Jump to content

MaliRadojica

Članovi
 • Posts

  491
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Mali Radojica

Recent Profile Visitors

2,320 profile views
 1. Polovni Fuji X-E1 sa 18-55mm ili 15-45mm, u zavisnosti šta ti više treba, obe kombinacije su ispod 500e. Pričuvaš pare pa kupiš posle neki prajmić. ili Sony A7, malo da se nategne za kit 28-70mm ili puna torba manuelaca umesto jednog autofokusnog. Mene je kombinacija Minolti MD 28/2.8, 50/1.4, 85/2 i 50/3.5 macro košrala ko jedan kršten zum za krop. Gore čovek objasnio, ako nećeš da se cimaš previše sa obradom - Fuji, suprotno - Sony. Ne vidim treće telo u ovom cenovnom rangu da ima smisla, osim za video.
 2. Ide sutra za Nish (valjda). Proslediću devojčici Markov kontakt.
 3. Poklanjam nekom učeniku ili studentu potpuno ispravan i funkcionalan Canon 350D. Aparat je sa orginalnom baterijom i punjačem, poklopcem, a za strap, karticu i objektiv ćete morati da se snađete. Pored svih FF "zverina" koje imam, vrlo često sam na odmor nosio baš 350D, pa eto, ako je bio dobar meni, nadam se da neće biti loš ni Vama. Uslovi (sko nije mnogo bezobrazno sa moje strane): - Kontakt isključivo telefonom, poziv na 065-2033-555, poruke ne čitam - Preuzimanje kod Arene na NBG, ne šaljem - Ne rezervišem - Obavezno prisustvo krajnjeg korisnika pri preuzimanju.
 4. Ima tu nešto vezano ne samo za rezoluciju (trebalo bi: manja rezolucija - oštrija slika, ali nije uvek tako), već i za postavku boja, LP filter i sl. Ja sam poređenja radio na E-M1. Generalno su Oly stakla bila mnooogooo bolja od manuelnih, a konkretno je Sumilux poređen sa 2.8-3.5 zumom (koji doduše i nije baš kitić). Ovo za Sony.... Slučajno poredio (hteo čovek da kupi Planara pa doneo telo). Helios 58mm je na Sony Nex 3 imao oštriju sliku od Planara 50mm 1.7 C/Y. Planar je imao lepše boje i kontrast, al ne i rezoluciju. Isti Planar na A7R je "kidao" kako je radio... Npr. meni većina manuelaca i starijih Nikon objektiva ima primetno bolju sliku 1:1 na D800 nego na D700, još bolju na D800E... Mada ne bi trebalo zbog rezolucije... Valjda je AA filter u pitanju...
 5. @wlan Pošto imam m4/3 sistem gomilu manuelaca, bustera, Canon sistem itd... par stvari: - Što se tiče kvaliteta fotke apsolutno ni jedan manuelac na svetu ne može da se meri sa najjeftinijim Oly staklom. Jbg, lakše je napraviti staklo za mali senzor, pri tome sa većim faktorom ispune kruga. Npr. (testirano) Oly 14-54mm Mk1 zum briše patos sa Suimiluxom M 50/2. - Sa iole kvalitetnijim busterom stvar se poprilično popravlja, a popravljaju se i stvari vezane za žižnu daljinu i blendu (objektiv je bliži svojoj nativnoj "širini" i "plitkoći polja"). - Kako na m4/3 objektiv od 24mm nije više 24mm, po meni, na tom sistemu bez bustera imaju smisla samo brzi normalci koji na m4/3 rade kao portretaši (npr. 55/1.4). Ako imaš para, ponavljam Oly 45mm 1.8 je mnogo bolji od svih - Što se tiče AF adaptera EOS/m4/3, Viltrox radi do jaja za te pare. Cimne u deliću sekunde preko fokusa i vrati se, to ne traje ni trećinu sekunde. Mnogo bolje radi nego Metabones IV i Sigma MC-11 na Sony A7 prve serije. Gore napisanom logikom, na njemu super radi 50mm 1.4 USM, radi vrhunski i Art 30mm 1.4 i neka L stakla koja sam probao. Savet: kada se uzmu u obzir gabariti sistema (prednost m4/3) i sve ostalo: ili kupi 45-icu i 25-icu ili pređi na Canon. :)
 6. Modovao ga sa drugarom uveče u kafiću, prodao sutradan kad sam došao sa posla... :) Dobija se prilično bleda i nekontrastna slika, nafura se u ACR-u kontrast i saturacija i zna da izgleda do džadža.. Zavisi prilično od udaljenosti objekta i pozadine šta će se dobiti. Uostalom, heldža košta 10-tak ojra, obrni prednje staklo pa probaj, nije skupo. :) Imam negde još neki komad, nego sam slabovid za te šrafčiće, trznuću drugara ovih dana za "operaciju", pa ću okačiti neku fotku ako stignem.
 7. @ Ljtruba Moji utisci, krajnje subjektivni, amaterski, bez veliki zahteva po pitanju krajnjeg proizvoda itd..: Ja sam pre 2 godine kupio A7R, bilo mi dosadilo da teglim DSLR, Full Frame, mali, odličan senzor itd... Nikad se nisam tako radovao kad nešto prodam kao taj aparat. Pazi, kad sam se između njega i Oly-a E-M1 odlučio da kao aparat za šetnju izaberem Oly... Jednostavno mi nije legao. Komande, izrada, prečice... Preskupi AF objektivi, ne radi lepo sa adapterom za EOS koji sam imao Onda sem skoro nabavio set izvanrednih Minoltinih objekriva za dž., naleteo mi povoljno i LA-EA4 adapter, imam od ranije lepu kolekciju manuelaca i logično, opet uzmem A7, ovoga puta "obični". Ne treba mi 36MP, meni svaki FF ima odličan ISO tako da mi ni stabilizacija nije neophodna, ima fazni AF i bolje radi sa adapterima... Logičan izbor? Rezultat: http://www.kupujemprodajem.com/Sony-A7-LE-...lter_id=4861299 Treba li komentar? :) U video se ne razumem, pa ne bih da komentarišem kakav je koji sistem po tom pitanju, ali meni A7 ima smisla samo za fotkanje sa manuelcima. Za sve ostalo - brate, uzmi Nikon ili Canon pa fotkaj ko čovek. Btw... Pre negde sam kupio Sigmu 85/1.4 za Canon za cca 450 evra. Stajala na oglasu. Ubija. De, nađi mi za Sony... Ako ima... Ah, da... Boje... Svaki proizvođač ima svoj trip kako trebaju da izgledaju boje koje daje njegov proizvod. Ovako, na prvu loptu, ja bih rekao da je Sony stavio 3 kanala u polarni koordinantni sistem, primakao plavu i crvenu i zategao "zeleni anker" da bi održao sivu kako treba. Rezultat je intezivno plavo nebo bez cijana, zelemilo ko iz Far Cry-a (igr'o sam samo prvi deo :) ), al su ljudima usne ko kod davljenika od 7 dana. Nigde crvene. Al sve to je najmanji problem ako znaš da obradiš fotku i skužiš šta je pisac hteo da kaže...
 8. Ovo što sam napisao je zbog datuma postova, izvinjavam se čoveku. :)
 9. Ma, daj šta daš, višak su mi. :) (ovaj žuti krug na kraju je smajli)
 10. Imam kod sebe slučajno 2 komada 20mm 2.8D, 20-35/2.8D, imao i neka "jaka" stakla... Moj predlog je Sigma 17-35/2.8-4. Razlozi: težina, oštrina, distorzije, raspon. Samo treba natrefiti primerak. Samy 14mm je isto kulj. :)
 11. Tea, taj što je to napisao je umro pretprošle godine, pokoj mu duši.
 12. Neće da prigori malo ona sa FF senzorom?
 13. To što prodaješ je blic sa dograđenim Vario-power elementom, omogućava kontinualnu promenu snage u M i A modu i nije standardni deo blica. Čisto da se zna da vredi neki dinar više od "golog" blica.
 14. Kontakt najbolje telefonom, može i SMS, retko se logujem na forum. Tel. 065-2033-555
×
×
 • Create New...