Jump to content

ivan959

Članovi
 • Posts

  1,148
 • Joined

 • Last visited

Reputation

1 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Ivan Đolić
 1. R najbolja opcija, a za prvo vreme se snadji s nekim objektivom dok ne skupis pare za neki bolji. 6d je bio zastareo jos kad se pojavio.
 2. Evo da javim, možda će nekog interesovati. Očistio sam senzor u DSLR servisu u TC na Banjici. http://www.dslr.rs/ To mi je u komšiluku pa se nisam ni najavio telefonom (što ipak treba). Jako ljubazan čovek mi je odmah očistio senzor, a cene su izuzetno povoljne (2000 za ff i 1500 za crop). Tako da mislim da nema potrebe da rizikujete da oštetite svoj aparat kad mogu da vam očiste senzor brzo, stručno i povoljno. Uz to ne samo da urade 'mokro' čišćenje senzora, već očiste od prašine i prostor ispred senzora i ogledala (kod dslr). Od mene sve pohvale i preporuke za ovaj servis, za ljubaznost, profesionalnost, brzinu i prihvatljive cene.
 3. Gde je trenutno u Bg najpovoljnije čišćenje senzora?
 4. Ćišženje senzora bi ipak poverio nekom ko to provereno radi, jedino, čini mi se da nije fer da cena za npr crop bezogledalac bude ista kao i za ff sa ogledalom. Pošto nema ogledalo pliće je i pristupačnije za rad, i verovatno se prilikom čišćenja cropa utroši manje svabova nego za ff, itd. Zašto nema neki raspon cena prema tome šta se čisti, ili iz nekog razloga mora da bude maximalna cena bez obzira na sve?
 5. Da li neko zaista zna koliko stotine i stotine sati snimljenog videa utiču na aparat koji ima samo par hiljada klikova? Da li i koliko toliko mučenje senzora i elektronike u aparatu od tolikog snimanja videa utiče na opšte zdravlje tog aparata?
 6. Moja pedesetica 1.8 je 20evra, nema poklopce ali stakla su perfektna, izuzetno ostar objektiv.
 7. Ja imam Konica heksanon ar 50mm 1.8, povoljno :) ako si u Bg mozes da pogledas.
 8. U poredjenju sa minoltom tamronove fotke mi nekako deluju digitalno, a minolta ima fin prirodan izgled. Mada, mozda je to zbog mog monitora...
 9. Trioplan bokeh je ok, ali ako bi ga kacio preko lens turbo adaptera zbog dodatnih staklica mislim da ce izgubiti svoj specificni bokeh (mada nisam imao priliku da proverim ali 90% se menja, tj gubi mehurice od sapunice). Na tvom mestu ja bi razmislio i o
 10. Nisam licno imao iskustva ali na youtube kazu da se sigma mc11 adapter najbolje pokazao po brzini i tacnosti af.
 11. U pravu su svi koji ti skrecu paznju na svetlo! Pokusaj da naucis sto vise o koriscenju i postavci rasvete, a onda se odluci koji ces aparat, jer ce ti posao obavljati i jeftiniji polovan, a bez dobre rasvete neces imati dobre rezultate ni sa skupljim fotoaparatom. Znaci smanji budzet za aparat a povecaj za rasvetu - naravno kad se dobro informises sta ti sve treba.
 12. Nije mi jasno, ako je dr veci nego sto imamo prikaz na monitoru, znaci ne vidimo kao ni uv ni infracrveno? Koja je poenta ako to ne vidimo na monitoru, tj kako cemo da radimo nesto, neke korekcije itd. ako to ne vidimo na monitoru?
×
×
 • Create New...