Jump to content

Rorschach

Članovi
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Sad

Previous Fields

 • Ime i prezime
  ime i prezime
 1. Isti telefon koristim 5 godina tako da sam baš ispao iz te materije, a pripremam se za roštilj sutra, pa nemam vremena da tražim. Možeš kucati smartphone portrait mode, iphone portrait mode i slično. Na početku je to bilo baš aljkavo, kao neki gausian blur koji je primenjen na aljkavo maskiranom subjektu, ali je ovo sad poprilično ok za prosečnog korisnika mobilne fotografije. Mislim da itekako može biti, dosta je tu truda uloženo da algoritam procenjuje daljinu subjekta, maskira čak i kosu kod žena poprilično dobro, a neki postprocessing programi dozvoljavaju kasnije i dodatnu korekciju. Neke fotke koje sam ranije gledao bih na prvi pogled rekao da su slikane i srednjim formatom. A vidim da ima i neka fora da se dodaju i simulacije studijske rasvete na Huawei P20... ne znam, u svakom slučaju je vrlo zanimljivo šta sve radi softver. Evo prvih stvari na koje sam naleteo https://medium.com/@lanewinfield/stress-tes...de-99ec01bfbd34 http://st1.bgr.in/wp-content/uploads/2018/...rait-sample.jpg https://consumer.huawei.com/my/phones/p20-pro/
 2. Kako vam se čini softverski bokeh na ovim novijim telefonima? Koliko sam skontao ima dva principa, neki rade sa dualnim kamerama pa ga uz pomoć softvera mute, a neki samo sa jednom pa šljaka samo softver. Ja sam se iznenadio na par primera kad sam uzeo od drugara Samsung S8. Plus široko, plus lepo muti. Pretpostavljam da može i raw da se izvuče. Mislim da će to za par godina toliko dobro da algoritam izdvaja subjekat od pozadine, da će ga možda ubacivati i neki sistemi sa manjim senzorima. Čini mi se da možda čak neki m43 i ima tu opciju.
 3. Tekst je obiman, pa je stoga i mala veličina fonta što ga čini nečitljivim. Ovako generalno bez čitanja, izgleda mi kao pop-up reklama kada kliknem pogrešno download dugme.
 4. Verovatno okreće prednji element naopačke. http://www.verybiglobo.com/extremely-swirl...short-tutorial/
 5. Ja ne bi imao ništa ni protiv najgoreg FF. Baš sad uzeh malo da gledam koji bi to bio najgori odnosno najstariji, pa naleteh na ovu zanimljivost. Ja nisam znao, verovatno starije glave jesu. Nešto kao focal reduceri, ali unutar aparata? Čudi me da to nikada kasnije nije zaživelo... Da li zbog kvaliteta, ili zbog tržišta, nemam pojma.
 6. Nex sa 16-50, pa kasnije neku sigmu 19 ili 30 mm. Koji Nex, sve zavisi na šta naletiš za sve pare ali nema tu neke greške. Kompaktnije rešenje je EOS M sa 22 palačinkom, mada je malo sporiji AF.
 7. samo da se upišem, da ti kažem samo rokaj svoj fazon, svaka čast.
 8. Silvija, to je bila praksa u vreme razvijanja filmova u svakoj radnji. Čuvali su radnici sve što im se svidi, tako da nemoj da te čudi.
 9. U pravu si JO, nisam dovoljno jasan bio. Predmeti su uglavnom bliži keksu za konja :) Trimer za bradu, neko pomagalo za kujnu, neke police za ormar i slično. Pozadina - verujem da će biti prirodna okruženja tih proizvoda, kutlača u kujni, trimer u kupatilu pred ogledalom ili tako nešto. U svakom slučaju ja mislim da mu ne bi bilo zgoreg da to bude DSLR/bezogledalc, da ima nekad i da proizvod lepo fotka. Budžet - ne verujem da će premašiti 1000 evropskih novčanica. I naravno, nije gadljiv na polovno. P.S. Što se tiče zvuka, koliko sam ja skontao kako oni to planiraju, teksta neće ni biti, ili će on biti naknadno sniman.
 10. Šta biste preporučili za snimanje prezentacije proizvoda? Prijatelj radi za nekog stranog dropšipera, i pored ostalog će krenuti da radi i prezentacije proizvoda, eto kao mini reklama proizvoda, kako proizvod radi posao, nasmejana lica, top šop fazon otprilike. Šta biste preporučili kao neku budget varijantu - telo, objektiv i eventualno nešto od rasvete?
 11. Kako mali, jel mu treba soma evra da krene da se bavi fotografijom? Telo do 150-200e i ostaje mu 250e za objektiv(e). Može opušteno da nađe za te pare nešto od: -Tamrona 17-50 2.8 za do 200e a verovatno manje - naprimer http://www.kupujemprodajem.com/Tamron-17-5...er_id=140511386 - Plastik fantastik za 70ak evra Plus što može manuelaca brdo da koristi ako je na Canon-u.
 12. Ako tek krećeš stavi neku pristupačnu cenu, jer na početku se uvek radi više za sebe nego za klijenta, skupljaš radove za portfolio da imaš kasnije šta da pokažeš sledećem klijentu ili poslodavcu. E sad ovo što sam ti gore napisao se direktno kosi sa ovim što ću ti reći kao savet za ubuduće, kada budeš dublje ušla u magični svet pregovaranja sa klijentom, kada uspeš da proceniš da klijent govori biće još posla u nadi da će dobiti nižu cenu, uvek se setim drugarove poslovice - kada bude još posla, onda možemo pričati o manjoj ceni kao stalnom klijentu.
 13. http://camera.maahalai.com/2017/01/kamlan-...f1-1-with-x-a3/ Za te pare bilo bi bezveze bilo šta zameriti, eventualno nervozan bokeh, ali to je stvar ukusa.
 14. Super, svaka čast! Kako si montirao hulahop na stalak?
 15. Hvala na odgovoru druže, i ja kasnim, nisam ulazio na ovaj deo foruma duže vreme... Posao me je odvukao na drugu stranu, ali učim koliko stižem. Pozdravljam te
×
×
 • Create New...