Jump to content

Moloch

Članovi
 • Content Count

  259
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Moloch

 • Birthday 06/25/1980

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Zagreb
 • Interests
  POSAO: Pejzažna arhitektura i krajobrazno prostorno planiranje. Web i grafički dizajn.<br /><br />HOBI: Amaterska pejzažna i arhitekturalna fotografija.<br /><br />GLAZBA: tamna strana (stoner, gothic, black, doom...)

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Moloch
 1. Rekoh nisam jako dugo stavljao nešto ovdje, pa da ubacim jednu s današnjeg terena. Izvor potoka Krčić u sredini, a zapadna strana Dinare u zadnjem planu.
 2. Odlične fotografije, baš po mom guštu.
 3. Čak nisam siguran ni jel' ti treba prtljanje s HDRom, ako si vičan obradi ovakve stvari se može izvlačiti bez problema četkicom. Inače može i Photomatix napraviti prirodnije scene iako je s njim to uglavnom igra frustracije. Moj je stav da se uopće ne smije vidjet na fotki da je riječ o HDR tehnici.
 4. Hvala ti na dijeljenju, sve su mi dobre a pojedine kao 11 i 13 su mi odlične!
 5. Najbolja #3! Prva nažalost prazna. Druga za klasu jača od prve ali mi se ne sviđa prednji plan (ovo bilje) i dosta "ravno" dosvjetljavanje (pogotovo na čamcu). No svaka čast za trud za obje!
 6. Meni ovo baš nije jasno. Tko je na kraju snimio i obradio ove fotke? Ako ti nisi, a autor ne čita forum, kome dajemo komentare odnosno što točno komentiramo, fotke ili tvoju obradu? Zna li on uopće da ti kačiš njegove fotke na ovaj forum? Nije mi namjera zvučati grubo, već ovako nasumce izabranim fotkama bez nekakve tematske poveznice, smisla ili objašnjenja čovjeku baš i ne pomažeš. :) Ipak: 1. Što mu se desilo s čelom, izgleda kao da je puklo u obradi? 2. Bocca napisao o tjesnoći kadra, ja bih dodao da šteta što dečko nije više desno. 3. Kliše do bola, izvedba neloša. 4. Otišlo previše u magentu (čak i ako je to bila ideja), curi na desno, inače ok. 5. Najbolja od pokazanih. 6. Da ima otvorene oči, rekao bih da mi je zabavna, ovako nije ništa posebno jer nikako ne mogu povezati elemente kadra, bar ne bez par linija teksta s objašnjenjem.
 7. Odlična serija - 2,3 i 6 su mi super. Difrakcija ti jest malo pojela rezoluciju, pogotovo rubove, što se vjerovatno jače vidi kad su veće, no to će ti dodatno oštrenje u obradi izvući i za a3 print bez većih problema.
 8. Moloch

  Djeram

  Druga mi je odlična, svaka čast. Prva je isto jako dobra, ali me osim već spomenute boje trave smeta i prekureni sami džeram i (u manjoj mjeri) linije aviona. Ne znam kako izgleda u punoj veličini, ali ovako mi se čini da si ubio sve detalje na osvjetljenoj strani džerama. Shvaćam potrebu za kontrastom, ali ja bih to pokušao malo ublažiti, pogotovo što je riječ o glavnom motivu. Možda je cjepidlačenje, ali su fotke takve da se može samo cjepidlačiti. :)
 9. Baš mi drago da vam se sviđa, žena i ja smo uživali u šetnjama i planirenju tamo... Ja i htio, ali ne daju. :) Nije kopno. To je s mostića, a ispod mosta pola metra vode, u koju ne smiješ (zabranjeno). Vidiš most na idućoj fotki, meni je ta i draža. :)
 10. Treća je pun pogodak. Kao da je uhvaćeno u koraku...
 11. Druga je stvarno bombon, onda prva, pa treća.
 12. Uh, ove zadnje 2... odlična atmosfera. Pogotova ova posljednja, kao površina mjeseca.
 13. Podijelio bih s vama nekoliko pejzažno-turističkih fotki s nedavnog izleta u Triglavski nacionalni park i okolicu, Slovenija... stvarno predjel prekrasnih krajolika. Evo i linka na Flickr galeriju ako je nekome tamo lakše pogledat. Canon 40D i Sigma 17-70, možda par s 350D + Canon 70-200 4L, 1. Prisojnik 2. Prisojnik u krupnom planu 3. Izvor rijeke Save (Dolinjke) 4. Pogled na Planicu 5. Slap Peričnik 6. Bohinj 7. Bohinj II 8. Bohinj III 9. Slap Savica
 14. Jel' bi moglo to možda zericu svjetlije, ovako mi malo tmurna?
×
×
 • Create New...