Jump to content

KalibracijaMonitoraNS

Članovi
 • Posts

  321
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Kalibracija Monitora

KalibracijaMonitoraNS's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. Porez zavisi od lokacije sa koje/na koju narucujes, tako da nema puno veze da li je online ili ne - isto ce te kostati ako odes u B&H radnju licno ili narucis da ti dostave u par blokova dalje udaljen hotel.
 2. A sa koje udaljenosti fotografisete?
 3. Pa nije bas tako napisano, a i ne treba im dozvola jer i sada rade sta hoce...
 4. Bar da takvi likovi stave corke kad izigravaju "face", ali to bi znacilo da su sposobni da razmisljaju, a kad bi razmisljali, ne bi ni pucali <_<
 5. Zahvaljujem na odgovoru. De gustibus non est disputandum je stara stvar, ali mi je ipak malkice krivo sto imam manje pozitivnih kritika od Marine Abramovich, a upravo sam to hteo da isprobam - da li mogu da napravim tehnicki korektnu nocnu fotku - nikakve price (filozofiranje) nisam imao kao ideju. :D
 6. Da sve bude svetlije, samo spomenik svetliji, ili samo pozadina svetlija? Hvala za ovo 'decko' :lol: Naslov sam objasnio, i bas me cudi da vecina ljudi nije procitala ili shvatila objasnjenje istog :blink:, al' kontam da nije tako (namerno) "bombastican", ne bi bilo ni upola pregleda :rolleyes:
 7. Je l' ovo slikano po dogovoru i zadatku za PR ili samoinicijativno?
 8. Nisam ga odvrnuo do kraja, vec tik do crvenog - da li treba do kraja? Da, gledajuci donju liniju spomenika, izgleda kao da bi trebalo da se slika mrvicu zarotira udesno, ali gledajuci vertikalu po sredini spomenika, gornji deo bi onda bio nakosen, tj. skulptura na vrhu ne bi bila paralelna sa srednjom skulpturom dole (bar sam ja tako skuzio). Pa postavi, sto se bojis? Ionako si pod pseudonimom na forumu koji ima manje od 100 redovnih clanova ;) A i ako se ne izlozis kritici, neces znati sta publika zapravo gleda na slici - ispostavilo se da ne valja sto je noc tamna i sto naslov teme ne opisuje samu sliku :huh: U mom slucaju, prva postavljena fotka bas automaCki znaci da sam pocetnik, jer moja sfera interesovanja je video, i kad mi je iskrsla mogucnost nabavke opreme iz USA, u igri su bili Canon XA10 i Panasonic GH3, i odlucio sam se za GH3 :unsure: Dva puta sam je iznosio iz stana zbog videa, i jednom zbog ovog nocnog experimentisanja pre nekoliko dana B) Ili to vise komentarise ljude...?
 9. Bilo bi lepo kada bi svi koji se "bune" zbog naslova procitali pocetak moje prve recenice: "Hajde da se i ja na ovaj nacin po prvi put izlozim pogledima i kritici iskusnijih" - da li je sad jasan naslov teme? Nema veze sa tumacenjem sadrzaja fotografije, niti je motiv za fotografisanje bilo ista drugo do lep i velik mesec kojeg sam video kad sam isao u kupovinu :rolleyes: BTW, znajuci tvoje komentare i stavove iz nekih drugih tema, pretpostavljam da ti od naslova zapravo vise smeta sta je slikano, a ne kako i cime... <_< NHF ;) Focus distance - ne znam trik za precizno manuelno fokusiranje u mraku (ovo sam po mojoj nekoj logici "odvrnuo"). Kratko je eksponirano jer sam hteo da imam sto manje pozadinskog svetlosnog zagadjenja i zamucenog drveca, a i sto je moguce preciznije zvezde (npr. na 60 sekundi su vec crtice umesto tackice, a i spomenik obasjan mesecinom izgleda bukvalno kao da je dan a ne noc). Naravno da sam probao nekoliko uglova i varijanti. Prvo sam probao ugao u kom je spomenik bio na levoj trecini slike, ali to je po meni ipak bolje za 16:9 ratio. Onda mi je palo na pamet da napravim star trails sa spomenikom u sredini, pa da krug bude kao neki oreol. Uglavnom, odustao sam najvise zbog vetra ("razmazano" drvece), a i hteo sam da proverim kako fotke izgledaju na monitoru. Takodje su problem pravili i brojni avioni (neverovatno koliko ih ima nocu na toj lokaciji) sa blinkujucim svetlima, pa ima dosta pravolinijskih crta sa svetlijim i tamnijim tackama. Slika je namerno tamna jer je noc (gornji levi ugao RGB = 7,9,12 i to se na kvalitetnom monitoru koji je kalibrisan itekako razlikuje od 0,0,0), a i nisam hteo plavo/ljubicasto nebo kao sto vecina radi; zuto je jer sam hteo da naglasim "zlatnu" mesecinu koja obasjava zlatne partizane :D , a i nadao sam se da ce mi obrada makar liciti na neke koje sam video od drugih forumasa, a izlgedaju kao ilustracija neke bajke :D Ne razumem ovo oko obrade - kontam da mislis na nesto vise rada od pukog brzinskog pomeranja nekoliko slajdera :unsure:
 10. Al' opet je postao poznat, cak mozda i vise nego da mu je selfie sa zvecarkom uspeo :rolleyes:
 11. Hajde da se i ja na ovaj nacin po prvi put izlozim pogledima i kritici iskusnijih - nadam se da cete biti nezni (konstruktivni) po pitanju komentara i saveta. Nije skroz mutna (drvece je takvo zbog vetra), ali nisam znao kako da nocu precizno izostrim sliku u mraku :unsure: Inace, u pitanju je GH3 + 12-35mm + UV filter koji sam zaboravio da skinem + mesecina i obrada u Photoshop-u :rolleyes:
 12. http://petapixel.com/2015/07/27/man-bitten...-hospital-bill/ :wacko:
×
×
 • Create New...