Jump to content

soul_of_me

Članovi
 • Posts

  237
 • Joined

 • Last visited

Reputation

7 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Abc Cdef

Recent Profile Visitors

3,536 profile views
 1. Evo mog prvog muzickog ostvarenja, uradjenog pre oko mesec dana.
 2. Meni je najprakticnije da 3d model izrenderujem sam, bez pozadine, i sacuvam kao transparentni PNG. Onda u PS-u mogu da radim sta hocu i nezavisno jedno od drugog i sa modelom / PNG-om i sa tom slikom / pozadinom koja treba da se vidi.
 3. @alekba - iz opisa teme i uvodnog se jasno namece zakljucak da dibidusrus smatra da je Corona bolja. Ja sam preleteo preko komentara po netu i video par testova, i na osnovu svega toga bi se reklo da je za ciste gotove rendere Vray ipak brzi. Corona jeste jednostavnija i ima dobar interaktivni render, ali Vray ima vise opcija i mogucnosti. Ako stvari tako stoje, to onda definitivno ne znaci da je Corona bolja vec samo znaci da zbog navedenih prednosti nekima vise odgovara. Ako stvari ipak ne stoje tako, neka oni koji su koristili oba naprave poredjenje. Znam da ima stranih foruma, ali nije lose da i ovaj nas malo zivne.
 4. Po cemu je Corona bolja?
 5. Da, ja sam jos na sad vec starim programima. Razmisljam da se ove ili sledece godine updatujem ali nije hitno :)
 6. @icman - dobro izgleda. jel ima narodnog lekica za 3.2 (moze i za 4), ne uspevam da nadjem? :) @Ji 4Tze - Evo scene. render_elements.zip
 7. Naravno da je filtering upaljen, kao i output type: color (with AA). I sub-pixel mapping je cekiran. Meni se svi render elementi isto ponasaju, kod mene nema razloga da koristim MultiMateElement umesto VrayObjectID i VrayMtlID. Svi identicno brljave. Probao i video. A u nekim slucajevima i kada se ucini da su precizni, prilikom zumiranja se vidi da AA i nije bas dobar na dodiru izmedju 2 IDa, dok kod improvizacije sa VrayLightMtl-ovima uvek bude sve savrseno. Mozda je do verzije Vray-a (2.10.01).
 8. @Benzin - nije SP. I nema to veze sa savovima, uvek brljavi i sa teksturama i bez. @okmijun - odgovara mi Vray, samo jos da ovo radi kako treba. @Ji 4Tze - probao MultiMateElement, isto brljavi. Nista, ima da radim kao i do sad, peske sa VrayLightMtl-ovima. Zahvaljujem svima na odgovorima, i naravno ako neko zna sta treba da se radi ili ima neki predlog, samo nek napise.
 9. Kad imam samo jedan objekat i jedan material ili object ID, sve ivice budu ciste. Ali kad imam vise IDeva ivice budu kao na slici: Filtering i AA su naravno ukljuceni, a na renderu mi je sve cisto i precizno, kao i u vec pomenutom slucaju kada imam samo 1 ID. Znaci hteo bih da uvek imam precizne, tacne i ciste render elemente, da ne brljavi kada se dodirnu 2 boje, ne znam zasto je to problem kod Vray-a. Ima li neko podesavanje za to koje mi je promaklo?
 10. Od nefensi opcija, vidim na Kupujemprodajem Nikolu iz Zemuna da ima vise pohvala / lajkova od Axela i nijednu kritiku. To valjda znaci da je on dobra opcija, ukoliko ponuda i cene odgovaraju. Kaze da daje vazece garancije. Interesuje me, ako neko nastupa kao privatno / fizicko lice i nema registrovanu radnju, kakva je to garancija i sta se moze sa njom? Pitam ne samo zbog Nikole, nego generalno da znam, posto nikad do sad nisam tako kupovao.
 11. Osim 3 razlicite informacije o adresi, od toga ni jedna na njihovom sajtu, i uz pitanje da li su registrovana firma, ovi iz Axelfoto-a odgovaraju na mejlove preko one stvari - odgovore samo na prvo od vise pitanja, i tako 2 puta. Takodje mi se ne svidja na njihovom sajtu fazon "pozovite za cenu" umesto da je lepo napisu. Mozda su najpovoljniji ali ne ostavljaju dobar utisak, ja bih ih preskocio. U svakom slucaju, ne bi bilo lose da neko ko je zapravo bio kod njih kaze koja im je adresa, mozda nekome nekad zatreba.
×
×
 • Create New...