Jump to content

Labicko

Članovi
 • Content Count

  393
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://labicko.com/

Previous Fields

 • Ime i prezime
  L D
 1. Otvaranje novih tema je besplatno, inace kada bi svi pisali sve u jednom postu onda nikada niko nebi nasao ono sto ga zanima. Tako da ubuduce otvori novu temu za problem koji imas. Moguce resenje za tvoj problem: "But there is one interesting and disturbing thing: I had to turn of the NURBS mode. Otherwise the key part keeps hidden. "
 2. Forumi su staromodni, nemaju block user dugme 🙂
 3. Jedan Underwater Vehicle Design konkretno AUV (autonomous underwater vehicle). Ovo je inace leftover sa projekta, resenje koje im se nije svidjao, ona resenja koja im se svidjaju ne smem da pokazem. Ispod je box model a onda sam u PS dodao ostatak. Za sada smo jos uvek sa projektom u test fazi, stampamo prototipe i testiramo, a kada bude finaliziran konacni proizvod postavicu nekoliko fotki.
 4. Nova Animacija, orginalno radjene dve animacije koje ce da idu kao loop u pozadini websajta pa tu imam problema jer treba da smanjim file size. Slozili smo se za neku velicinu od 7MB ali jos treba da se testira kada im sajt bude gotov. Ovo je radjeno za firmu koja radi survey za ove vetrenjace i javljaju centrali koja od njih treba da se popravi. Zato ovde ova desna se okrece sporije kao, ali zbog nje sam morao da produzim celukupnu animaciju. Vetrenjace su naravno radjene u 3D, dok je ostatak After Effects. Imam dva video fajla za oblake i munje, i kisa je neka greenscreen animacija sa ne
 5. Izvini ali moram da pitam, po kom to fazonu naplacujes po renderu? Zar ti treba isto vreme da napravis jednospratnu kucu i neku ogromnu vilu sa gomilom otvora, terasa, bazane ... Takodje zar je isto raditi texture za neku klot belu fasadu i za neki objekat koji ima kamene zidove, mozaike ... Bio sam ranije razgovarao sa tipom koji je naplacivao prvi render 500$ a sledece po 200$ ako se dobro secam, ali nisam shvatio njegovu logiku i biznis model. Zar nije logicnije da se naplacuje prema komplexnosti projekta, utrosenom vremenu, a ne prema broju rendera.
 6. Sto se tice paterna za damascus to ti je cela nauka. Dosta sam gledao oko toga. Prvo kontrast zavisi od samog metala koji se koristi, to jest od kolicine uglja u njemu. Takodje i od vremena kolko se metal na kraju drzi u kiselini. Jos jedna stvar koja utice na kontrast je broj slojeva. Sada sto je manji broj layera to je vidljivija razlika. Tako da nozevi koji imaju neki lud krupan pattern sa jakom kontrasti imaju dvadesetak layera (kao nozevi - orudje, su veoma losi ali iamju izgled koji mogi vole). Ako pogledas Katane one imaju po 1000 layera i obicno se ne stavljaju u kiselinu, ali ak
 7. UV je mozda mogao bolje da se uradi, da sam korice podelio na pola, najverovatnije bi se izvukao da se ne vidi seams na toj kozi, ali kada sam radio UV nisam bio siguran kakav cu materijal koristiti. Sto se tice same ostrice ona je 1/4 mada sam to mozda trebao da presecem na 1/2. Ovako sada ne mogu da uradim neko graviranje koje nije simetricno. Evo i problema koji sam imao sa V-ray reflection exportom: Odakle je painter iscupao tu belu boju na kozi i drsci nisam siguran. Takodje ta plava boja na metalu je prejaka, na samom metarijalu u painteru je bio neki tint layer a
 8. https://sketchfab.com/3d-models/3d-damascus...382b4b1345e00f3 Mali bodez koji sam skoro zavrsio. Ono sto je zanimljivo je da iz Paintera teksture kada ubacim u Sketchfab ne zahtevaju nikakvu doradu. Za Marmoset tu i tamo treba prepravke, dok mi za V-ray daje najvise gresaka (najvise u reflection). Videcu da instaliram Unreal da vidim dali tamo treba prepravka.
 9. Evo danas nesao da imaju popust na WACOM Vidim da daju i na rate ali kako to ide i dali moze kod nas to nisam siguran.
 10. Imao sam priliku da se igram sa tablom od 5000Eura i mogu reci da je odlicna. E sada iz mog pogleda, ja je nikada nebi kupio jer ne vidim ekonomsku opravdanost iza toga. Sto mi neko od forumasa jednom davno rekao, ako mozes da vratis ulozene pare radom sa tim hardwerom za mesec dva rada, onda se taj hardware isplati. Ako ti treba tri godine da vratis te pare onda to nije za tebe :) Ja sam pre koji mesec gledao nesto oko tih tabli i to bas uporedjenje Wacom i dve aziske proizvodnje. Najverovatnije cu kupiti nesto od https://www.xp-pen.com/ iz reviewa mi deluje OK a cena nije prevelika.
 11. Prvo sam bio koristio Quixel, ali mi kasnije vise lego Painter. Secam se da sam kod Quixela imao prpblema sa velicinom fajlova to jest RAM memorijom tada. Painter mi nekako od samog pocetka dao utisak gotovog proizvoda dok Quixel je vise licilo na work in progress. Inace ova lista grafike ti bajata, iz 2016-te :)
 12. Substance Alchemist Demo : Zanimljiv steam bio, veoma zanimljiva alatka ovaj alchemist.
 13. Fino izgleda ovo, vidim resio si problme sa UV
×
×
 • Create New...