Jump to content

metabo

Članovi
 • Content Count

  1,276
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zemun
 • Interests
  IT, Stolarija, Fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Slobodan Siridžanski

Recent Profile Visitors

6,726 profile views
 1. Ne znam, ja sam pre par meseci nabavio EM5 mk3 i u planu mi je nabavka jednog dobrog Oli tele stakla. Sa tim kitom sam miran sledećih 5-6 godina i iz lože ću gledati šta se dešava na tržištu i onda odlučiti o daljem ulaganju u opremu. Meni je to hobi i idem logikom "koliko para toliko muzike", bez ideje o isplativosti. Mnogo Oli ima tehničkih novatorija, a BULB LiveComp je samo jedna od njih. Radi se o pravljenju kompozitnog RAW-a kod duge ekspozicije gde se beleže samo promene u ekspoziciji na senzoru i one se kalkulišu. Statičkoj sceni okolo se ne menja ekspozicija. Koliko je to dobro za StarTrails, vatromete i slična svetlosna događanja kada ne treba preeksponirati pozadinu? Ili, ProCapture gde se baferuju snimci pre okidanja. Koliko je to super za hvatanje trenutaka (poletanje ptica npr)?
 2. Ništa sem čitave OM-D linije. Vreme brzo prolazi. Ne zaboravite da je Oli postavio standarde u sadašnjoj MILC eri, da ne nabrajam šta su sve ustanovili kao standard savremenog fotoaparata.
 3. Hvala @yagodinac . Za dobro svetlo potrebno je tamo i prenociti, a i to vredi!
 4. Sačekajte sa opelom do kraja godine. Ugovor još nije potpisan, a njegova krajnja forma i uslovi još nisu poznati. Ovo što je potpisano ne obavezuje ni na šta, vež samo obelodanjuje buduće poslovne planove. m4/3 je sistem (koji neki vole, a neki kude), a Oli je samo jedna (jaka) karika u njemu.
 5. #12 #13 #14 #15 #16 Mislim da je ovo dovoljno da se stekne utisak o lokaciji koju svakako treba posetiti.
 6. #8 #9 #10 #11 Sve ovo je fotografisano Olijem OM-D E-M5 Mk III. 😃
 7. Predivno mesto, vredno ga je posetiti!
 8. Prošli vikend smo proveli bazajući po severu Bačke. Nije izostala ni poseta vinariji Zvonka Bogdana, nedaleko od Palića. Evo i par fotki sa tog puta, inspirasanih Jagodinčevim pričama (koje nije da ne fale :) ) #1 #2 #3 #4 #5
 9. Eh, da je svuda isti kadar i da je malo veći vremenski razmak između okidanja bio bi jači utisak. Ideja za pohvalu.
 10. Hvala! Ove dve fotografije su nastale usput, u povratku sa jedne "istorijske ture" do Orlovog gnezda i okoline, kada sam bio poprilično umoran i vremena za cinculiranje nije bilo mnogo.
 11. Nije Tirol, ali je blizu, džep Bavarske u Austriji. Sve su to poznati motivi, ali je uvek interesantno napraviti i svoju verziju :) #9 Ramsauer Kirche #10 Hintersee
 12. Skakaonica Bergisel iz još nekoliko uglova #24 #25 #26 #27
 13. Dvorac Ambras, još nekoliko detalja #21 #22 #23
×
×
 • Create New...