Jump to content

kovja.nick

Članovi
 • Content Count

  102
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. Pozdrav, da li bi mi neko mogao pomoci u sledecem: treba da napravim blok sa atributima u kom ce se jedno polje (atribut) pojaviti na vise mesta u istom bloku. Dakle, recimo tablica, koja u sebi ima broj crteza, ali mi taj broj crteza treba na dva mesta. Nije mi problem da ovo uradim kao dva nezavisna atributa, vec bih hteo da mi se jedan unos pojavi na dva razlicita mesta u sklopu istog bloka. Hvala unapred!
 2. Ne znam ko su, ali imaju kopije dizajnerskog namestaja po prihvatljivim cenama.
 3. Pozdrav, prozor je OK ali mu treba jos parametara- naime, serklaz je postavljen osno pa bi mu trebalo dodati parametar koji odredjuje udaljenost od spoljasnje ili unutrasnje ravni zida ili ekscentricitet u odnosu na osu (nadam se da shvatate zasto je ovo potrebno - ukoliko je zid viseslojan, tipa opeka + demit, meni ne treba nadprozornik i za demit, vec isti lepim preko njega)! I jos, kao da ima neki problem sa busenjem kroz zid - u osnovi se to ne vidi, ali u preseku se pojavljuje neki tanak deo zida koji ne bude probusen, vec ostane u materijalu zida, kao da umesto rupe, napravi nisu u z
 4. O direktnom projektovanju (citaj: resavanju funkcije) u Revitu nema ni govora. Prvo 2D cad + Sketchup za konceptualni model (arhitekturu) i onda razrada u Revitu. Nadprozornik mi treba zbog kolicina. Lazirati ga mogu uvek, ili crtati posebno gredica iznad vrata. Ali ovo sto mi treba je brze i kolicinski najtacnije. Prednost u odnosu na cad je trodimenzionalno projektovanje i sagledavanje. Sto puta mi se u 2d desavale greske u presecima, koje posle na gradilistu ispravljamo, crvenimo, objasnjavamo... Ovako, ako ga nisi napravio u 3d, znaci da ni ne moze da se izvede! Hvala za savete oko
 5. Pozdrav Revitovci, vidim da ovde ima silnog iskusnog sveta... procitao sam temu od pocetka, ne videh da vec ima, pa evo pitanje: da li neko ima familiju prozora/vrata koja osim samog prozora ima i betonski nadprozornik? Da li je to izvodljivo uopste? Hvala unapred!
 6. Pregrada u formi Hotela Wynn!? Interesantno!
 7. kovja.nick

  Sajt DAB-a

  Sta tek za OVAJ reci?!?!
 8. Kao sto rece Lazarus, nagib panela određuje ustvari nagib čelične konstrukcije. Mozes, recimo, zakositi gornji pojas resetke, pa na taj nacin dobiti kosinu krova. Obrati paznju na to da se za nagibe manje od 3stepena mora raditi dodatno zaptivanje spojnica i prekrivanje nekom hidroizolacionom membranom tipa Sika, Protan i sl. Pogledaj malo kataloge spomenutih proizvodjaca za samu tehnologiju oblaganja, a sto se tice konstrukcije, tu vec moras kombinovati svoje znanje i konstruktivno resenje projektanta konstrukcije.
 9. Nadam se da ce se ovo moci razmontirati kad prodje slavlje :)
 10. Menu File/Plotter Manager/Add-A-Plotter Wizard Next/My Computer/Next Manufacturer: Adobe Models: Post Script Level 1 Plus Next/Next/Plot To File/Next/Finish Sad imas na spisku plotera/printera i Post Script Level 1 Plus.pc3 na koji stampas uredno kao i na bilo koji drugi ploter, s tim da ti je output .eps fajl! Srecno!
×
×
 • Create New...