Jump to content

MarkoSubotin

Članovi
 • Posts

  20
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.markosubotin.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Subi Šarba

Recent Profile Visitors

483 profile views
 1. Super, hvala na odgovoru ;) a teme o tržištu ću ostaviti za drugi put. Znam da su garancije kod nas kao i sve ostalo siva zona, ali samo hoću da čujem vaša iskustva i po svemu ovome, nije velika razlika između tih nekih navedenih, jedine su prednosti oficijelnih distributera jer si član tog Nikon kluba ali sve to platiš.
 2. Za PC Foto sam i zaboravio a kad pretažim preko Google-a samo jedan post mi nalazi na Dizajn Zoni a preko samog foruma neće ni BM focus ni PC foto jer pretraživač traži min. 3 karaktera u svakoj reči, pa pronalazim svašta. Uglavnom vidim da su sa Axelom ljudi zadovoljni, čuo sam i ranije. BM focus i ostali imaju ali BM ima prodavnicu u Novom Sadu pa bih kod njih najradije jer tu i živim. Kažem, ranije sam kupovao od njih i sve je bilo ok, ali nisam već neko duže vreme baš kod njih pa čisto da vidim šta vi mislite o njima a i ostalima. Što se tiče nekih prodavaca na KP imam slično iskustvo, imaju brdo opreme na listi, kada ih kontaktiram ne odgovoaraju, kada ih nazovem, nemaju šta mi treba..
 3. Pozdrav ljudi, svi znamo da je velika razlika u ceni kada se kupi oprema u Yellow Store-u i od Refot B-a kao oficijelnih uvoznika i ostalih prodavnica. BM Focus, Axel Photo, Photo Store i još manji i jeftiniji prodavci na Kupujem Prodajem. Mene zanima koja su vaša iskustva sa istima? Ja sam kupovao i od jednih i od drugih i nisam imao nikakvih problema ni sa jednima ni sa drugima, ali voleo bih da čujem vaša iskustva sa prodavcima od kojih ste kupovali i dobra i loša. Poz. ;)
 4. ..ja sad čitam ovu temu i nisam došao do 4. strranice i veċ me pomalo boli glava kad skontam koliko je potrebno zezanja da se otvori firma. Takođe i kontam zašto ti na stock-u plaćaju po cca 25 centi po fotografiji, dok oni plate sve ove zavrzlame ostane ti sića a ti samo radiš svoj deo, papirologija te ne dotiče puno osim u obliku ''model release-a''. Tako da ja kontam da je stock zakon kao radno mesto. Takođe i ostale firme sličnog tipa gde moraš da se razbijaš od posla dok se ne probiješ ali tako je kontam svuda, samo ko šta odabere.
 5. i slažem se da je otvaranje firme u drugoj državi odličan potez ali je verovatno potrebno dosta ulaganja.
 6. hahaha, je l' ti imaš firmu u Pragu, 'o'š me zaposliš? xD
 7. Ima bome da se čita ali pregledaću, hvala na odgovoru svima. :)
 8. Zanima me na koji način da freelance poslovanje bude upotpunosti legalno u Srbiji. Nisam u biznisu toliko puno i ne znam sve detalje i zanimaju me vaša mišljenja, da li je freelance legalan i na koji način da bude u potpunosti legalan. Svi znamo da kad imaš firmu plaćaš porez i to je to, ali jako puno nas radi na ovaj način a sve me više brine da to i nije najlegalniji načinn zarade i kako unaprediti ovu sferu poslovanja?
 9. Hmm, što znači da nije još potpuno optmiziovan za profesionalnu upotrebu. RAW verovatno ni ne čita? Postoji neka aplikacija koja čita RAW koja je odvojena, video sam ali izgleda da i nije baš najbolja solucija za uzeti, vise je tablet ipak za zezanje.
 10. Znači može se rešiti možda se nekom olovkom ili slično? Znam da je najbolja opcija računar, ali mi treba nešto manje što bi mi stalo u ranac i koristiti za posao, svadbe i slično. Laptop nažalost ne može da mi stane u novi ranac, možda neki netbook ali mi se sviđa vise opcija sa tabletom samo da mi odrađuje posao, ne bih da ga kupim i onda da ga koristim smao kao podsetnik i slično. Hvala Nikola. :)
 11. Zanima me da li je neko od vas koristio Photoshop Touch i koja je vasa ocena programa? Da li je samo program za igranje ili može da se koristi i profesionalno?
 12. Nije puklo sigurno jer vodim računa o svojoj opremi već se bukvalno samo otkačila blenda. Normalno je radio i samo odjednom vidim blendu kako klamće i to je to, a to mi je prvi stari objektiv koji imam i radije bih ga sam popravljao nego da dajem oko 150 evra jer je to jedan dan posla sa lupom i šrafcigerićima i eto ga.
 13. I to što kažeš... Evo ovde detaljnog opisa, verovatno mi se otkačila ta mala opruga koja povlači blendu, lepo se vidi na poslednjoj fotografiji. CLICK
×
×
 • Create New...