Jump to content

sinisasasic

Članovi
 • Posts

  35
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About sinisasasic

 • Birthday 06/04/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://madebymane.com

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Beograd
 • Interests
  I design awesome stuff for the Web and beyond.

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Siniša Šašić
 1. MANE je agencija iz Beograda koja se bavi dizajnom i razvojem Web i mobilnih sajtova i aplikacija. Naša misija je da povećamo svest o brendu izradom izuzetno kvalitetnih digitalnih proizvoda kao i da uživamo u onome što radimo. Više o tome ko smo i šta konkretno radimo možeš videti na madebymane.com. Potreban nam je web dizajner i dizajner korisničkih interfejsa. Ono što tražimo je: visok nivo vizuelnih sposobnosti (od koncipiranje ideje do konkretnog proizvoda) solidno iskustvo u dizajniranju web sajtova (mobile responsive se podrazumeva) odlično poznavanje tipografije svest o modularnom i konzistentnom dizajnu visok nivo samo-organizacije i profesionalne odgovornosti maksimalna otvorenost ka kolaboraciji, konstruktivnoj kritici i sugestijama u cilju boljeg UX-a dobro poznavanje engleskog jezika (pre svega pisanog) Ono što nudimo je: izazovne inostrane projekte koji iskustvo i sposobnosti podižu na vrlo visok nivo odličnu zaradu, u skladu sa ponuđenim sposobnostima fenomenalne uslove rada u opuštenoj i prijateljskoj atmosferi mogućnost rada od kuće Tvoj posao bi bio: research projekta pružanje idejnih koncepata zasnovanih na ciljevima projekta izrada skica i wireframe-ova dizajn mokapa (Photoshop, Sketch, Illustrator) Priprema mokapa za efikasno kodiranje (export asset-a) dizajn mikro-interakcija kolaboracija i konstantna komunikacija sa developer-ima i UX dizajnerima kontrola kvaliteta dizajna konstantno praćenje trendova i vesti iz sveta dizajna Bonus ako imaš: iskustvo u grafičkom dizajnu (prvenstveno sa branding i identity-jem) bilo kakvu drugu veštinu koja može da se primeni u digitalnom dizajnu (kao npr. ilustraciju) iskustvo u dizajnu mobilnih aplikacija iskustvo sa manipulacijom SVG-ova (animacije) napredni nivo kodiranja (HTML5, CSS, Sass, JS, Grunt, Gulp, Git, itd) Neki od softvera i alata koje koristimo, za dizajn: OS X Adobe Photoshop Adobe Illustrator Sketch Zeplin Simply Figma InVision Dropbox Balsamiq Mockups Bela tabla i flomasteri Papir i olovka Za kodiranje: Git HTML5 CSS Javascript Grunt Gulp Bower CodeKit Ghostlab Za komunikaciju, menadžent i kolaboraciju: Slack Basecamp Teamgantt Skype Portfolio (kakavgod da ti misliš da najbolje pokazuje tvoj nivo kvaliteta i raspon veština) i razloge zašto misliš da si baš ti prava osoba za nas pošalji nam na hello@madebymane.com. TipOfTheDay() { onlinePortfolio > offlinePortfolio; offlinePortfolio > noPortfolio; noPortfolio = cvCoverLetterWithoutPortfolio; cvCoverLetterWithoutPortfolio = 0; }
 2. Skippaz je mala kompanija web dizajnera i programera iz Beograda. Radimo na najrazličitijim mogućim web projektima, od prosečnih do poprilično složenih. Zastupljeni smo na američkom tržištu preko 10 godina. Potreban nam je: HTML/CSS Developer sa 2+ godine profesionalnog iskustva Od kandidata se očekuje: ● odlično poznavanje HTML5 i CSS3 (sa posebnim osvrtom na izradu responsive web sajtova) ● iskustvo u cross-platform i cross-browser testiranju sajtova ● osnovno poznavanje jQuery ● vrlo dobro poznavanje engleskog jezika (pisana komunikacija je jako bitna) ● poznavanje Git je plus ● poznavanje AJAX-a je plus Idealan kolega za nas bi bio: ● kreativan i sposoban za samostalno rešavanje složenih tehničkih problema ● sposoban da se brzo prilagodi dinamičnom okruženju sa dosta iteracija ● ima razvijen osećaj za detalje ● sposoban da tačno proceni vreme za izradu projekta ● prilagodljiv u radu sa različitim članovima tima ● samostalan u radu Ono što nudimo je: ● mogućnost za napredovanje iznad pozicije koja se traži ● rad na vrlo izazovnim projektima netipičnim za naše tržište ● mogućnost ličnog usavšavanja u okviru internih radionica ● opušteno i efikasno radno okruženje i super ekipu ● fleksibilno radno vreme Portfolio i CV šaljite na jobs@skippaz.com. Obaveštenje o prijemu kandidata možete pratiti putem našeg Twitter naloga @skippaz. Rok za prijavu kandidata je do 3. marta 2016 dok će selekcija trajati oko 14 dana.
 3. U Bg imaš iStyle, Macola i iLike za koje sigurno znam da imaju to i verujem da bi ti bez problema poslali City Express-om ili sl. Imaju to i manje radnje ovde, ali ne sećam se koje, ove su ti najveće.
 4. Kupi pretvarač iz DVI u Thunderbolt, natakni DVI kabl i trebalo bi da je sve Ok. Kalibracija nakon toga se podrazumeva, batali skripte, ili kalibriši odokativno (imaš neki bolji program koji pomaže u tome, ne mogu da se setim imena, guglaj), ili naravno bolja varijanta sa uređajem (sem ako je uređaj baš jeftin). U svakom slučaju nema šanse da ne može da se sredi, kačio sam barem 5 različitih monitora na Retinu, od toga 2 Dell. Sećam se kroz maglu da su kad sam kačio Dell na HDMI boje bile totalno drugačije nego na DVI.
 5. Probaj da kontaktiraš iPhone Srbija servis u Beogradu http://www.iphone-srbija.com, oni rade telefone i tablete, ali ima ljudi koji tamo rade koji su iz Kragujevca, možda mogu da ti pomognu. Srećno.
 6. Traže se iskusni freelancer-i: 1. Web dizajner, za rad na manjim i srednjim projektima. Obavezno je napredno poznavanje načina funkcionisanja responsive web dizajna. 2. PHP programer. Prednost je poznavanje Laravel i/ili Codeigniter frejmvorka. 3. Web developer sa naprednim poznavanjem Wordpress-a. Rade se projekti uglavnom za američko tržište. Lokacija i radno vreme fleksibilno. Poslati link do portfolia sa opisom udela posla na jobs@skippaz.com. Rok za prijavu do kraja aprila, ali može trajati i duže ukoliko se ne nađu odgovarajući kandidati.
 7. Pozdrav, posedujem glavni css fajl screen.css u koji importujem _base.scss partial. Imam partial-e specifične za svaku stranu (about.scss, contact.scss koji se kompajliraju u css folder). Kako da ubacim samo taj specifičan stil kroz Sass / Compass i izbegnem uvoz svih partial-a odjednom? Ako stavim prosto da mi linkuje kompajlirani CSS fajl ispod glavnog on ne registruje više globalne varijable definisane u screen.css tj. _base.css i prijavljuje grešku, a ako uvezem te partial-e u sam specifičan stil ne dobijam ništa jer dupliram stilove. Kako uopšte plasirati stil samo jednoj stranici po izboru (kroz Sass)? Hvala.
 8. Pozdrav, posedujem glavni css fajl screen.css u koji importujem _base.scss partial. Imam partial-e specifične za svaku stranu (about.scss, contact.scss koji se kompajliraju u css folder). Kako da ubacim samo taj specifičan stil kroz Sass / Compass i izbegnem uvoz svih partial-a odjednom? Ako stavim prosto da mi linkuje kompajlirani CSS fajl ispod glavnog on ne registruje više globalne varijable definisane u screen.css tj. _base.css i prijavljuje grešku, a ako uvezem te partial-e u sam specifičan stil ne dobijam ništa jer dupliram stilove. Kako uopšte plasirati stil samo jednoj stranici po izboru (kroz Sass)? Hvala.
 9. Još jednom se izvinjavam, prosto nije oblast koju poznajem: šta je to što treba da disejblujem i gde se nalazi?
 10. Ne zameri mi, nisam dugo defilovao po forumima: U šta da prebacim i kako? Hvala.
 11. Pozdrav svima, Signal na laptopu mi drastično pada čim se udaljim za sobu ili dve od rutera (oko 5m). Snaga signala stalno varira i ume da puca nasumično, čas je gore, čas dole sve. Ruteri nisu neki skupi modeli, ali su ispravni (koliko smo mogli da proverimo) i momci na Windows-u uglavnom nemaju veće probleme, kao ni momak na MacBook Pro-u (običnom). U firmi nas ima cirka 8-oro. Da li je neko imao problem sa WiFi-jem na istom računaru/sistemu i kako ga je rešavao? Hvala.
 12. Misliš na ovaj msysgit?
 13. Pozdrav, nisam baš najsigurniji koliko ovo pitanje ovde pripada, ispravite me ako grešim. Zanima me koja je najbolja praksa pri organizaciji projekta u kome se za verziranje koristi Git. s obzirom da dolazim iz SVN sveta (Springloops via Tortoise) još uvek mi nije najjasnije kako najpametnije da pripremim npr. strukturu foldera, raspored, itd. u Git-u (mislio sam da koristim Github). Primera radi, kada sam radio na SVN-u pod Xampp-om u htdocs-u sam držao sve projekte. Da li i koliko mogu/treba da zadržim taj vid organizacije? Unapred zahvalan.
 14. "Volim svoj posao — ne treba mi šef nad glavom da me podseća šta i kad treba da radim, znam šta je odgovornost i bez toga. Sposoban sam, odlično poznajem PHP, MySQL i MVC koncept. Kao prednost istakao bih poznavanje CodeIgniter freamwork-a, ali i dobro "baratanje" sa jQuery-jem ako je neophodno. Naravno, engleski jezik se podrazumeva da znam, i to vrlo dobro. Voleo bih da većinom radim na velikim web projektima, iako nemam problem da se nađem i u manjim. Najviše bih voleo da radim u kompaniji koja je zastupljena i na stranom tržištu. Moram da napomenem da mi je radno okruženje jako bitno, volim da imam dobre kolege i pozitivnu atmosferu. Još ako bi i sa vremena na vreme išli na neko kolektivno zezanje rekao bih da je to posao iz snova za mene." Ukoliko se nalaziš u ovom odlomku, javi se na aboard@skippaz.com, hvala!
 15. Da, i ja koristim mnoge prečice na tastaturi i stoga imam podešeno slično (Ctrl + Shift + 1, ... 2, ... 3). Možda te nisam dobro razumeo ili sam šturo objasnio, ali to ne rešava ovaj problem: Srpska latinica u Win-u nema QWERTY varijantu, za razliku od recimo Linux-a koji nudi obe varijante, Serbian (Latin) i Serbian (Latin, QWERTY). Ono što sam hteo da dobijem je: srpska latinica, ali tako da su Y i Z, i možda još neki karakteri kao npr. navodnici i sl, na mestu kao za US - na taj način skoro da nemam potrebe da menjam tastaturu i mogu naizmenično da kucam i engleski i srpski jezik, sa što manje grešaka (iliti "2 muve jednim udarcem"). Microsoft Transliteration Utility, probah ga sad, ali kao što si i rekao on je samo za konverziju, ne znači ništa za kucanje. Plus i da znači, traži .NET 1.1.4322 od 23MB kao zasebnu instalaciju, za razliku od Keyboard Layout Manager-a koji ima 900KB, koji je džabe, instaliram ga za 3 sekunde, i mapiram za 5 minuta. Anyway, hvala na savetu za slepo kucanje, sigurno će mi olakšati život jednom kad odlučim da mu se posvetim više.
×
×
 • Create New...