Jump to content

geravodeli

Članovi
 • Posts

  49
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.geravodeli.com

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Tamara
 1. Kasno videh da je pogrešno linkovan tekst za zvaničnu stranicu :(. Dakle www.putospektiva.rs Takođe, zaboravih da kažem da će se Putospektiva održavati jednom mesečno, te svi zainteresovani koji imaju dobru priču i fotke sa putovanja, mogu da se jave i dogovore termin :). Nebitno je gde ste putovali, bitno je da ste nešto interesantno doživeli i to želite da podelite sa ostalima :).
 2. Poštovana kreativna (i manje kreativna :D) ekipo, U petak, 22. februara, se po prvi put organizuje druženje putnika i ljubitelja putovanja pod imenom Putospektiva na kojoj će interesantna ekipa pričati o njihovim putešestvijama i prikazivati fotke sa istih. Irena i Sebastian pričaju o Njujorku i tome kako su zaljubili u šetnju duž pruge High Line, kapkejkove kod Molly i džez uz ping pong u klubu Fat Cat, Uroš priča o Černobilju, opisuje kako sve izgleda sada, zašto je baš odlučio da ode tamo i ko je sve pokušavao da ga spreči u toj nameri, Tamara i Vlada pričaju o Zanzibaru i njihovom zaglavljivanju u Masai Mari rentiranim vozilom i kako su sami, u sred nacionalnog parka, po kiši, čekali 10h da ih rendžeri izbave iz blata, okruženi žirafama i slonovima, a drugi Uroš i Jovan će nam pričati kako su dočekali Novu godinu u vozu i zaputili se ka Skoplju da vide nova svetska čuda od mermera, betona, armature i - istorije. Ako vam sve ovo zvuči interesantno, vidimo se :). Zvanična stranica Facebook stranica Facebook event
 3. Poučena iskustvom sa pređašnjim (najjeftinijim) tripodom koji je uvek bio obavezan deo prljaga na putovanjima, ali veoma retko zapravo i korišćen, mislim da će ovaj naslednik više sedeti kod kuće ili biti nošen u gepeku kada se namenski ide negde u potragu za "onim" pejzažom. Nekako sam smislila da će mi gorillapod biti dovoljan na putovanjima, ali će vreme pokazati da li sam u pravu :). Treba mi savet i gde mogu isprobati sve te stative, a da nije neki mali, zgužvani prostor. I nisam spomenula da već imam neki ballhead koji je kupljen za gorillapod, ali je mnogo velik, pa će poslužiti za manfrotto (to je za sada plan). @-NJS- 5D Mark ii sa 24-70mm f/2.8 objektivom.
 4. Nadam se da mi niko neće zameriti ako probudim ovu temu na kratko :). Dvoumim se između 055xprob i 190xprob. Visoka sam oko 172-175 (u zavisnoti od godišnjeg doba :D), a imam gorilaapod za putovanja, te sve nešto naginjem ka 055 zbog stabilnosti i visine (bez izvlačenja centralne noge). Najteža oprema koju trenutno imam i koju bih koristila na tripodu je teška 2,362kg. E sad, vidim da je neko ovde spominjao popust za članove nikon kluba. Da li bi neko bio voljan da proveri koja je to cena i onda eventualno pazari u svoje ime, a ja platim tripod i pivo? :)
 5. Cena na sajtu x 0.8 = cena bez afe. (ako uzimaš afu iz radnje) P.S. Nije loše pročitati temu od prve strane. Dosta korisnih informacije je moguće pronaći (čak i ova koju sam ja napisala ponovo).
 6. Kako sam ovde našla vrlo korisne informacije u vezi kupovine opreme u Szegedinu, red je da i ja ispričam naše iskustvo. - Naručili robu preko sajta (edigital) - Roba stigla nakon 18 dana, dobili automatski mail u kome nas obaveštavaju da možemo da preuzmemo naručeno u naredna 3 dana - U sledećem mailu se izvinjavaju što im je trebalo više nego što su obećali (12 dana) i kažu da možemo doći i posle 3. dana, da će čuvati - Nakon 2 dana se pali auto i kreće za Szegedin - Stiže se u radnju, plaća se oprema, popunjava formular, kreće nazad za Srbiju - Na granici, mađarski carinik popunjava formulare za afu i na kraju otvoreno traži "bakšiš" (afa je bila oko 500jura) - Ostaje uskraćen, ali zato trči za autom, zaustavlja, uzima pasoš, kopira i zapisuje broj registracije - Ekipa u autu konta da je mađarski carinik uvređen što nije dobio koji eur i pretpostavlja da će javiti srpskom cariniku da proveri šta je u autu - Ekipa na ničijoj zemlji raspakuje aparat, sakriva kutije, okreće se i ulazi ponovo u Mađarsku - Ekipa odlazi na drugi granični prelaz 20ak kilometara udaljen i ulazi u Srbiji bez ikakavih pitanja i pečata - Nakon 3 nedelje, ekipa ide po afu, dobija afu, kupuje sir u Mađarskoj i vraća se kući :) Obratite pažnju ubuduće na mađarskog carinika. :)
 7. Dobro videh ovu temu :) Kupuj u Japanu, nikako kod nas. Ipak je to rodna zemlja canona, naravno da će biti povoljnije. Moj kum je naručio novog canona s90 sa amazona http://www.amazon.co.jp/Canon-デジタル...5793&sr=8-1 i to je ispalo tačno 281eur (platili smo mi našom karticom, a dostavili su na njegovu adresu) dok je kod nas 400eur. Što se tiče uputstva, papirno je zaista bilo na japanskom, ali sam dobila neki disk na engleskom. Iskreno, ja ga još uvek nisam ni pogledala. Podešavanje je intuitivno :) Što se tiče punjača, mi smo malo modifikovali naš uz pomoć lemilice i sad radi :D
 8. Red je da obavestim da je meni juče stigao s90 iz zemlje izlazećeg sunca i njegove rodne grude za 280 juroslava. Za koji dan stiže i njegov underwater case. Nisam se još uvek igrala sa njim jer je prvo potrebno osposobiti punjač da radi i kod nas :) (ili ako neko ima viška ili hoće da se menja, slobodno nek se javi :) ) Jedino što sam primetila su spljeskanije face ljudi što su više udaljeni od centra.
 9. Kul, super, vrlo ste od pomoći :) A ja inače posedujem nikonče, tako da nisam baš upućena u canone, a i generalno u tkz. ultrakompakt aparate. Zato i postavih temu :) Koliko ja vidim, taj s90 ubedljivo vodi za sada. Naravno, uvek su novi predlozi dobrodošli. Ima još vremena do plate :D
 10. Je l bi mogli ovi koji su preporučuli Canon s90 da kažu i zašto? Da li neko ima iskustva sa aparatima koji mogu i pod vodom da rade (tipa D10 - ružan jeste, ali piše do 10m)?
 11. Ajfon imam i vala ne staje u zadnji džep :D
 12. Imamo velika tela, glomazne objektive, pravimo fantastične fotografije... A šta uzeti kada nam treba nešto samo da bi ovekovečili momenta a staje u zadnji džep?
×
×
 • Create New...