Jump to content

deus&machina

Urednici
 • Posts

  4,415
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

About deus&machina

 • Birthday 04/24/1968

Contact Methods

 • Website URL
  http://lensfler.wordpress.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Dejan Danailov

Recent Profile Visitors

39,939 profile views
 1. E, zdravo! Lepo je videti da se ponovo vidimo. Sviđa mi se što je forum sada fino vidljiv i na mobilnom. Boja je ... onako. Moja sugestija u tom smeru je malo odlučnije ljubičastam, ali obavezno manje zasićena. Dark skin za mobilni prikaz staviti u plan pod obavezno.
 2. Uradio sam upravo to pre neke 4 godine, sa D90 sam "sišao na G12. Pošto sam u startu bio svestan šta me čeka nisam se preterano pokajao. Dve stvari koje će ti faliti sa DSLR-a su kvalitet slike i brzina i preciznost fokusiranja. Slika kompakta je lošija ne samo zbog manjeg senzora, već i zbog objektiva koji se često kompromisno rešenje, samo je pitanje koliko je kompromisa pravljeno i tu je dodatni problem. Kvalitetni objektivi nisu jeftini, a kada su na kompaktu onda su zakucani za ostatak aparata koji ja manje večan od dobrog stakla. U tvojoj situaciji bih radije zadržao neke objektive (pogotovo ako imaš EF-S 60mm macro) i kupio na primer 650D ili 700D. Daju sasvim prihvatljiv kvalitet slike, a dovoljno su lagani da staju o na lakše stative što će ti koristiti u indoor snimanju.
 3. Srećna nova godina svima! Evo nešto preko 8 godina kako sam pokrenuo ovu temicu i baš mi drago da se i dalje drži :) U to ime evo mali poklončić, za slučaj da vam zatreba stoni kalendarčić: https://lensfler.wordpress.com/2015/12/31/l...lendar-za-2016/ Jeste malo shameless self promotion, eli ne zamerite :) Živeli!
 4. Prva baš prva infekcija je bio ćaletov Zenit 3M, sa Heliosom i njemu sam se i kasnije vraćao. Kod njega me oduševljavalo to što ogledalo nije automatski spuštao, nego tek pri premotavanje na sledeći snimak. Super mi je bilo da odmah po snimku imam mrak tražilo :) Prvi moj baš moj je bio Zorki 4 koji sam kupio tako što sam napujdao rodbinu da od para za rođendan hoću da kupim neki lep sat pa se svi otvorili, kad tamo međutim ja kupio fotoaparat. Ima ko se baš obradovao toj promeni, ali ima i ko baš i nije. Surovom sudbinom, nestao je zajedno sa celom jednom kutijom svega i svačega i starih negativa, tokom selidbe iz Rume u Beograd. Pošto bez aparata više nisam mogao, a para se skoro nije ni imalo, da ne bih svaki čas krao ćaletov (gore pomenuti) Zenit, kupio od komšije legendu pod imenom Vilia. Totalno magičan aparat koji je bez obzira na podešavanja pravio dojajčane fotografije i nikad ali baš nikad nikad nikad mi nije pocepao film. Svi filmaši i pre i posle njega su to bar jednom uradili, Vilia nikad.
 5. Japansko uputstvo, na strani 328, meni sa istom ikonicom, stavka menija takođe sa gore postavljanom ikonicom.
 6. Ništa, samo da svratim, da pozdravim sve redom i priznam da mi je drago što je ovaj deo foruma nastavio sa radom. Veliki pozdrav svima i srećni svi decembarsko-januarski praznici u nizu. fotografija 3 - 5 poena fotografija 5 - 3 poena fotografija 1 - 1 poen
 7. Podešavanje jezika je pretposlednja stavka, druga odozdo, na tabu podešavanja (ikonica čekić i ključ). Probaj tako da je nađeš. Dodatak: Vidi ovaj video pauziraj ga na 0:50 da vidiš kako izgleda taj deo menija. Jeste na engleskom, ali bi lokacija opcije morala biti ista. Koliko vidim, opcija je označena i ikonicom koja izgleda ovako: Nadam se da je isto tako obeležen i u dalekoistočnoj verziji.
 8. Hvala na podsećanju, rekoh da verovatno neću biti ovamo neko vreme. Za početak, otvorena je neformalna tema "Tišina"
 9. Pobednik takmicenja na temu ''TIŠINA'' je: Goran st. / 5D mark I / 26 poena silvija.kocic / Canon 600D/ 15 poena bamby / 400D / 15 poena @Deki / Nikon D5100 / 14 poena Петар М. Дима / Canon A1 / 11 poena Hvala svim ucesnicima i cestitke pobedniku, a i ostalima na ucescu! Novo takmicenje sledi za par dana, i nadam se boljem odzivu clanova :) [/color]
 10. Selektuj samo flekice koje su u preklopu sa pravougaonikom, pa onda "Combine"
 11. Ako jer slika vektor, onda Objects > Combine Ako je slika bitmapa, ono što ti treba šuplje snimi da bude alfa kanal, fajl snimi kao TIFF i taj tif uvezi u Korel.
 12. Tekst jeste malo reteran, ali priča nije baš toliko drastična. OK, jeste, ima gde jeste i nema izbora i tu nema ništa novo, par decenija ta priča radi i po beogradu i po Srbiji. Ja sam se proletos ženio i naravno da su mi u Hotelu ponudili njihovog fotografa sa kojim imaju ugovor, Mi pitali za alternativu i dobili odgovor da u suštini može da fotografiše ko hoće, jedino nije onda dozvoljena prodaja fotografija u prostorijama hotela, što je realno fer dil.
 13. Čestitke i od mene. Jo, hvala na intervenciji. Izvinjavam se svima na neodgovornom ponašanju, malo su mi neke privatne sitnice odvukle pažnju. U svakom slučaju, takmičenja će se nastaviti kada se nađe novi urednik ovog dela foruma. U svakom sluučaju, veliki pozdrav svima i hvala svima koji su učešćem i glasanjem učestvovali u takmičenjima.
 14. Ostaviš ništa i tamo gde se ništa ne odštampa na providnoj foliji, bude providno.
×
×
 • Create New...