Jump to content

fotomeca

Članovi
 • Posts

  71
 • Joined

 • Last visited

Reputation

3 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  ...... sloboda sa kojom znam šta i kako, smisleni rad, mentalno gimanasticiranje, čitanje, verbalna razmena misli (ponekada ničim izazvana), ......... travom obrasli klif visoko iznad mora a nedaleko od ivicie veliko, vetrom šibano, nakrivo izraslo drvo, čvornovato ali lisnato, ispod koga ležim a sa njega svakog dana padnu dve jabuke: prva da bih nahranio alge a druga da me podseti na slobodu sa kojom znam....... Sve to utopljeno u "Tubular Bells"

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Ivan M. Meca

Recent Profile Visitors

2,341 profile views
 1. Извините. Ово није објектив 100ммм/2,8. Грешка
 2. Вероватно да сте се сретали са захтевима пријатеља или клијената да се освеже старе фотографије њихових предака. Оригинал послат: 78_o copy by Меца фотографије, on Flickr а онда и играње 78_1 copy by Меца фотографије, on Flickr 8_o copy by Меца фотографије, on Flickr 8_1 copy by Меца фотографије, on Flickr
 3. А онда сам пратећи линк који си поставио дошао до решења: За некога једноставно. Решен је и други проблемчић те сад опет имам употребљив ПС. @work хвала.
 4. Обрадовало ме је што се бавиш мојим проблемом. Мени је био проблем и уз твоју сугестију сам утврдио ово:
 5. Не. У том делу се налазе само те 4 ставке. Браво. То је тооо! Ја нисам знао да се чува на новом слоју то што се исече. Потврдио сам то поље и више се није јављала копија. Хвала вам @work. Нажалост овај други проблем није решен. Paint је био отворен јер је служио да се сачува слика екрана на коме се види шта је проблем а други програм служи за преглед Nikon фајлова.
 6. Ето прошло је скоро 8 ковид месеци а ја исти проблем имам (решио сам питање "слепљивања" слојева при исецању фотографија) али све остало и даље је нерешено. Суфикс "copy" се и даље јављао када сам долазио до корака (док сам могао да) "save as" сачувам фотографије. Касније то више нисам могао јер се јављао онај трећи случај из мога обраћања за који NShappy каже: Сваки фајл (фотографија је откључана). Проверио сам и на "advace", све ми је дозвољено. Једино решење које видим је да реинсталирам ОП, прочистим му "дизне" или променим комплетан лап топ (стар је 10 година). Да ли неко на форуму ради такве ствари (даје препоруку или решава проблем ако је исплатив за поправљање)? Хвала на саветима које добијам на овом форуму. ПС. Ово време сам искористио за рад на архиви и уношењу IPTC података.
 7. Флер са објективом Никон 17-35мм на Д90. 20200819-316_ copy by Меца фотографије, on Flickr
 8. http://_DSC0227_20160814_3135 by Меца фотографије, on Flickr Мислим да је ово фотографисано објективом Никон 100мм 2,8 стари мануелни.
 9. Само качи Mix. Хвала ти.
 10. Хвала вам свима на доброј вољи и времену које сте издвојили да одговорите на моје питање.
 11. Али зашто се појављује слој 0 ? Приметио сам да се он отвара аутоматски уколико кропујем фотографију а ако прескочим тај корак онда је све у реду. Навићи ћи се ако буде трајало.
 12. Поштовани NSheppy , покушавам да провалим шта је у питању. Све ја то урадим али ми се јавља ова порука. Као што и ти кажеш, нешто изазове такву реакцију ОП. Ја пребацујем фотографије помоћу читача на рачунару и користим Nikon Transfer. Могуће да је нешто и у сетовању на апарату!? Када проверим јављам. Хвала
 13. Имам још једно питање на које немам одговор. Када ми се прикаже ово обавештење шта год да урадим на фајлу у Windows Exploreru не успевам да га откључам и затворим. Шта да урадим. Хвала
×
×
 • Create New...