije lose, tj odradi autofokus uglavnom kako treba. Doduse u mracnim situacijama mi ponekada ni 700D + 10-18 autofocus ne radi :) A sto se tice video-a da li uspeva da dovoljno brzo fokusira kada je suncano/oblacno (po danu)?
 8. Da li postoji kvalitetno adapter pomocu koga bih mogao da eos 10-18 objektiv mogao da stavim na neki Sony Nex. Nesto kao Metabones samo bolje. Citao sam ovde da postoji tako nesto ali sada ne uspevam da nadjem tu stranu. Mozda se neko seca?
 9. Doduse bez toliko delova nema sansi da bude toliko kratak :) Zna li neko gde mogu da se nadju adapteri sa 3/8 na 1/4?
 10. Hvala. Jesi li zadovoljan stabilnoscu? Inace 1.5kg mi je najverovatnije previse. Videcu q555 ako je zaista 950gr, ako uspem da nadjem 3/8 na 1/4 adapter da bih mogao da stavim video glavu sa 1/4 zavrtnjem. Ili ovaj cullman koji je malo kratak, ali ima kugla glavu 1/4 na koju moze da se stavi video glava. Ili najjeftiniji Rollei Tripod Compact Traveler Star S1 (in the past: DIGI 3400) ako nesto valja ...
 11. Vidim da postoje adapteri sa 3/8 na 1/4? Jel se mnogo gubi na stabilnosti kada se to stavi?
 12. Dobar. Jesi li pazario kod nas ili u inostranstvu?
 13. Super. Vidi da li je sraf na postolju 3/8 ili 1/4(tj 2/8). Ja imam video glavu koja se srafi na isti zavrtanj kao i canon 700d - a to je skoro sigurno 1/4. Mozda moze video glava da ide preko te kugla glave, ali bih voleo i da mogu da stavljam direktno :)
 14. Gledao sam kod vise prodavaca za q555 sto bi trebalo da bude ovaj tripod, tezina se svuda razlikuje :) Mislio sam da video glava koju dodajem ima oko 400gr, a nju stavljam ili na ovu kugla glavu da bih imao 100% 3d, ili skidam kugla glavu. Tako da moze da bude i koji gram manje.
 15. Da li si merio ili video samo na nekom sajtu? Evo sta sam ja nasao - nije podudarno: 950gr - q555 - http://www.fotostore.rs/stativi-sa-glavama...ad-kit/pro/1800 1450 gr - q666 - http://www.fotostore.rs/stativi-sa-glavama...l-head/pro/1796 1320 gr - q666 Carbon - http://www.fotostore.rs/stativi-sa-glavama...-trave/pro/1801 ili jeftinije na ebay-u :)
×
×
 • Create New...