Jump to content

Andrej09

Članovi
 • Content Count

  50
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Andrej Đivuljskij
 1. Znam za te fore i fazone sa fotošopom, evo jednog mahera. :D Šta znam, to je drugačiji pristup, to je skoro pa drugi posao. Naravno, voleo bih i to da znam, samo treba naučiti. :P Poskidao sam i tutorijale za matte painting, imam i tablu za crtanje, al to dok dođe na red posle svega... :) Nisam znao za taj vray shader, koji je?
 2. Znam za pixelflakes, super su, al drugi je to pristup, kao i MIR recimo - 80% svega je fotošop.
 3. Da, da, imam sve od njega, i te najnovije dirty materijale.
 4. Ja samo žene i slušam, nema više smisla opirati se. :P Pa i jeste dosta stvari ovde isti beli materijal, nešto što bi trebalo da bude obojeno drvo. Kažem, moraću se posvetiti malo materijalima na neki napredni nivo. Znam sve da napravim šta treba, al trebam naučiti da ih mešam, preklapam, malo dirt i tako to. I da osmislim prvo lepu scenu za zezanje sa time. Ova scena mi se baš sviđa: http://www.ronenbekerman.com/making-of-house-on-the-coast/ probaću da sledeća vežba bude sa time kao inspiracijom.
 5. Normalno, ne treba foto-realizam da bude cilj sam za sebe, jer je stvarno bespotrebno samo po sebi - jasno je šta je cilj, da se prostor, arhitektura, enterijer, proizvod prikažu na željeni način. No, mislim da treba učiti što više i što bolje znati, držati u malom prstu, ako se baviš vizuelizacijom, kako bi mogao oformiti sopstveni stil i kako bi mogao postići šta poželiš, bilo da se u jednom slučaju radi o realizmu ili o nekom hibridnom stilu u drugom slučaju. Osim toga, moram priznati da mi je zanimljivo sve to. :D Ali kad gledamo iz perspektive arhitekture, dizajna, to je manje važno - konačni cilj je budući prostor, ovo je samo sredstvo, kao nekada arhitektonski crtež, skica, tehnički projekat.
 6. Dobro zapažanje, baš sam danas gledao neke rendere i kontao baš to u vezi materijala, da mi je potrebno da drugačije pristupim dizajnu i materijalizaciji cele scene. U ovakvom dizajnu kako sam ga od početka shvatio i zamislio (i kako volim na kraju krajeva) ne mogu sad da rokam neke "prljave" materijale, betone itd, već čisto drvo, čist beo zid, ... ali ako od starta krenem i prilikom dizajna da mislim o tome, biće drugačije. To mi je sledeći zadatak. I nisam mislio da ću sa noise-om rešiti magično stvari, samo eksperiment. Meni se sviđa na prvu loptu, možda malo manje tog šuma, al vremenom ću izgraditi bolji stav o tome.
 7. Patka je simbol. :P Noise je u dodat u photoshopu, eksperimentišem malo sa nekim završnim obradama - konkretno, noise je tu da ne bude sve čisto, divno, sveže oprano i da vrišti "CG". Braon jambolija, moje ćebence, to ono kad hoćeš svašta da isprobaš, ovaj put cloth modifajer i Vray Fur, pa se zaigraš malo pa imaš svega i svačega, a nešto i bezveze. :) Kad jednom budem pravio portfolio, nešto malo ozbiljnije, preći ću još jednom scene pa ću imati i to na umu, za braon ćebe se slažem, za ostalo ću porazmisliti.
 8. Izašao beta Octane render plugin za Blender. http://render.otoy.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=34438
 9. Mislim da ne može chamfer tu, nego extrude ili bevel, to može, treba proceniti. Pre bevel ja bih reko. U svakom slučaju bi posle toga morao mali chamfer iz 2,3 segmenta na sve te ivice, da ih zaobli.
 10. Nešto novo... Enterijer potkrovlja: Jedan eksterijer, stambene zgrade:
 11. Pretpostavljao sam da je za to najbolje nurbs, al nikad nisam radio sa time a nemam trenutno vremena da proučavam ceo dan. A i ovo su neki krovni elementi koji će se videti iz vazduha, iz daljine, bitno je samo da bude taj oblik, ništa detaljno. Svakako ću proučiti nurbse kad bude vremena. Ako neko zna napamet neki dobar tutorijal za početak nek preporuči, ako ne nema veze, snaći ću se. ;)
 12. Važi, daj žiro račun il da pošaljem jedno pouzećem? :)
 13. Da, treba mi lepši prelaz sfere u kvadrat, ali nema veze, pomogao mi je sa logikom. :) Ne radim puno takve stvari, pa ne držim u prstu logiku prelaza iz poligona u turosmooth. Ovako nešto mi je zadovoljavajuće. Hvala. ;)
 14. Jel može tip kako da u Maxu napravim jedno parče sfere (lopte) ali na kvadratnoj osnovi? Pokušavam sa loftom al nikako mi ne uspeva... najlepše bi bilo sa turbosmooth onaj levi oblik, ali ne mogu da mu zadržim kvadratnu osnovu.
×
×
 • Create New...