Jump to content

Denis Dsgn

VIP
 • Posts

  1,753
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About Denis Dsgn

 • Birthday September 1

Contact Methods

 • Website URL
  http://0

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Denis Bostandžić

Recent Profile Visitors

11,827 profile views
 1. Svaki ti je kompleksan na svoj način. Rhino je nurbs modelar, tako da sa njim mislim da možeš najbrže da odradiš ovakve stvari a da si siguran da su kompatabilne sa cnc formatima. Pogledaj po Youtube-u par tutorijala i biće ti jasno o čemu se radi, prilično je jednostavan.
 2. 1. Bilo koja firma koja ima CNC može da ti izrezuje delove u drvetu. 2. Sa vektorom možeš da prođeš samo u slučaju da se iseca silueta igračke, bez drugih parametara, dakle oblik slona ili ovog konjica, sve dubinske razlike u formi, bi morao da imaš spreman 3D model. 3. Zaštita igračaka ti je bacanje para i vremena, ako neko krene da te kopira, više para i živaca na kraju potrošiš na sudske procese nego na pravljenje igračaka. Mnogo košta, malo zaštite pruža, tako da ti je to jalov posao. Za oblik i telo životinja možeš da koristiš CNC, za točkiče ti je jednostavnije da idu na automatski strug, mogu da ti izbace tonu točkića za kratko vreme. Vidi da ideš sa automatizovanim procesom izrade, jer ćeš smanjiti cenu proizvodnje pa će ti zarada biti bolja. Ako budeš sam radio ili angažovao stolara da ti radi, cena će ti ići nebu pod oblake a samim tim i manje će se prodavati. Sem u slučaju da su kolekcionarski primerci... Možda ti nije loša varijanta da napraviš sam mali CNC i da kreneš tako. Ima po netu gomila open source projekata za iste. Zoop
 3. E kakvi su ovi dizajneri silikoni postali to je neverovatno. Niko ništa neće da podeli... Ova firma ti radi 3D printing. http://www.podenco.co.rs/3dprinting/ Aj u zdravlje!
 4. Nije zatvorena, pre par meseci su me kontaktirali povodom održavanja radionica za industrijske dizajnere. Slobodno ih pozovi, oni to mogu da ti odrade. Pozdrav.
 5. Prodaju ga širokim narodnim masama, preko web sajtova, fejsbuk grupa ili putem uličnih tezgi :)
 6. :wub: Ovo vredi zaraditi crtanjem :)
 7. Šta se dešava sa modelom???
 8. Svaka čast, pokidali ste. Vrhunski izgleda.
 9. Pa prijatelju koliko je kg gline i ko je proizvođač? Nismo mi partizani da se krećemo po vukoje**** da bi smo došli do informacija iovako smo ugrožena vrsta u Srbiji. Plus prenesi istima ako si u kontaktu da objavimo na ID blogu detaljniju priču o tome šta gde i kako. I pičite taj model, za sada mi se čini da ste je malo pretopili prilikom nanošenja. Pozdrav, Denis
 10. Ja industrijsku glinu grejem u mikrotalasnoj, potrebno je minut da se otopi na potrebnu mekoću. Ko je proizvođač i koliko se kreću cene po kg, kakva je razlika u odnosu na Kolb clay?
 11. A ovi KALAMENTI što su pokušali da komentarišu nek se manu ID-a da ne bi popili po bančić!
 12. Matori rekao sam ti već ali pokidao si...
 13. @ Chu-des - pogledaj pravila. Nema vredjanja, psovanja... @ Ukica - zaobiđi ovaj deo foruma, imaš ćaskanje, tamo je dozvoljeno iznositi mišljenje. Ovde se poštuju ljudi, ne poltroni. Tema zaključana do daljnjeg.
 14. @ Bukinjo - Jel ovo pobednički čiviluk? Što se tiče ideje, realizacije i samog dizajna mogao si opušteno da prođeš na Young Balkan Designers. Takve gluposti su tamo totalno validne. Ako nameravaš da se baviš ID-om, nemoj da gledaš šta je trendi, nego radi... To što se arhitekte lože na armaturu i presan beton i što ga forsiraju poslednjih godina u enterijerima ne znači da sad svi treba da postanemo zaštitno lice cementare Titan iz Kosjerića ( nije reklama )... @ Ukica - jel ti dolaziš na Zonu zato što je naranžasta pa si navikao sa drvnog da budeš brendiran ili imaš i neke radove??? Meni se nešto čini u poslednje vreme da vežbaš dikciju i nastup za posao PR-a. Mnogo si mi umetnički orijentisan, mnogo pričaš u oblandama, a na kraju malo kažeš...
×
×
 • Create New...