Jump to content

Kidza

Članovi
 • Content Count

  317
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Bgd-leva obala Dunava

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Aleksandar Kitanovic
 1. Da, da, to je taj rad stare škole!
 2. Kidza

  Pauk

  Crab spider- Misumena vatia Minimalizam i makro su tvoje najuspesnije oblasti, mada sve sto okacis, vredi! Nemoj skidati tube bar do pozne jeseni ! ;)
 3. Jeste prelepa a i retko se da videti, a pogotovu uslikati.!Verovatno i jedna od retkih koje si drzao u rukama! :D
 4. Fidele, uzmi ti Raynox 250, odlično staklo, stavi ti to na tu tvoju stotku i na livadu! Videćeš da li si ti uopšte za tu "rabotu", ono što budeš uslikao može da bude doosta dobro, nije velika investicija, a ako batališ macro fotkanje Raynox može da posluži i za neke druge namene. Sve moje macro fotografije su radjene sa Raynox-om i pop up blicom, sa homemade difuzerom, i sa mnogo strpljenja ;) Najbolja varijanta (ulozeno-dobijeno} a ako se pronadjes u ovoj vrsti fotografije brzo ćeš ukapirati šta ti nedostaje i dali ti se isplati da se otvoriš!
 5. Što kaže Dragi52, samo ti špartaj po planini i uživaj, naravno počasti nas sa po nekom fotkom, čisto da vidimo i mi ostali šta sve ima gore. :) Ovag dnevnog lepotana inače zovu po latinski Melitaea didyma. ;)
 6. Odlične Bosko! Očito planinske vrste, nisam imao prilike ni da ih vidim a tek da ih uslikam. ;) Prelepe boje a ti si ih odlično zabeležio i nama ih prezentovao. Ako se ne varam imaš ti do sada jako lepu kolekciju fotografija ovih lepotana!
 7. Bez blica drustvo!Caka je u tome da je ovih dana izuzetno hladno, da su insekti zatečeni, kao i mi uostalom,tako da teško postižu "radnu" temperaturu! Dopuštaju da se malo više muvate oko njih, više nego što je to normalno, tako da sam tu situaciju iskoristio. Stativ obavezno, i u potragu za modelima, kome je do šetnje po ovim temperaturama, po mokroj travi. :D Nije ih lako pronaći, ali može biti uspešno. To je ista ona situacija zašto se u makro fotkanje ide odmah po svitanju, modeli su mnogo mirniji ,dok se ne zagreju i postanu "zujalice". Ja sve ovo radim "silom prilika" jer jos uvek nisam
 8. Čista petica za uhvaćen momenat! Najviše volim ove "akcijske", koje je najteže uočiti a tek zabeležiti ih je uspeh sam po sebi. Sa tehničke strane bi se moglo svašta nešto reći, ali tu se pojavljuje limit u opremi, teko da ću samo zameriti za malo omašen fokus <_< , ali verujem da si ti dobro to naciljao gde treba, a da je promašaj posledica toga što ovi jumping spider-i nikada ne miruju ;)
 9. Hvala ti Žabac, ma znam gde bi mogao da potrošim nego me muči gde bih mogao da zaradim :mellow: Nalazi se i to na spisku, izmedju ostalog, pa kada dodje na red. ;)
 10. Rado bih, ali sa 50. 1.8 i nije moglo mnogo bliže, a ništa prikladnije i nisam imao pri ruci tada, a model je ubrzo zaključio da je dosta fotografisanja i odlepršao dalje. :) Hvala mu i na ovome, pa do nekog sledećeg susreta!
 11. Drago mi Djole da ti se dopada i da si primetio taj šmek ( u zadnje vreme me bas drzi taj fazon ). Ovo je čista kombinacija 600D i EF 50 1.8II, bez ikakvih dodataka, obično na 1.8 ali sa dobrim i niskim prirodnim svetlom.
 12. Da, stativ je morao da radi, bio sam rad da probam stacking, ali ovaj model nije mislio tako ,pa ostade samo ova uspomena na naš susret. :D
 13. Ma video ja, ali da diskretno skrenem paznju na istu i onima koji nisu primetili! :D A to da je veća, verovatno i ona ima takve zelje.
×
×
 • Create New...