Jump to content

Mechanic

Članovi
 • Posts

  50
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mechanic

 1. Ako je takav slučaj, onda je prestao zato što mu je previše oduzimalo vremena. Ipak, za ovakav časopis treba lep tim ljudi.
 2. Svaka čast. Koliko juče nisam imao sreće da fotkam, toliko imam sad za časopise :D
 3. Hvala, vidim da ima interesantnih naslova :) edit: Marko07, a baš sam se zapitao jel ima negde sve da se skine :D
 4. Pa naravno, u svakom slucaju su korisne. Ako nesto ne skodi, to znaci da koristi :)
 5. istankov, tacno tako :) guru, da, imam uv filter. Ne znam sto me neki "osudjuju", ja samo vise volim ono "bolje spreciti, nego leciti" :D
 6. Na kraju sam je ostavio sa strane i narucio "original", stize u ponedeljak :)
 7. Ne verujem kakva pitanja :D Nisam krstario mlaznjakom, ali ako celo vreme buljim u kameru, ne mogu ni minut da uživam, a tamo idem sad pa ko zna kad (možda nikad više) edit: da, ne volim flare nikako. možda mi, nekad, ispadne interensatno, ali retkost Molim moderatore da zaključaju temu :D
 8. Gagy, evo moje situacije. Bili smo na krstarenju i jednostavno nemas vremena da zaklanjas rukom, pa posle da detaljno pregledas sliku, ako me kapiras :)
 9. r3d, da izbegnem flare sto je vise moguce i da zastitim objektiv sto je vise moguce :)
 10. Grešiš dušu za Nikon. Nisam ni jednog trenutka zažalio što sam ga uzeo.
 11. metrocop, da, upravo je takva. Guru, porucio sam HB-45 i dan pre nego sto treba da je preuzmem (i krenem na more taj dan) javili su mi da im je zadnja takva ostecena, da treba uskoro da stigne i ponudili mi tu univerzalnu.
 12. Kupio sam univerzalnu cvet zonericu za 18-55 objektiv. Medjutim, kad rasirim kadar, vidi se zonerica u uglovima fotke. Da li je "likvidiram" ili da se bacim na smirglanje ili sta vec? :D
 13. Ako je bitan samo najveći broj i najmanji, onda je jednostavnije sortirati niz i izvući najmanji i najveći broj i to je to. http://php.net/manual/en/function.arsort.php
 14. Sviđa mi se Kastel. Posebno zato što sam prolazio baš tuda i pio kafu na tom splavu :D Ništa ja tu ne bih dirao i baš me zanima koliko je doterivana u PS. :)
 15. Hvala ljudi na odgovorima :) Znam da sam sa AF mogao birati tačku fokusa, međutim, u jednom momentu mi nije davalo, pa sam pomislio na trenutak da to može samo sa MF, ali sada vidim da je sve ok. Džoni, imam Nikona :) Ih, nisam došao ni do 1000, a kamoli 10 000. :D Ali, što više fotografišem, to više volim fotografiju, neverovatno :D Uputstvo sam prelistao od A do Š, ali treba malo vremena i prakse da to sve upijem, zato sam isprobavao AF i MF, da vidim kako šta radi.
 16. Hvala na odgovorima. Ipak mi se čini da je ovo klasično početničko pitanje, ni malo napredno :D Kao što rekoh gore, naučio sam šta je otvor blende, brzina zatvarača, balans bele boje, ekspozicija, ISO itd, ovih dana eksperimentišem sa tim :) Ovih dana, takođe, eksperimentišem sa MF, tako se rodila ova tema.
 17. Skoro sam uzeo DSLR, tek sam počeo. Tek sam naučio šta je otvot blende, brzina zatvarača, balans bele boje, ISO... Slikao sam koristeći MF i AF, naravno. Rezultati su slični, jedino što mi je zapalo za oko je to što MF, čimi mi se, dopušta malo više kreativnosti. Što se tiče portreta, najviše me zbunjuje to što svi kažu da treba fokus uvek držati na očima, a u AF aparat sam bira focus point.
 18. Čitao sam, nisam izmislio http://digital-photography-school.com/5-si...han-auto-focus/ To je jedan od članaka gde sam našao slične informacije.
 19. Znači, u principu, bolje je izabrati autofokus i režim (makro, priroda, portret...), kad god je to moguće?
 20. Vidim da je manuelni fokus bolji u dosta situacija. Makro, kada je slaba osvetljenost, portreti... Ali, kada je bolje izabrati autofokus?
×
×
 • Create New...