Jump to content

Andrej09

Članovi
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Andrej09

 1. Znam za te fore i fazone sa fotošopom, evo jednog mahera. :D Šta znam, to je drugačiji pristup, to je skoro pa drugi posao. Naravno, voleo bih i to da znam, samo treba naučiti. :P Poskidao sam i tutorijale za matte painting, imam i tablu za crtanje, al to dok dođe na red posle svega... :) Nisam znao za taj vray shader, koji je?
 2. Znam za pixelflakes, super su, al drugi je to pristup, kao i MIR recimo - 80% svega je fotošop.
 3. Da, da, imam sve od njega, i te najnovije dirty materijale.
 4. Ja samo žene i slušam, nema više smisla opirati se. :P Pa i jeste dosta stvari ovde isti beli materijal, nešto što bi trebalo da bude obojeno drvo. Kažem, moraću se posvetiti malo materijalima na neki napredni nivo. Znam sve da napravim šta treba, al trebam naučiti da ih mešam, preklapam, malo dirt i tako to. I da osmislim prvo lepu scenu za zezanje sa time. Ova scena mi se baš sviđa: http://www.ronenbekerman.com/making-of-house-on-the-coast/ probaću da sledeća vežba bude sa time kao inspiracijom.
 5. Normalno, ne treba foto-realizam da bude cilj sam za sebe, jer je stvarno bespotrebno samo po sebi - jasno je šta je cilj, da se prostor, arhitektura, enterijer, proizvod prikažu na željeni način. No, mislim da treba učiti što više i što bolje znati, držati u malom prstu, ako se baviš vizuelizacijom, kako bi mogao oformiti sopstveni stil i kako bi mogao postići šta poželiš, bilo da se u jednom slučaju radi o realizmu ili o nekom hibridnom stilu u drugom slučaju. Osim toga, moram priznati da mi je zanimljivo sve to. :D Ali kad gledamo iz perspektive arhitekture, dizajna, to je manje važno - konačni cilj je budući prostor, ovo je samo sredstvo, kao nekada arhitektonski crtež, skica, tehnički projekat.
 6. Dobro zapažanje, baš sam danas gledao neke rendere i kontao baš to u vezi materijala, da mi je potrebno da drugačije pristupim dizajnu i materijalizaciji cele scene. U ovakvom dizajnu kako sam ga od početka shvatio i zamislio (i kako volim na kraju krajeva) ne mogu sad da rokam neke "prljave" materijale, betone itd, već čisto drvo, čist beo zid, ... ali ako od starta krenem i prilikom dizajna da mislim o tome, biće drugačije. To mi je sledeći zadatak. I nisam mislio da ću sa noise-om rešiti magično stvari, samo eksperiment. Meni se sviđa na prvu loptu, možda malo manje tog šuma, al vremenom ću izgraditi bolji stav o tome.
 7. Patka je simbol. :P Noise je u dodat u photoshopu, eksperimentišem malo sa nekim završnim obradama - konkretno, noise je tu da ne bude sve čisto, divno, sveže oprano i da vrišti "CG". Braon jambolija, moje ćebence, to ono kad hoćeš svašta da isprobaš, ovaj put cloth modifajer i Vray Fur, pa se zaigraš malo pa imaš svega i svačega, a nešto i bezveze. :) Kad jednom budem pravio portfolio, nešto malo ozbiljnije, preći ću još jednom scene pa ću imati i to na umu, za braon ćebe se slažem, za ostalo ću porazmisliti.
 8. Izašao beta Octane render plugin za Blender. http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=34438
 9. Mislim da ne može chamfer tu, nego extrude ili bevel, to može, treba proceniti. Pre bevel ja bih reko. U svakom slučaju bi posle toga morao mali chamfer iz 2,3 segmenta na sve te ivice, da ih zaobli.
 10. Nešto novo... Enterijer potkrovlja: Jedan eksterijer, stambene zgrade:
 11. Pretpostavljao sam da je za to najbolje nurbs, al nikad nisam radio sa time a nemam trenutno vremena da proučavam ceo dan. A i ovo su neki krovni elementi koji će se videti iz vazduha, iz daljine, bitno je samo da bude taj oblik, ništa detaljno. Svakako ću proučiti nurbse kad bude vremena. Ako neko zna napamet neki dobar tutorijal za početak nek preporuči, ako ne nema veze, snaći ću se. ;)
 12. Važi, daj žiro račun il da pošaljem jedno pouzećem? :)
 13. Da, treba mi lepši prelaz sfere u kvadrat, ali nema veze, pomogao mi je sa logikom. :) Ne radim puno takve stvari, pa ne držim u prstu logiku prelaza iz poligona u turosmooth. Ovako nešto mi je zadovoljavajuće. Hvala. ;)
 14. Jel može tip kako da u Maxu napravim jedno parče sfere (lopte) ali na kvadratnoj osnovi? Pokušavam sa loftom al nikako mi ne uspeva... najlepše bi bilo sa turbosmooth onaj levi oblik, ali ne mogu da mu zadržim kvadratnu osnovu.
 15. Ja travu radim sa gotovim modelima travki koje razbacujem sa advanced painter skriptom, ali samo ako nije velika površina i ako je trava u prvom planu pa su ti detalji bitni. Za ostalo je ovakav metod sasvim dobar. Odlično je sve, sviđa mi se kako si se potrudio svuda oko detalja i sitnica, da sve bude logično ispunjeno i raznovrsno. Jedino škripe neke sitnice tu i tamo, poneka tekstura mislim da može bolje - npr da si se potrudio oko zavese dečje sobe što je u prvom planu, baš zato što je u prvom planu a tekstura ne izgleda dobro. Jesu li to pravi projekti, za prave klijente, ili plod mašte? :) Neki projekti su neobični, pa zato pitam.
 16. Stop na putu stoji baš tu, imam sliku. Nije Srbija no je Švicarska. E da ispalio sam se za automobil, vozi u suprotnoj traci. :D Na toj prvoj ništa nisam puno pazio... nema tu mnogo senke al trebao sam makar malo docrtati. Da, moram da pohvalim plug-in za drveće: Laubwerk Plants Kit, na prvoj slici ta dva mala drvca sa crvenim cvetovima. Odlična stvar, svako drvo u tri varijante oblika, pa tri varijante starosti, pa još i po godišnjim dobima. Imam demo verziju u kojoj ima dva drveta.
 17. Hajd još koji rad da okačim, u međuvremenu. :) 1) Terasa jedne velike terasaste građevine, malo sam iz dosade uradio i nisam se previše potrudio. Dosta tuđih modela, nisam tu ništa spec. uradio sam. 2) Malo starija zgrada koja se rekonstruiše pa sam radio model za posao, pa mi je bilo interesantno zbog sebe da napravim materijalizaciju i render. Model je dosta brz, dva dana, al ispalo je dovoljno dobro. 3) Sofa koju sam radio po jednom tutorijalu, bilo je zanimljivo jer sam prvi put radio u ZBrush-u. :)
 18. Ja bih prvo našao neki materijal za to staklo koji više reflektuje, da se ne vidi da unutra nema ništa. :) A to plavo staklo je u donjem nivou nešto drečavo plavo, ne izgleda dobro uopšte. I odma' bih ispravio teksturu ovog kamenja, ne može nikako biti takvo. Mislim da je tiling dosta manji od ovoga. Najbolje da su same stepenice od jednog materijala, a popločanje od drugog.
 19. Ne radi mi ni van frame buffera. A i u tutorijalu radi u frame bufferu. ;) Ništa, moraću da nabavim novi VRay, valjda će to pomoći.
 20. Imam jedan problemčić, ne bih da otvaram novu temu zbog toga. Radi se o sledećem - VRay Hair&Fur ne radi. Vide se podešavanja, koji je VRay - Adv 2.00.03 (Max2012), uključen je mr prim (tako bi trebalo da radi), ali svejedno ne radi. Malo sam istraživao problem, svodi se na ovo: Problem je što ja ne mogu naći taj .dlo fajl na tom mestu da ga uključim, našao sam samo VRAYFUR2012.DLO ali paljenje toga ne pomaže.
 21. Kontam da je osnovni princip da senapravi osnovni oblik i napravi ova podela (rombovi). Onda extrude, bevel i tako ti fazoni da ispupčiš/udubiš. I sigurno dosta posla da se to sredi.
 22. Super ti je ispalo ovo teksturisano. Jeste, tako je, nisam dobro rekao. Prvo UVW za ceo model, pa onda pojedinačno. OK. Sve sam skontao šta treba (lakši deo) samo još da vidim kako da razbijem element na delove.
 23. Uradiš UVW map za jedan poligon ili grupu poligona. Dodaš edit poly modifajer, selektuješ poligon ili grupu poligona, pa onda opet uvw map samo za to, i tako dokle god ti treba.
 24. Aha, vidim... render uvw template. Samo što mi je lako to uraditi za jedan poligon, a ovaj složeniji objekat mi se ne pojavi rastavljen lepo na elemente nego sav istumban, neka čudna šema. Proučiću to sad, a ako ne uspem odma da skontam, ovu stolicu ću uraditi ovo što može unwrap uvw>projection>planar map, a ono što neće tako, uvw map pa poligon po poligon ručno da rotiram i nameštam. Hvala na pomoći.
×
×
 • Create New...