Jump to content

wbalog

Članovi
 • Content Count

  227
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://globalartnet.org

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sombor

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Balog Tibor
 1. Mogu li i okoreli freelanceri od kuće? :rolleyes::)
 2. Rešio sam problem. Kupio sam DVI-I to VGA kabel i sad sve lepo radi.
 3. Nemam. Ovo što si pokazao to je single channel. Ja imam dual chanel, znači one rupe su pune pinova. Ali to nije ni toliko važno, nego ovde se vidi da tvoj DVI-I ima plus četri pinova iznad i ispod 'jezičaka' koji prenosi analogni signal...ja toga nemam.
 4. Nisam siguran da je do monitora, ali se nadam :) Inače bavim se dizajnom, i već sam gledao taj monitor :P
 5. Pa to je to. DVI-I to VGA kabel nemam, ni adapter. Imam samo DVI-D to VGA kabel i adapter. Moj monitor inače ne podržava digitalni signal. Zato mislim da grafička nije u kvaru, nego treba da nabavim DVI-I to VGA kabel.
 6. Dodatno napajanje sam uključio. Malo (više) sam pretraživao po netu...kažu da je adapter ili kabel DVI-D to VGA od nekoliko dolara jednostavno ne može da konvertuje digitalni signal u analogni bez toga da staviš neki skuplji konverter između njih. Evo jedan od milion istih objašnjenja: "DVI-D is digital only as per the 'D'. DVI-I is integrated as per the 'I' If you look at the DVI-I connnector, it has 4 pins around the flat blade looking pin. Those 4 pins are the analog signal. DVI-D connector is missing those pins so a simple adapter will not work as the analog signal is missing. You need a signal converter as joesden has mentioned but I am pretty sure you can buy a nice 1920x1080 monitor for the price of a signal converter." Prema tome ako je stvarno tako, onda kabel DVI-D to VGA od 750 din i takav adapter od 400 din je nonsense i uopšte ne bi trebalo da postoji :)
 7. bem li ga :) nisam neki stručnjak... Sad već znam da mi treba kabel ili adapter dual DVI-I to VGA, a ja imam dual DVI-D to VGA. Problem je što ne mogu naći ništa online u fazonu DVI-I to VGA... Ili da kupim novi monitor koji ima dual DVI-I ili DVI-D input i koji dolazi sa takvim kabelom.
 8. @okmijume Možda si pogodio u centar... Moj monitor je star 5 godina (20" viewsonic), analogni VGA. Iz kartice ima dva izlaza: DVI-I i DVI-D. Google piše da je: DVI-D je isključivo digitalni signal, dok DVI-I je analogni i digitalni. Prema tome DVI-D (digitalni) signal ne može se konvertovati u analogni VGA. I ja imam kabel 'DVI-D to VGA' i adapter isto 'DVI-D to VGA'. Znači trebalo bi možda da nabavim kabel ili adapter 'DVI-I to VGA'. ALi zašto onda prave kablove i adaptere DVI-D to VGA kad se ne može konvertovati digitalni signal u analogni? Šta mislite?
 9. Kartica je glanc nova (nadam se), kutija je bila upakovana i u vakuum foliji, garancija, itd... Možda je neko vratio, možda i ja ću je vratiti :) Uzeo sam online u tehnoms.rs Sve drugo sam uzeo u winwin online, i to sve radi. BIOS nisam probao, nisam imao živaca da nastavim...sutra ću. Ovo pitanje ne razumem. Sklopio sam računar, i hteo da instaliram windows, ali na monitoru dobio sam samo black screen (power saving mode). Pa sam ubacio ovu grafiku u stari komp, isto black screen (ventilatori rade), pa sam stavio staru grafičku u novi komp, taj je radila. onda sam pop***io i zaboravio sam da uđem u BIOS.
 10. Hvala na odgovor. Ventilatori rade, grafička je gurnuta do kraja, kablovi isto ok. Ova kartica fabrički je overklokovana, možda bi trebalo napraviti downclock...možda...?? Da li je moguće da neće da radi zbog nedostatka drajvera , jer ovo bi bila prva windows instalacija na ovu konfiguraciju (kad bi na monitoru video išta). Ali na matičnu nema integrisana grafika. Jedino bi mogao ubaciti staru grafičku, instalirati windows i drajvere, pa tek onda staviti ovaj #&$"%!! GTX. Da me nisu naterali da koristim Octane render nikad ne bi kupio ovo njesra.
 11. Pozdrav Danas sam sastavio moju novu konfiguraciju, ali imam jedan problem: nemam signala na monitoru, tj imam 'black screen'. Grafička je GeForce 650Ti Boost 2GB. Matična Gigabyte GA-970A-D3 Proc AMD 4300 Napajanje CoolerMaster B 600W Sve sam tako napravio kako treba (priključio sam i kabel za napajanje). Sve mi radi, samo grafička ne. Isprobao sam staru grafičku, taj radi. Onda sam stavio ovu novu u stari komp, ali ni tamo nije radio (nije ni mogla verovatno jer tamo imam samo 400W napajanje). Da li ima neko neku ideju gde je problem?
 12. samo sam zakupio hosting...izgleda to znači da nema ništa od promene .ini :( hvala
 13. pa baš pokušavam na serveru :) hoću da instaliram script koji traži da allow url bude off. inače dobio sam poruku: allow_url_include is On (warning, you should have this param in Off state, or your site will unsafe)
 14. Pozdrav Moram promeniti "allow_url_include On" na "Off". Problem je što ne mogu pronaći php.ini fajl. Napravio sam ono phpinfo() i tamo lepo piše da je : Configuration File (php.ini) Path /usr/lib Loaded Configuration File /usr/local/lib/php.ini ali kod mene ne postoji usr folder, a vidim da mi je php konfigurisan na "allow_url_include On". Probao sam ubaciti red "allow_url_include Off" u htacces, ali ne pomaže, znači moram pronaći php.ini, ali nema ga. Imam php 5.2.14 Da li imate neku ideju gde je php.ini? Hvala Pozdrav
×
×
 • Create New...