Jump to content

Stexman

Članovi
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Stexman

 1. Pozdrav, kako da od teksta koji je u formatu pravouganika napravim proporcionalan oblik trapeza kao na slici recimo. Ili bilo koji drugi vektorski oblik. Kako da gornju stranicu kvadrata skupim da bi dobio trapez. U Corelu je to jako jednostavno ali u Ilustratoru ne mogu da nadjem opciju da to uradim.
 2. Da, hvala ti. Video sam vec na YT sistem zatezanja, tako da cu sigurno probati ;)
 3. @ Klik-Klak Da uzmem dvokomponentni Tigar ili obican? I hvala na odgovoru! ;)
 4. Pa upoznao sam nekoliko ljudi koji se bave sito stampom i svi su imali rucno zategnuta sita. Jedan cak ne koristi nikakvu spravu za zatezanje vec sve to radi rukom. Moje sito je zute boje, 50X40. Svilu sam platio 800 dinara a ram me nije kostao nista, zato mi je mnogo da nekom dam 2400 dinara a sav materijal je moj. Ne planiram ja da zaradjujem pare sitostampom vec bi da radim samo za svoje potrebe. Ja mislim da mogu to sam da odradim prilicno kvalitetno, samo sam hteo da proverim koju vrstu lepka da uzmem. A sa strane sam se dvoumio da li da pojacam heftalicom. Ipak hvala na savetu!
 5. Zar niko nije lepio sito? Ajde da preformulisem pitanje! :) Ako bi morali da lepite, sta bi ste koristili od lepkova?
 6. Pozdrav svima. Ovo je moj prvi post ovde i apsolutni sam pocetnik sto se tice sito stampe iako imam podosta godina za rookija! Cilj mi je da koristim sito stampu za izradu PCB-a, odnosno stampanih plocica za elektroniku. Nabavio sam drzac za sito ram, ram i svilu 120 niti. Sad bi tu svilu trebalo zalepiti na ram. Zvao sam nekoliko firmi i ili nemaju ili prodaju lepak za tu namenu u kolicini od 1kg, sto meni apsolutno ne treba. Ako budem prosirivao delatnost, kupicu gotov zategnut ram, ali ova pocetna varijanta mora ovako sto bi rekli "na misice". Moje pitanje za iskusne je koji lepak bih mogao da iskoristim za zatezanje svile na ram a da nije bas za tu namenu? Jedan prijatelj koji se bavi sito stampom na sitno, mi rece da je koristio tigar lepak ali meni to jednostavno "ne pije vodu". Ja bih to mozda pojacao i sa heftalicom ali o tom potom. Prvo da zategnem i zalepim! Molim vas za neku proverenu informaciju o alternativi za lepak. Hvala unapred i jos jednom veliki pozdrav svima! ;) p.s. Ako je neko radio izdradu stampanih plocica sito postupkom, svako savet mi je dobro dosao!
×
×
 • Create New...