Jump to content

SuCuR

Članovi
 • Posts

  316
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by SuCuR

 1. :) Hvala na savetu, ali jedino veštački blur mogu da imam jer slikam svojim telefonom. Nadam se da ću uskoro kupiti neki foto-aparat, pa će mi život biti jednostavniji i kreativniji. :)
 2. Da ne otvaram novu temu. Komentar kritike dobrodošle.
 3. Hvala svima. Drago mi je da vam se svidjaju. Eto još elana za nove fotke. :) Prioritet mi je u ovim slučajevima kompozicija jer ne baratam nešto najbolje sa shopom, još ga učim. obrada će vremenom biti bolja. @nkls probaću da promenim boje. @denez uradiću tako sa blurom. ja sam uzeo jedan lejer i blurovao ceo a onda 100% maskirao najbliže objekte pa sa 80% malo dalje pa sa 60% još dalje i tako sve do najdaljih koje nisam dirao. nije mi palo na pamet da uradim kako si ti rekao.
 4. Početnik sam i nemam čak ni normalan foto-aparat. Koristim svoj smart phone, a onda u shopu pokušavam da malo doteram što je doterati moguće. Želim da čujem vaše kritike, komentare i sugestije.
 5. ja ne vidim nikakve sare na zelenom zidu. :blink:
 6. pa super si se setio... ajde sada organizuj jedan CelenDZ sam!! ;) sve pohvale organizatorima!!
 7. iscrtaj spoljnu ivicu zida jednom linijom i unutrasnju drugom, ali tako da budu isti objekat i samo extrude i to je to. a pre extruda , filet-om podesi ivice koliko hoces da ti budu zaobljene.
 8. si probao chamfer (ako je max u pitanju) ?
 9. pa po ovoj tvojoj priči i 800 eura je sasvim dovoljno, jer je prosečna plata u Srbiji oko 400 eura. znači, dva lika rade i imaju po 400 eura za mesec dana... opušteno!!!! najviše me nerviraju one priče "ma ti ćeš to brzo da uradiš"!! hoću prijatelju ali ti ćeš lepo da platiš!!!! treba da se zna koliko šta košta!!! ja nisam stigao da konkurišem, ali mislim da je oko 4000e sasvim pristojna cena za ovaj obim posla!!!
 10. ^ I mene interesuje isto, jer u velikoj meri upravo to formira cenu.
 11. odlicni radovi na sajtu ali mi se daleko vise svidjaju fotografije nego renderi (a renderi su fenomenalni :D ) Bravo!!!!!
 12. ja sam imao isti problem. sve je objasnjeno ovde http://www.dizajnzona.com/forums/index.php?showtopic=69261 ali nisam skroz resio problem jer mi posle odredjenog vremena veza izmedju kompjutera pukne. isto se desava i kada su povezani bezicno i direktno, kartica na karticu. :blink:
 13. odlično....!!! baš me zanima kako izgleda prvo mesto! :)
 14. pokušavam da osvetlim scenu sa HDRI. u evironment ubacim HDRI postavim skylihgt i cekiram use scene evironment, ali ništa se ne dešava. render bude skroz crn kao da nema nikakvog osvetljenja. pokušao sam i da u skylight-u ubacim HDRi kao mapu i isto se dešava. pokušao sam u max 9 , 2009, 2008, 2010 x64 i max 9 x32 i samo radi u max 9 x32. sve sam radio po nekim tutorijalima jeff patton-a. ima li nekio ideju šta može da bude problem??
 15. ispod nastrešnice i prostor ispod stubova je osvetljen sa vray light. trebao sam da povećam dark mult. jbg zeznuo sam se, a nisam imao vremena da ispravljam.
 16. uglavnom sam sve te greške već video, ali nisam imao vremena da ih ispravim. :unsure: na stubovim je jer se nalazi pored reke koja je malo dalje pa se ne vidi. a za dim... pa zapalilo se nešto :P svidelo mi se kako izgleda i tako sam ostavio. :rolleyes: za travu sam stavio samo mapu bez displejsmenta, mnogo mi je trebalo da renderujem a nisam imao vremena, ni meni se ne svidja. sledeći put će biti bolje!! :D
 17. na instalacionom disku imaš folder Installs->3dsmax_x64 , startuj 3dsmax9_win64 . tako je bilo kod mene.
 18. poslednji rad. max+vray+pohoshop. nikakva specijalna podešavanja IR+QMC obican direct za sunce + HDRI C&C please :D http://img297.imageshack.us/img297/520/44520377.jpg
 19. to je to. prvi put mi se ovo dešava. hvala!!
 20. radio sam normalno i kada sam restartovao max izgubio se tool bar :blink: evo kako izgleda http://img402.imageshack.us/img402/2232/greska.jpg zna li neko kako ovo da sredim?
×
×
 • Create New...