Jump to content

dr/ns

Članovi
 • Content Count

  75
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 • Interests
  Muzika, fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  -

Recent Profile Visitors

905 profile views
 1. Snimanje će prvenstveno biti kao na linku sa početka teme. što znači sledeće: Predavač sedi za stolom i priča (iza njega je fiksna pozadina) a u montaži se taj video ubacuje na PowerPoint prezentaciju. Druga namena, mnogo ređa, je da se kamera koristi za snimanje eksperimenata u laboratori, ponekad u usporeno (koliko kamera dozvoli, a to je čini mi se, 4x), i za to sam mislio da obezbedim neki led ring ili tako nešto. @istankov Hvala na komentaru. Kameru nismo birali, dobili smo šta su nam dali :) Za dnevno snimanje sam onda rešio problem, ostaje pitanje šta da radim ako snima
 2. Hvala na predlogu. Zaboravih da napomenem, to sto kupujem mora biti kupljno kod nas, ne mogu preko e-bay i sl. Kako se postavlja taj Tescam, na sto ispred govornika kao obican mikrofon? Ako bih koristio klasican mikrofon, da li moram da ga povezem sa kamerom ili mogu zasebno da snimam zvuk, po mogućstvu direktno na racunar. Sto se svetla tice, ucionica gde ce biti snjmano je, po meni, prilicno nezahvalna. Ima ogrome prozore sa trakastim zavesama, zidovi su jarko žuti a osvetljena je neonkama. Da li tu neki reflektor i kišobran ili tako nešto mogu da pomognu?
 3. Potrebna mi je pomoć da sastavim spisak prateće opreme za kameru Canon XC10. Šta mi je sve potrebno da napravim pristojan set za snimanje video webinara poput OVOG Kameru i stativ imam, pretpostavljam da mi treba mikrofon, neki vid osvetljenja (ne znam koji)... Ako možete da pomognete sa predlozima, bio bih vam zahvalan, prilično mi je hitno.
 4. Hvala. Prejaka kao, mogla je biti malo tamnija ili je previše šarena ili bi mogla biti zamućenija?
 5. Dobio sam zadatak da dam predlog za kupovinu opreme u iznosu 3-4k evra. Namena je sledeća: 1. snimanje predavanja (video klipova od po 45min do 1h), hd kvalitet se podrazumeva. Ovde će postavka najverovatnije biti po ovom principu 2. fotografisanje konferencija, predavanja (slabo svetlo i osvetljeno projektorom) 3. snimanje ejksperimenata (poželjno highspeed, ali nije neophodno) Ako ima predloga, bio bih zahvalan na pomoći. Oprema mora biti nova, a pošto je za evropski projekat, mislim da je oslobođena pdv-a pa i to može da se uračuna :)
 6. Bude na vašaru u Rumi i većih čuda :) Svakog 3. u mesecu bar jedno .
 7. Već sam pomislio da je toliko loše da niko neće ni da troši vreme. Hvala. Jel postoji neko "pravilo" koliki deo treba da zauzme model, a koliko okolo da bude prostora?
 8. 3 4 Kritikujte bez ustezanja :) možda onda nešto i naučim.
 9. Baš kad sam pomislio kako mi je lik poznat, video sam da ti je lokacija Ruma. Ne bih voleo da mi on svira :)
×
×
 • Create New...