Jump to content

lorelaj

Članovi
 • Posts

  6
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Online Psiholog

lorelaj's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

 1. Izvinjavam se, rešeno. Programer umesto da setuje encoding neposredno pre SELECT naredbe, izvršio je pa otvorio novu, tako da pretpostavljam da je ova mogla da se odnosi samo na sebe samu :)
 2. Imam i ja takav problem. Sve stranice imaju header koji se uvlači kao template, tu je uredno podešen encoding na utf-8, baza kao i sve tabele u njoj su utf8_unicode_ci, stranice snimljene kao utf8, dodato ovo što je kodi predložio, ali i dalje samo jedna stranica prikazuje fontove u formatu u kom se originalno čuvaju u bazi (ć npr.). Na toj stranici se prikazuje jedna tabela preko include, u tabeli ispisuju imena i brojevi (imena se povlače iz jedne, brojevi iz druge tabele). Postoji i jezički fajl za srpski jezik, sva slova se prikazuju kako treba. Dakle, samo onaj deo sadržaja koji se odnosi na lične podatke osobe nije kodiran kako treba. Što je najgore, postoji slična stranica toj, sa istim podacima, ali bez brojeva - i tu se sve lepo prikazuje. Ikakva ideja?
 3. Nema veze. Hvala i tebi i eskimbgd, odgovori su pomogli da shvatim kako nije moguće kontrolisati korisničko okruženje, preuzimati kontrolu nad kompjuterom i tome slično :), te da se tim pravcem ne ide. Podesili smo nekoliko preporuka i upozorenja, beležimo sa strane osnovne parametre kao što su OS, verzija browsera, rezolucija, optimizovali grafiku. Nismo uspeli da rešimo pitanje brzine veze, no OK. Jedino još što je preostalo jeste da se uradi da beleži F11 key event, te u skladu s tim aplikacija omogućuje ili onemogućuje izvesne funkcije.
 4. Trebalo bi da, ako je sve zeleno i vraća status OK, učitaš preko web čitača ono što ti treba: http://localhost/neka-skripta.php bez ikakvih dodatnih podešavanja. Pošto je www root direktorijum, on se nigde ne eksplicira u adresi.
 5. Hvala najiskrenije na ovim odgovorima, greška moja što nije naznačeno o čemu se tačno radi kako bi bilo jasnije. Izvinjavam se! Radi se zapravo o web aplikaciji koja je razvijana originalno na drugoj platformi, a sad se prebacuje u web okruženje. Poenta je simulirati što više od onoga što je dostupno u lokalu. Ta aplikacija radi jednostavnu stvar, prikazuje na ekranu jedan test iz više delova koji bi bilo idealno da se prikaže preko čitavog ekrana - da ništa ne skreće pažnju. Dalje, ta aplikacija ima delove koji su sa vremenskim ograničenjem. Napravljeno je tako da JS meri vreme, koje kad istekne prekida taj deo i upućuje na dalje. To je samo jedna od stvari koje JS uređuje. Možda je ovo trebalo realizovati drugačije, ali tako nam je prosleđeno. Isto tako raspored stimulusa mora biti u nekom toku, a oni određene veličine kako bi to ispratilo opet određene standarde. Ako neko ima lošu konekciju ili spor kompjuter imaće grdnih problema, pa bi bilo fer da bude makar upozoren ako ništa drugo. Znam da se uvek potencira ono - različiti čitači različito prikazuju sajtove, nemojte se truditi da 100% da ih standardizujete, to je i nemoguće. No ovde je veoma važno da se okruženje standardizuje što više i što moramo računati na sve varijante kako nam te tehničke stvari ne bi kontaminirale prikupljene podatke. Evo sad gledam ovo: https://developer.mozilla.org/samples/domref/fullscreen.html Radi se o ekperimentalnom pristupu dostupnom samo u nekim čitačima. S druge strane ne znam koliko je u redu da se neko primorava da instalira novi softver na kompjuter, ako ga već nema. Gde uopšte povući crtu onda?
 6. Zdravo svima, Može li neko da mi preporuči neku dobru (php pretpostavljam) skriptu koja može da izvrši proveru "opreme" sa kojom klijent pristupa jednom delu našeg sajta? Tu bi trebalo da bude set predefinisanih zahteva koji se ne mogu zaobići i deo preporuka koje bi išle samo u vidu upozorenja. 1. morate imati uključen JS (ako je uključen: OK, ako nije da se da uputstvo kako se to radi) 2. vaša rezolucija ekrana je takva (preporučena najmanja je ta i ta) 3. sa serverom ostvarujete tu i tu brzinu (preporučena najmanja je ta i ta) 4. vaš web čitač je zastareo (preporučujemo od te i te verzije) 5. ako ima još nešto bitno... P.S. Ovo je možda više za client side, ali da se ne otvaraju dve teme jer je paket problema isti. Ima li neka komanda koja simulira funkciju F11 u web čitačima, kad pritisnu neko dugme tipa: Nastavi da se otvori ceo ekran i da se opet zatvori kad se stigne do samog kraja i pritisne odgovarajuće dugme na stranici (ne tastaturi). Samo da napomenem: neka od dostupnih rešenja naprave nešto kao pop-up preko celog ekrana, ali to nekad zbunjuje korisnike jer traži da se omogući pop-up što oni ne vide svaki put ili ne razumeju šta treba da dozvole. Ovo bi trebalo baš da bude ekvivalentno tome da su pritisnuli F11 na tastaturi. Problem je što i pored jasnih uputstava ljudi to izbegavaju ili pokušavaju da ukucaju f pa 11 kao slovo i cifre na tastaturi. Og Guglanja nije bilo mnogo koristi, uglavnom se svodi da ne može, ali ako se ipak nešto u međuvremenu promenilo... OP
×
×
 • Create New...