Jump to content

Vladica78

Članovi
 • Posts

  131
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vladica78

 1. Kako u Srbiji regularno kupiti adobe programe, konkretno me interesuju indesign, photoshop i acrobat pro i da li postoji neka akademska licenca?
 2. ako imaš te numerisane brojeve karata u tabeli možda bi ti ovo pomoglo?
 3. pozdrav i tebi.. ima još jedna stvar koja bi te možda zanimala, srbokor, korektor za srpski jezik.. nađi na netu..
 4. meni radi i u 2018 i u 2019.. ubaci fajlove u ove putanje iz posta i ubaci fajlove koje kačim ovde u prilogu srpski.zip Info.zip
 5. ofset neće niko da ti radi u tom tiražu
 6. meni radi sve kako treba, samo prati uputstva za instaliranje, ako treba neka pomoć tu sam..
 7. hvala ti druže na odgovoru ali nije to ono što mi treba.. ja sam pravim epub-ove, mene zanima da li postoji neka platforma gde oni mogu da se prodaju..
 8. Kako funkcioniše prodaja epub izdanja kod nas? Google books ne podržava Srbiju, jel postoji neka druga platforma koja radi kod nas? I kako su uopšte zaštićena izdanja, da li ih kupovinom download-ujemo na uređaj ili dobijamo pristup nekom serveru?
 9. ne radi ti uopšte hifenaciju kada tekstu zadaš jezik koji želiš a uključena mu je hifenacija? ti si jezike ubacio čim ih program prepoznaje..
 10. Da li si ubacio novi info fajl? Jel ti se u jezicima latinica prikazuje kao Serbo-Croatian ili sr_RS? Ja imam cc2019 a na poslu cc2018, na oba mi radi hifenacija sa ovim fajlovima..
 11. Ovu skriptu sam skoro otkrio, mnogo korisna stvar. pravi automatski karakter stilove od lokalnog formatiranja worda (bold, italik, superskript itd) i onda kasnije nema problema kod zadavanja paragraf stilova. Kad ubacim tekst u indizajn prvo pustim ovu skriptu da odradi svoje. Posle "FindChangeByList" meni lično najkorisnija skripta https://indesignsecrets.com/perfectpreptext-a-smart-way-to-style-local-formatting.php
 12. Hvala ti, to me je i zanimalo, da li je premala.. Pozdrav..
 13. Uzeo bih prvu tablu, radim u fotošopu obradu fotografija. Da li ima smisla uzeti ovako nešto za početak WACOM INTUOS S CTL-4100K-N?
 14. ako definišeš poravnanje u okviru stila izaberi left justify (ne left nego left justify).. a uvek možeš i preko ikonica naknadno da podesiš šta ti treba pa desni klik na stil i redefine style..
 15. https://manuals.konicaminolta.eu/bizhub-C55..._101378631.html
 16. uspeo sam.. problem je što sam u stvari imao instalirane neke univerzalne drajvere, obrisao sam ih i skinuo ps drajver za moje mašine.. jel ovako treba da bude podešeno kad puštam pdf kao što je na slici u prilogu?
 17. imam 220 i 363.. probao sam na 220 i neće, ne vidi mi drajvere uopšte a taj model je na listi..
 18. instalirana su mi oba drajvera u uključen je štampač..
 19. Našao sam download manager i fogra profil ali kad otvorim download manager ne vidi moj štampač? Evo slika u prilogu
 20. jel možete da postavite linkove za download manager i FOGRa39 ICC profil? ne mogu da nađem na sajtu konica..
 21. intaliraj srpski jezik (ćirilicu), evo ti upustvo, pročitaj obavezno i drugu stranu jer je drugačija putanja i info fajl za cc2018 http://www.dizajnzona.com/forums/index.php...=92044&st=0 posle zadaš tekstu da je srpska ćirilica i dobićeš to što ti treba, evo slika da vidiš http://prntscr.com/ooiyqn
 22. hvala puno, uspeo sam sa eps-om, pozdrav!
 23. skinuo sam pdf ali mi pravi problem u koji god program da ga ubacim, i u ilustratoru i u indizajnu?
×
×
 • Create New...