Jump to content

Sasa_NS

Članovi
 • Posts

  487
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Sasa_NS

 • Birthday 06/18/1975

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad
 1. ^Uf, meni se nešto slično dogodilo pre par dana sa Sigmom 18-50 f2.8, s tom razlikom što nije puklo do kraja i bajonet ostao na fotoaparatu, već se napravila samo povelika "pukotina" (razmak) između prstena sa bajonetom i zum prstena kroz koju se videla elektronika unutra (štampana kola i ostalo). Uspeo sam to vratiti nazad kako je bilo (samo je "škljocnulo" nazad), no sada "diše" tu između ta dva prstena i imam blagi promašaj fokusa kada fotkam (objektiv radi sve normalno). Kada ga malo pritisnem da nema "lufta" - fokus opet precizan. Imam utisak da taj prsten do bajoneta drži ostatak objektiva unutra u dve tačke, pa je jedna popustila... Moraću i ja do servisa čim uhvatim vremena... Ako mu uopšte bude bilo pomoći.
 2. Nisam - jer ga nisam imao pri ruci, ali probaću, dobra ideja.
 3. Menjao skoro zavesicu na 40D i sad neće da radi pravilno sa blicom. Okida ga samo u full auto modu a i tada nepravilno. Ima li to kakve veze jedno sa drugim (zavesica/blic) ili je crklo nešto treće? Blic je inače ispravan (430 EX), proveren na 5D Mark II i 10D...
 4. Google izbacuje samo slovenačke sajtove sa tim laptopom. Izgleda da ga nema ovde...
 5. Kod moje sprave se zavesica inače "manifestovala" klasično: 5-6 snimaka pa Err.99. Ugasim upalim, ponovo 6-7 snimaka (nekad i više) pa opet Err.99. U servisu su mi rekli da (obzirom da nije mnogo snimaka opalio) verovatno pripada nekoj od prvih serija kod kojih je zavesica bila problematična i da se to rešavalo u garantnom roku besplatno, no garancija odavno istekla - plati pa škljocaj dalje... Usput su zamenili i dugme okidača, verovatno preventivno, da im ne dolazim uskoro ponovo. Nova zavesica bi kod 40D trebala da izdrži oko 100.000 snimaka (trebala - ne znači i da hoće)... :)
 6. Jeftinija je zavesica za matori D80 sigurno, i to mnogo. Ustalom, nazovi neki od servisa i pitaj. Nema šanse da košta 260 EUR. Ja sam inače bio prijatno iznenađen cenom zamene za 40D, bilo je to nekad mnogo skuplje... :)
 7. Ja sam menjao pre par dana zavesicu na Canonu 40D, koštalo je 9.500 din + PDV (11.400 din). Čisto da znaš orijentaciono cenu. Ne bi trebalo da je više ni za Nikona...
 8. Stiglo moje Canonče sa popravke... :) Sredili polomljene/pokrivljene pinove, a usput mu promenili i zavesicu i dugme okidača, mašala... Ceh 16.200 dinara... Sad je kao nov, spreman za novih 100.000 okidanja... :)
 9. Odneo 40D u Pixel servis i dijagnoza je dva polomljena/iskrivljena pina u slotu CF kartice, potrebna demontaža da se dođe do ploče i zamena istih.. Trošak popravke 4.000 i nešto dinara... Naravoučenije: ako kartica ne ide glatko i lepo, ne gurajte je kao sivonja (ja)... :(
 10. Hvala, našao sam ih i zvao telefonom. Kažu da donesem fotoaparat na pregled pa će mi reći šta je i kako dalje...
 11. Izgleda da sam uspeo da polomim jedan pin u slotu CF kartice u mom 40D... Javlja non stop da kartica nije formatirana i da je formatiram u aparatu, a kada to pokušam - neće... Inače kartica radi najnormalnije u čitaču. Probao i sa drugom - ista stvar. Gledajući u slot u fotoaparatu čini mi se da je jedan pin tačno u sredini kraći i "sjajniji" od ostalih... U čitaču su svi iste dužine (sem krajnjih/vođica)... :( Zna li neko gde je najbolje da ga odnesem i koliko može koštati takva popravka?
 12. Napravio neko za svoju dušu, pa kud puklo da puklo.... :)
 13. Može od da izdrži brdo okidanja, ali ono što ga u momentu zezne je verovatno zrnce prašine, dlaka ili slično, tako da to ne mora da ima veze sa brojem okidanja... Ja sam taj problem do sada imao na 10D i 30D... Ovaj drugi je od momenta kada sam ga kupio imao jako tvrdo okidanje i takav je bio po poslednjeg dana (kada sam ga prodao), jedva sam se navikao, već sam mislio da menjam dugme. 10D vrlo meko okida, ali je i on jednog dana počeo da otkazuje poslužnost (nekad hoće, nekad neće), i to posle ko zna koliko okidanja... Sada opet hoće, dokle - ne znam. 40D kojeg imam malo više od godinu dana za sada nema tih problema, no ne znači da neće, ništa nije večno. Popraviš i teraj dalje... :)
×
×
 • Create New...