Jump to content

Vladica78

Članovi
 • Content Count

  125
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vladica78

 1. hvala ti druže na odgovoru ali nije to ono što mi treba.. ja sam pravim epub-ove, mene zanima da li postoji neka platforma gde oni mogu da se prodaju..
 2. Kako funkcioniše prodaja epub izdanja kod nas? Google books ne podržava Srbiju, jel postoji neka druga platforma koja radi kod nas? I kako su uopšte zaštićena izdanja, da li ih kupovinom download-ujemo na uređaj ili dobijamo pristup nekom serveru?
 3. ne radi ti uopšte hifenaciju kada tekstu zadaš jezik koji želiš a uključena mu je hifenacija? ti si jezike ubacio čim ih program prepoznaje..
 4. Da li si ubacio novi info fajl? Jel ti se u jezicima latinica prikazuje kao Serbo-Croatian ili sr_RS? Ja imam cc2019 a na poslu cc2018, na oba mi radi hifenacija sa ovim fajlovima..
 5. Ovu skriptu sam skoro otkrio, mnogo korisna stvar. pravi automatski karakter stilove od lokalnog formatiranja worda (bold, italik, superskript itd) i onda kasnije nema problema kod zadavanja paragraf stilova. Kad ubacim tekst u indizajn prvo pustim ovu skriptu da odradi svoje. Posle "FindChangeByList" meni lično najkorisnija skripta https://indesignsecrets.com/perfectpreptext-a-smart-way-to-style-local-formatting.php
 6. Hvala ti, to me je i zanimalo, da li je premala.. Pozdrav..
 7. Uzeo bih prvu tablu, radim u fotošopu obradu fotografija. Da li ima smisla uzeti ovako nešto za početak WACOM INTUOS S CTL-4100K-N?
 8. ako definišeš poravnanje u okviru stila izaberi left justify (ne left nego left justify).. a uvek možeš i preko ikonica naknadno da podesiš šta ti treba pa desni klik na stil i redefine style..
 9. https://manuals.konicaminolta.eu/bizhub-C55..._101378631.html
 10. uspeo sam.. problem je što sam u stvari imao instalirane neke univerzalne drajvere, obrisao sam ih i skinuo ps drajver za moje mašine.. jel ovako treba da bude podešeno kad puštam pdf kao što je na slici u prilogu?
 11. imam 220 i 363.. probao sam na 220 i neće, ne vidi mi drajvere uopšte a taj model je na listi..
 12. instalirana su mi oba drajvera u uključen je štampač..
 13. Našao sam download manager i fogra profil ali kad otvorim download manager ne vidi moj štampač? Evo slika u prilogu
 14. jel možete da postavite linkove za download manager i FOGRa39 ICC profil? ne mogu da nađem na sajtu konica..
 15. intaliraj srpski jezik (ćirilicu), evo ti upustvo, pročitaj obavezno i drugu stranu jer je drugačija putanja i info fajl za cc2018 http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...=92044&st=0 posle zadaš tekstu da je srpska ćirilica i dobićeš to što ti treba, evo slika da vidiš http://prntscr.com/ooiyqn
 16. hvala puno, uspeo sam sa eps-om, pozdrav!
 17. skinuo sam pdf ali mi pravi problem u koji god program da ga ubacim, i u ilustratoru i u indizajnu?
 18. Da nema neko mapu Beograda u vektoru ili u baš velikoj rezoluciji, treba da je odštampam na 200 x 150 cm?
 19. inače mislim da bi najlakše odradio posao sa "data merge" pošto ti je fajl u ekselu, bukvalno za minut bi sve bilo gotovo, pogledaj kako funkcioniše ako nisi ranije koristio
 20. probao sam i ja i radi, ne bih ti pisao napamet.. nemoj nikada da pejstuješ tekst nego idi na "place" da bi sačuvao formatiranje, i drži alt da bi ti automatski indizajn dodao nove strane, evo ti fajl na linku pa probaj (nadam se da imaš cc2018) https://www.sendspace.com/file/59gpor
 21. napravi fajl bez primary text frame, na master strani na jednom lejeru napravi levi tekst boks a na novom lejeru desni, okačio bih ti fajl u prilogu ali mi ne dozvoljava zbog ekstenzije..
 22. ako uzmem npr. dell u2415 jel treba da mu se odradi kalibracija? da li se on posebno kalibriše za ofsetnu štampu ili to nema nikakve veze?
×
×
 • Create New...