Jump to content

lvuletic

Članovi
 • Posts

  3,395
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by lvuletic

 1. E ja s pojavljujem s vremena ne vreme da vidim da li sam jebeno banovan već jednom. NEĆU DA BUDEM AKTIVAN NA OVOM SMRDLJIVOM FORUMU! Ali ovo što ti pitaš. Ono... ok je, imaš pare za bacanje, 85/1.2 ti ne treba ni za šta, apsolutno NI ZA ŠTA. 135/2 i 85/1.2 nmaju dodirnih tačaka kao što Jo reče. Da, 85/1.2 je do jaja, ali će ti napraviti mnogo više glavobolja nego što će ti doneti zadovoljastva zato što pojma nemaš. Ljuti se koliko hoćeš, ali tako je. Gledaj malo bilborde za ovu akciju oko "gramatičkih pravila". 95% ih je urađeno sa 85/1.2. Ako te zanima mogu i kontakt da ti dam.
 2. Znaš kako, ovde če uvek da se zavrsi sa "kupi D4 ili 1Dx". U najboljem slučaju D800 ili 5DmkIII. Kupi ono za šta imaš pare pa se igraj i zabavljaj. Najozbiljnije.
 3. Eh, moj nema, ali zato ima haubicu u podrumu! Biće moja čim porastem!
 4. Još ću malo da ti zagađujem temu jer me direktno prozivaš. Jeste, rekao sam da ti ništa osim rudnika ne valja i to me je iskreno iznenadilo. AKo sam dirnuo u sujetu, to nije moj problem. Dalje, pun mi je više da ne kažem šta od proseravanja tipa "a gde su tvoje slike?". E NEMA, mrzi me da kačim niti imam ikakvu satisfakciju od toga. Za 20 i kusur godina rada i te kako znam šta valja, a šta ne, što kod mene što kod drugih. Jedna samostalna i pet grupnih izložbi, je li dovoljno za reference? Grupne se računaju, tu moraš da prođeš žiriranje, samostalne može da ima ko hoće, kad hoće i u prostoru za koji ima da plati. Moglo je da ih bude i više da me ne mrzi - ništa ja od izložbi nemam. Više desetina, možda i stotine naslovnih strana, je li sa računa i to? Hiljade i hiljade objavljenih fotografija do 2010. kad sam napustio dnevne novine. Desetine velikih klijenata, može i to da se ubaci u sumu? Može? Pa hvala. Možemo makar sa referencama da završimo? Mislim, znamo da nemam pojma, ali makar to da ostavimo po strani.
 5. Ajde nemoj više, zaustavi se sada. Nekad je pametnije ćutati.
 6. A gle, pravo pitanje za tog "početnika koji ne zna ni šta je ISO" je otkuda on u fotografiji? Logično je da ga nešto zanima, da je probao ovo i ono, naučio nešto, pa onda dalje gleda i kupuje prema mogućnostima. Ne znam za slučaj da su nekoga puškom naterali da se bavi fotografijom, pa da taj neko baš ništa ne zna. Na ostalo ti je odgovorio Husafret, posebno na to da li se drastično azlikuje fotografija sa 3100 i 4.
 7. Nema tu šta da se bira, sve su ko sa pašnjaka :D
 8. Beš mi sve, trudio sam se da budem objektivan i da budem konstruktivan koliko mogu, al' od sada ima samo da trolujem. Što da trošim energiju na druge koje zabole za to? Bolje da mi ovo bude ventil i da gledam druge kako se nerviraju.
 9. Jebi ga djoledj, to je fazon nas matorih prznica, ne brini, navići ćeš se. Zamolio bih da se u pravila ubaci "Ko ne postavlja slike na ovom forumu nema rašta kritikovati". Koji vam je to fazon? Daj zajebite, onda ko neće kritiku ili ko želi kritiku samo od određenih članova neka to naglasi i neka ne smara. Jes oblačan dan, ali Doctor NO je na tragu :D
 10. Bem li ga, znam ko sam, šta sam i gde sam, kao i čemu stremim, kao što tačno znam i koji su mi kratkoročni i dugoročni ciljevi. Sad si i psiholog. Nemoj više, eba ti :D
 11. Ja nikada nisam imao potrebu da kritikujem nešto što valja. OK, kritika ide dvosmerno, ali na kopovima nije bilo ništa da se kaže.
 12. "Drumovi će poželjet Turaka, a Turaka nigdje biti neće!" je u današnje vreme dobilo sasvim drugu konotaciju.
 13. OK, sorry, neću više, neka kritikuje ko hoće. Ako je postavljanje fotografija na forumu ono što nekome, bilo kome, daje ikakav kredibilitet, neka bude. Ja u tome ne želim da učestvujem. Dao sam ti dobronamernu kritiku, ti je prihvati kako hoćeš. Što kažu, mišljenje je kao dupe, svako ga ima. Činjenica je da mimo kopova nisi napravio nešto da sam ja primetio. Možda i jesi, ali portreti uopšte izgleda da nisu tvoj fax. Sad, ti krećeš na fazon "a gde su tvoje slike?". E jebi ga, izvini, rekao sam ti - neću ti se više mešati u rad. Ne gledamo isto, nisam umetnik kao ti i nemam šta da tražim na tvojim temama. Nisam ironičan, slažem se sa tobom.
 14. Nikada nisam kapirao te fore sa golim stomacima. Preggo fetish. Seksi trudnica kada je gola nije seksi. Bolje je obuci. OK, svako ima neki svoj senzibilitet, ali ja kao istaknuti fetišar :D ovo ne kapiram :) Pupak kao da će da procuri, a donja dijafragma da popusti :/ 4. da, 1. pristupiti ponovo, ostalo nikako što se mene tiče.
 15. Upravo to htedoh da napišem, ali me Yagodinac preteče. Sve u svemu, ne bacaj pare na 350 krš.
 16. Pa travuljača i jeste u prvom planu, tamo prvi plan postoji, na ostalima imaš "produženje perspektive" :D A Maxim je oduvek bio efikasan protiv hipika, mada njima je dovoljno pustiti kerove :D
 17. Pa ko će da "škljoca" i da "fotka" možda i sklopi, ko hoće da fotografiše gledaće drugde. Yagodinc je lepo pitao šta je sa 400/5.6 i 2.8, šta je sa 10-20? Ajde 400, ali 10-20 je na tome obavezan za jedan univerzalni sistem.
 18. Ma ŠKK, pa dao sam ti par komentara? O čemu se radi jbte? Rekoh šta sam imao, ali ako nećeš da stanemo na onome "da se držiš kopova" i da ne komentarišem više? Pitam, jer izgleda da ne vredi, a sve što si okačio mimo tvog standardnog opusa je debelo ispod nivoa na kom si inače. EDIT: jeste da sam pripit i da editujem tonu nečega u pozadini, ali ja UOPŠTE ne razumem šta pokušavaš da mi kažeš?
 19. Sad mi pričamo bez autora, mora da jadan štica ko blesav :D Šta htedoh reći... Teraj tu sirovost, svetlo je super, i ako uspeš ne uleti u bjuti/fešn baljezgarije. Ovako je mogla da edituje i moja pokojna baba - dva minuta i tri lejera bez i jedne jedine selekcije I da na Fejsu pokupi masu lajkova za bulju od slike. Tvoja mi je bolja i to značajno :)
 20. Volim što ne peglaš kožu i što ne juriš onaj levački "bjuti luk", ali nekako imam utisak da te jebucka sve što nisu površinski kopovi ;)
 21. Da, rekao sam da me pejzaži ič ne interesuju, ali ovi imaju nešto drugo, neki drugi kvalitet za razliku od "šumica i livadica i Šumadijskih tarabica" koje ovde gledamo. Imaju tok i ritam (nevezano za to što su za naše uslove neobične i nismo naviknuti na takve predele) kakav se kod "lokalnih autora" ne viđa često. E sad, na taj tok utiče i to što su neki delovi malo van fokusa (uzgred, pokaži mi makar jednu fotografiju od ovih ovde koja uopšte ima izražen ima prvi plan, a posebno van fokusa). Ove su mi dobre i baš zbog toga što autor ne poštuje kanone, mada imaju upliva. Jebi ga, nije pisalo, nisi imao gde da pročitaš i pri tome pogrešno razumeš, pa verovatno ne kapiraš o čemu pričam.
 22. Pa problem nabavke ostaje svuda koliko se meni čini. O održavanju i servisiranju neću ni da počinjem. Majku mu, kada se kupuje nešto tako više od 50% onoga što presuđuje čini podrška i servisna mreža. Makar bi tako trebalo da bude i to je jedino što ima logike. Verujem da ima onih koji se zaleću bez razmišljanja. Ne zalećem se ja sa osuđivanjem, zaleću se ljudi sa pohvalama. Neka to radi i "najbolje ikada od kad je sveta i veka", to je SAMSUNG bre. Kakvu dugoročnu podršku možeš da očekuješ? Kakav sistem da se izgradi oko toga? OK da se kupi idiot ili prosumer sa jednim objektivom, ali da juriš foto sistem koji pravi i prodaje i servisira Samsung? To može da uradi samo neko ko nije pri čistoj pameti.
 23. Ajde što bi bilo loše da je sve JEDNAKO oštro na svim fotografijama, ali o kakvim ti neoštrim prvim planovima na 3, 8 i 10 pričaš? Ozbiljan si ili zajebavaš? Drugo pitanje je o KOJIM ti prvim planovima pričaš? WTF?
 24. Sve je kao džigerica, kao kad imaš loše eksponiran negativ (bio tanak bio gust), pa to hoćeš da ispraviš na papiru, a ne znaš kako.
×
×
 • Create New...