Jump to content

Goran St.

Članovi
 • Posts

  329
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Srbija do Tokija i od Tokija do Milvokija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Goran St.
 1. Molim cenjene kolege da procene (okvirno) koliko može da se traži za korišćen ali ispravan blic Nikon SB-900. Na njemu ima znakova upotrebe ali ne izgleda loše mislim nije katastrofa već onako solidno - neko srednje stanje (ocena 7-7,5 od 1-10). Nemam foto-aparat pri ruci da postavim fotografije (deca me opljačkala :angry: ) pa me zanima neka realna cifra za koju može da se proda a da se ne čeka čitava večnost s obzirom da koristim Canon-ov sistem i ne treba mi. Hvala unapred :rolleyes:
 2. Neću da ulazim u diskusiju da li je fotografija krš ili ne i koliko je to bitno za ovakvu vrstu događaja, hoću samo da prenesem svoje utiske jer sam pre nekoliko godina prisustvovao ovakvom druženju. Pošli smo sabajle oko 8h komplet porodica: sinovi, supruga i ja, stigli oko 9h i proveli ceo dan u Ivanovu. Vozili se katamaranom oko sat vremena po Dunavu, pešačili po okolini sela i samom selu, usput nešto škljocali, video se i ispričao sa starim drugarom Brankom Ignjatovićem, video Milana Živkovića, Imrea Saboa, Milana Markovića i mnoge druge kolege fotografe, što amatere, što profesionalce... Bilo je u domu kulture nekih prezentacija foto-opreme, izložbi fotografija i dr. Oko 15h bio je zajednički ručak - pasulj i jedino se on plaćao nešto skromno (par stotina dinara). Sve u svemu svi smo bili prezadovoljni i jedino mi je krivo što se svake godine posle ovaj foto-safari preklapao sa nekim meni bitnim događajima tako da nisam uspeo, i pored sve dobre volje, da ponovo odem u Ivanovo. Od mene preporuka da se svakako poseti Ivanovo ove godine...
 3. CANON T70 više Mpix-a od bilo kog sadašnjeg - modernog, a tek cena, prava sitnica... https://www.kupujemprodajem.com/ODLICAN-nep...60840-oglas.htm :D
 4. Moj "Pantul" je izlagan te godine u Boru ( :D) ali imam katalog tako da je bolje da ga uzme neko od mlađih kolega da vidi kako se škljocalo tih godina... :)
 5. W. Eugene Smith: http://smithfund.org/ https://www.magnumphotos.com/photographer/w-eugene-smith/
 6. Jeftino a upotrebljivo je zum Canon EF 28-70mm f3,5-4,5 I ili II, (sve jedno optička formula je ista) nađe se za pedesetak evra ili fixni plastik fantastik 50mm 1,8 za slične novce. Ima i jeftinijih zumova tipa 28-80-90 za 20-30 evra ali nisu na nivou ovog gore navedenog. Nadam se da sam bar malo pomogao ... :)
 7. ^ Inače brzo "oboli" od GAS sindroma :lol:
 8. Meni se više sviđa na 1,2 jer se vidi i piksla što 2,8 nije u mogućnosti da prikaže ;) :lol: :D
 9. http://www.refoto.rs/digitalrev-ostao-bez-zastitnih-lica/
 10. Ovo je sajt organizatora omladinskog foto-konkursa: http://www.photoclubpetange.lu/ a ovde lista učesnika: http://www.photoclubpetange.lu/liste.pdf To jeste poznati omladinski foto-konkurs koji klub iz Luksemburga organizuje više godina za redom ali svakako nije svetsko prvenstvo u fotografiji da bi dali naziv najbolja fotografija na svetu, ne treba se primati na senzacionalističke naslove naših tabloida. A o ukusima žirija ne treba raspravljati, da im se nije dopala ta fotografija sigurno joj ne bi dali prvu nagradu. U svakom slučaju lep uspeh našeg mladog autora :)
 11. Da dopunim II: kako u navedenoj banji radi moja "significant other" (Del Boy TM :lol: ) kao fizioterapeut, samo se javiš da si sa DZ i imaš "specijalni" tretman blatom, onim lekovitim :D
 12. Ako ti treba jedan "polivački" objektiv za Canon 5D preporuka je stari Canon EF 28-70mm f3,5-4,5. Odličan optički a cena mu je oko 50 evrića i često bude na berzi. :)
×
×
 • Create New...