Jump to content

MAESTRAL

Članovi
 • Posts

  290
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by MAESTRAL

 1. Провери драјвере за графичку, подешавања на монитору (можда и њему треба неки драјвер?), провери да ли су опције Multiple displays и Extend these displays добро подешене. А онда покушај да поставиш монитор као главни екран.
 2. Прегледај ове странице... Купи ону коју можеш да приуштиш. Некада је разлика у цени значила и озбиљну разлику у раду а то више није тако, поготово из визуре почетника.
 3. Сад када сам погледао њихово упутство, мени се чини да ти већ све имаш, само терминологија ствара забуну. Слика је ту и завршена. Спољна ивица Offsetа који си већ направио је такође већ ту - CUT лејер из њиховог упутства. Види само да то буде један објект а не из делова. Претпостављам да траже тај CUT лејер како не би долазило до неспоразума да ли да секу по ивици слике или да оставе (и колику и какву) бордуру, као што си ти урадио. Не би било лоше да још мало поједноставиш спољну ивицу бордуре јер на неколико места без потребе одлази од ивице цртежа или је изломљена. Спомињем ово само због трајања налепнице, када је неко негде залепи. Ако је после лепљења неће нико више додиривати - онда, ништа :]
 4. Unutra je 20 listova papira a ne filma. Sad ti jos samo treba crvena sijalica, aparatura, par kadica i par hemikalija. I film, naravno razvijen ,)
 5. Kratki serijal ali filmski odradjen.
 6. Yogurt mi je HIT a Svedok me iznenadio i pricom i kako je uradjen. Mada, i nisam bas siguran da li znam zaista kako je uradjen ,) Mislim da ih treba pogledati bez obzira da li neko voli ili ne voli zanr. Dovoljno su razliciti a i ima ih 18 x]
 7. Čudi me da ga niko nije spomenuo do sada a stvarno je odlično uradjen. Mene priča nije nešto oduševila (nisam je ni upamtio x) ali sam zato nekoliko scena pregledao frejm po frejm. Nego, ta zelena knjižica... Iako ne mogu da se identifikujem sa fabulom i "ciljnom publikom", prilično kapiram komentare na koje sam nailazio. Srećom pa su minule ekranizacije dogadjaja iz okruženja tokom 90ih godina jer pretpostavljam da sa sličnim manjkom naklonosti i ti pomenuti komentatori posmatraju Knjižicu i slične filmove. Da ne kvarim ugodjaj, ali moram da spomenem kako upošte ne kapiram zašto je u naslovu filma. Osim toga, Vigo (ako ne pije kao smuk ili kao svaki glumac sposoban za ovakve transformacije - mora da ima neke druge probleme ,) a sve ostalo što mi je bilo zanimljivo sam našao na netu a ne u filmu. Npr. režiser je radio i Tupana i glupana?!
 8. Nisam stručnjak al` sam pogledao i odavno se nisam tako dobro nasmejao. Kreveljio sam se kao i prvi put kad sam gledao Ima li pilota u avionu. Mogu samo da ti se zahvalim za ovaj novogodišnji poklon i da priupitam da li je možda još neko čuo za Davida A. Priora? Recimo, Pakao na bojnom polju
 9. Staraću se da mi se takvi propusti ne ponove :)
 10. § alekba Sve je počelo sa Maricom sutrašnjice a eto, vidi dokle smo stigli ,) Ta ekipa, tamo na dalekom istoku, i kad treba da podmetne nešto pod vrata da ostanu otvorena - napravi i opravi posebno parče drveta, vrlo često ga i nečim ukrasi a ja bih vrlo verovatno nogom privukao najbližu cipelu ili papuču. Meni je ta razlika mnogo zanimljiva i dovela me do svakakvih novih iznenadjenja o tim narodima. Npr. Tokyo Gore Police, ili recimo Dead Sushi ,) Ne znam da li sam pominjao Before We Vanish, u onoj drugoj temi, ali je to isto dobar primer različite percepcije dramskog zapleta. Nego, dok je još sezona lova i dok ne počnu patke da stradaju... Lik ulazi u kineski restoran i naruči pekinšku patku. Kuvar mu spremi, servira ali lik pomiriše i kaže: A, ne, ne. Ovo nije pekiška patka. Ova je tu, iz maksija kod Kalenića. Kuvar spremi novu, servira ali opet: Ne, ne. Ni ovo nije pekiška patka. Dobra je, ali je sa futoške pijace. Kuvar spremi novu, servira i opet: Ni ovo nije. Ova je sa bakinog salaša. U tom trenutku, prilazi mu Živan koji sedi za susednim stolom i pita: Ej, možeš i mene to tako, to tvoje - ne mogu se setim gde stanujem.
 11. Nisam baš toliki stručnjak za mange, i prvenstveno mislim na strip, ali se slažemo oko jednokratne upotrebe. Samo, i takve su ih pravili japanci pa nisu vredjale inteligenciju potrošača. Na to sam mislio u poredjenju sa holivudom. Ako je manga krš - pročitaš u prevozu i baciš a onda je nadje neko iz ciljne grupe pošto su ih oni skoro pa namenski pravili za klince, limare, advokate..itd. Nego kad mi, odavde, pričamo o mangama i holivudu to su tri sveta a razlika koliko i u čemu hoćeš. A gde je bolivud, pa nolivud.. zna li ko šta braća eskimi rade po tom pitanju? ,)
 12. ^ Da sam juče video prvi tablu Džeremaje, pre tvog pisanija, ne verujem da bi znao čija je. Sećam se i StripArta i Rock82 i Spunka i sl. ali sam potpuno zaboravio taj početak stripa. Evo, Neverica i dalje sedi pored mene dok ovo pišem. Inače, nije baš da se "poznajemo" pa mi je bila namera da se zahvalim čoveku na cimu i pojasnim limitiranu zainteresovanost. A ispade da sam neki nvo ili Kalimero. Medjutim, laknulo mi je kada sam video Venoma xD A što se mangašenja tiče, to je stilsko opredeljenje i način pripovedanja. I dalje mislim da je manga institucija u poredjenju sa holivudom. Potpuno drugačije tretiraju publiku i nemoj da zaboraviš da su mange u startu pravljene sa idejom serijala ali sad, baš da bi mogao i Radoš B. da ih režira i uređuje... mnogo je, kume ,) Priča o Spajdermenu je i meni potpuno nova i neverovatna. Čudi me samo da se i sa Godzilom nije negde sreo.
 13. Hvala na akciji, svakako, ali sad već pridajemo previše pažnje tom filmu. U poslednje vreme, pojavilo se nekoliko filmova o segregaciji i naišao sam na veoma različite komentare crne publike pa otuda moje interesovanje. Često se u komentarima pominje i Spajkov BlacKkK a ovaj, tGB, je čak počeo i neke nagrade da kupi pa me zanimalo da ih uporedim. Sama segregacija mi i nije toliko zanimljiva koliko činjenica da od Wind River filma, nema novih uradaka na, recimo, tu ili sličnu temu. Ali zato, pre godinu, dve ...
 14. (sa i bez The, asteriska, Asterixa...) www.... tpb3. org / tpb. asia / i još par extenzija ali opet ista poruka. Jedino što sam našao, i to kod baćuški, je soundtrack xD
 15. Ovde, kod moje Pekabete, ni jedan jedini nije ispao :ph34r: Ako sam dobro razumeo, ti znaš za neku koju bi trebao da obidjem ?
 16. Manga je ipak institucija a najava nastavka je komična. Za razliku od Ningyo koji fantastično izgleda i kako je snimljeno i šta je snimljeno. Nego, htedoh da upitam - da li je neko odgledao The Green Book? Ne mogu nigde da nadjem "ulaznicu" a rado bih ga pogledao.
 17. ^ Ja bih se složio sa naslovom teksta ali ostajem pri tome da sve to što kažu - to nije istina ,) Možda si trebao da upozoriš one koji još nisu gledali?
×
×
 • Create New...