Jump to content

-V-O-Y-A-G-E-R-

Članovi
 • Posts

  2,494
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About -V-O-Y-A-G-E-R-

 • Birthday 04/25/1981

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.mariotomic.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Temišvar

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Mario

Recent Profile Visitors

15,356 profile views
 1. Ne vidim na nemačkom sajtu da imaju ikakve opcije za štampu. Imaju saal-digital.com koji opslužuje samo Ameriku.
 2. Ja ga imam i rekao bih da je u rangu sa tih par top modela top konkurencije. Glavna kamera odlična, tele mi nekako previše oštri, a kvalitet u wide ko na dobrom telefonu pre 3-4 godine. Budući da sam ga kupio zbog raznovrsnosti kamera i baterije, i dalje za bateriju mogu da kažem da je wow, a kamere su i dalje raznovrsne žižne daljine. Ali jesam očekivao više od tele i wide. Daleko od toga da ne valja, ali da su tele i wide u rangu glavne, zaista mu ne bi bilo premca. Hvaljeni night mode je ponajbolji u sumrak, jer tada da jako bogat dinamički opseg, a po noći mi je previše ispeglana. Interfejs kamere je bzvz, zoom kontrole se u manuelnom mogu gotovo uvek greškom ispovedaju dok pokušavam da cimnem neki drugi slajder.
 3. Nije to problem, imamo mi svi koji smo se ozbiljno time bavili svoje arhive, nije Flickr bio jedina alternativa objavljivanju fotki, ali je bio daleko najjednostavnije mesto za deljenje fotki i povećanje "ekspozicije" :) Koliko sam samo ja vremena proveo geotagujući fotke, pre objavljivanja, jer sam želeo da svaka ima svoju preciznu lokaciju, pa pisanje šta je od bitnih zgrada na fotki, u kojoj je ulici nešto fotkano u street ili landscape fotografiji, koji su modeli auta ili aviona na slici... Sve to vreme je sada faktički bačeno uzalud. To je ono što mi smeta.
 4. Ja imam tamo preko 10k slika, godinama sam bio drug Pro član i onda prestao sa članarinom kad su je oni i ukinuli ono jedno vreme. Nisam ništa uploadovao tamo godinama, ali sve što jesam je bilo pažljivo opisano, geotagovano i razvrstano po relevantnim frupama i ličnim albumima. Sad će da mi obrišu 90% portfolija. A ja ću da obrišem nalog posle toga. Treba razmišljati o distrubuiranim cloud platformama, poput recimo https://www.textile.photos/ koje su u povoju.
 5. Poprilično opširna genralizacija za nepouzdanost diskova. Zašto ne neki NAS sa 4 HDD-a unutra. Jedini razlog koji vidim je cena, jer bi investicija u tom slučaju bila cena od preko 1000e, ali daleko da nije pouzdano. O koliko GB ili TB fotki pričamo? Što se tiče online skladišta, da li te zanima cold storage, mislim da tako zovu arhive gde ti fajlovi nisu dostupni svakog trenutka, već po zahtevu uz period čekanja od par sati do par dana. Skladištenje kasnije plaćaš po zahtevu za pristup fotkama.
 6. Imam katalog sa međunarodnog salona fotografije u Boru 2008. godine. Ima li nekoga ovde ko je izlagao tamo, da mu poklonim katalog? :)
 7. Pročitao do pola i odustao. Gramatičke greške, pojedena snova ili višak istih, rogobatan prevod (osamostaljen), korišćenje termina koji nije objašnjen (TLD), pogrešna analogija za shared server (koji ipak jeste proširiv), nepravilna upotreba znakova interpunkcije (razmak pre znaka), mešanje dolara i EUR za iste brojeve (makar to bila i jezička figura). Sve u svemu, pohvalno, ali treba srediti.
 8. Tako ti ustvari prodavac poručuje da ne želi da ti šalje robu ili da je nema na lageru.
 9. Dokazuje se racunom ili prizanicom o transakciji. Ako nemas, onda oni procene, a realno neces moci isfolirati da je torba polovna, mirisace na novo, nece imati tacku na sebi. Ako je po savetu budes pokvasila, pa poslala, ima velika budjava lopta da ti stigne, pa ce ti je jos i u karantin staviti :)
×
×
 • Create New...