Jump to content

Milan Bg

Članovi
 • Content Count

  12
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milan Stanisic
 1. Поздрав свима. Купио бих један фин широкоугаони објектив за Канона. У обзир долазе Сигма и Токина најпре, јер Канонов објектив да платим не могу, највероватније... Дакле, искључиво одлично очуван широкоугаоник, (зумић) молим вас не нудите ми неке израубоване стаклетине. Понуде слати на: poganstina@gmail.com ПОЗ!!
 2. Па то те и питам. А како да стекнем то знање јбг? Не могу га стећи на фотографском курсу реално. Да читам код куће, то је све? Пошто у иностранство на студије да идем не могу, одакле ми толика лова. :)
 3. Хаха, па шта се зајебаваш, мислим да то неће бити могуће ускоро? То је и поента мастера у овом разводњеном школству, да сутра можеш да се преквалификујеш за друго радно место у кратком року. Није то измишљено да би ти надограђивао знање, већ да би се прешалтавао као што чине људи по Америци. :) Па знаш колико ја познајем људи који су завршили рецимо мастер на ФОН-у (за мене је то Фак. Олакшаних Наука, али свеједно, државни је факс и има прођу код послодаваца) а на основним студијама су били на Филолошком, или на Педагогији. То ти је сад редовна пракса. :)
 4. Е супер, права информација! :) Хвала!
 5. @Kobayashi> ''Хоћеш да се образујеш, а како би било да учиш?'' Па чекај, која је разлика? Образовати се значи учити, то сам и мислио. Сад, који синоним употребити, то је мање битно. Могао сам да напишем и ''едуковати се''. Дакле, хоћу да учим. И не занима ме уопште спознаја о идеалном ставу кад се фотографишу целебритији, нити ме занима да будем асистент или сарадник. Ја фотографишем за своју душу. Од тога ми не зависи ништа, а камоли 'леб. Осим расположења, оно зависи. Моје фотографисање се одвија тако што ставим ранац на леђа, попнем се на врх Дурмитора и са њега силазим до Шкрчких јетера, или пловим барком око Мамуле. То мене занима. :) Мислио сам да сам био врло јасан и концизан описивајући шта желим, то ми је иначе струка, јебига, да будем концизан. Не знам зашто тако малициозно реагујеш? У сваком случају, схватио сам од целе екипе да је та сцена танка у Србији. 'Бем ли га, остаје ми ''Аксел фото'' школица. Можда ни то није лоше! :)
 6. @MIX-NS> Брате, јели ово могуће? Сад видех ове фотке и ово је стварно очај. Бацио си ме у бедак. Па ја могу много боље од овога, а читаво фотографско образовање ми се своди на пуко разграничење отвора бленде од експозиције и на кадрирање по трећинском систему. Хехе. Можда треба да напоменем да сам ја кичерајски и дехуманизовани фотограф . Волим пејзаж, планину, медитеранске детаље и црно белу фотку. Улична фотографија ме не занима, портрети такође, ма људе генерално не волим да снимам, не занимају ме. Такође ме ни модна фотка не занима, у томе не видим ништа осим што се напалим ко свиња кад ми не нека сисата стане гола испред апарата. :)) Моје фотке су као неке кич разгледнице, вероватно би их тако оценили многи међу вама. Дакле, требају ми неке класичне студије фотографије, где се форсирају старе вредности! :) За неког ко се од малена диви А.Адамсу и оним лудацима што су 5 дана камповали на врху неке планине у вукојебини, чекајући право светло, када није било фотошопа да се светло дода кликом.
 7. Ооо браћо, хвала вам, нисам очекивао овакав одзив на теми, зато сам тек данас проверио има ли одговора, извињавам се! :)) @АБдее: Вероватно си у праву, тражиће нешто сродно на државном сигурно. А на приватном ће тражити само лову вероватно. Не знам за те приватне факсове, искрено ја имам предрасуде о њима које тешко превазилазим (зато сам уосталом и завршавао државни а не приватни правни), али мислим опет да је те моје предрасуде време прегазило, видим да се они запошљавају по судовима као и ми. @ЦВЕЛЕ: Био бих ти захвалан друже, да ме обавестиш за тај мастер! Додуше, на Мегишки би то коштало крвнички вероватно, али ајде да се информишем прво. Знам да је на Академији лепих уметности година 3500е на основним студијама фотографије, па тешко да је мастер јефтинији од тога. @Кобајаши: Чему мастер? Па желео бих да се фотографски образујем, врло једноставно. Под тим не подразумевам курсеве фотографије и интернет титоријале (које ми саветују разни). Схватам ја ту тезу, да нема превише добрих фотографа ни међу образованима, да нема потребе да се учи, сви све знају и овако,итд...Али, ја бих хтео да се образујем због себе, ни због какве дипломе, боли ме уво за диплому. Што се тога тиче, не мора нико ни да зна да студирам фотографију. Од ње не планирам да живим, ја сам правник и живећу од бављења правом. Фотографија ми поји душу, волим ту уметност и желео бих да на неким једногодишњим, рецимо, студијама (што је мастер, комплетне четворогодишње студије не бих) проширим своје фотографске видике мало даље од основних појмова којима већ владам. :) Ето, надам се да сам задовољио објашњењем чему мастер. Хвала!
 8. Господо, имам једно питање и дилему. Врло брзо треба да дипломирам на Правном факултету и желео бих после тога да упишем мастер студије из фотографије. Знам да звучи чудно, али то ми је намера. Сад, где је могуће уписати мастер из фотографије? Дакле, нећу комплетне четворогодишње студије, које нуде на оној Карићевој Академији Уметности (за коју сам иначе чуо да није лоша), него само мастер. Да ли то постоји на државном и примају ли људе са других факултета? Како то уопште функционише? Гугловао сам мало и знам да се фотогр. може студирати на Академији примењених уметности, Академији уметности БК и Академији Лепих уметности, али нигде нисам нашао податке о мастер студијама баш из фотографије. Поготово не на сајту државног, на њему нема ничега, ниједан програм није описан. Зато се обраћам вама, можда је неко од вас већ био на таквим програмима? Поздрав!
 9. Znaci pedesetica evrica, realno..Pa dobro..A gde ima najbolji izbor? Za ove ranceve i torbice me pogotovo zanima, gde toga ima??
 10. Браћо, блиц питање... Пазарио сам фин 400Д и 18-55ИС стакло, и треба ми полар.филтер 58-ица, ја их обожавам и без њих не могу...Мало сам гледао по нету, видим да у Акселу имају неке Hoya који коштају прилично (58мм је 50е што ми се чини много за филтер,шта мислите?). Ја сам на старом филмашу користио HAMA филтер, купио га за неких двадесетак евра тада, и савршено ме је служио 6 година... Где имају добар избор филтера и ранаца (занима ме lowepro fastpack 100 рецимо), а да нису безобразни са ценама? Поззз!
 11. Успео сам да продам 3000Н, изненада тотално...Дадох га са кит објективом, хама торбицом и поларизац.филтером за 50е. Продах га једној прелепој дами...Трансакција из снова заиста...Сад још мало штекања и идем да пазарим неки Канончић...
 12. Томи, И ја сам имао исти утисак о том Никону 3000 право да ти кажем...Не обећава ми тај апарат уопште, мислим да бих пре купио Олимпус е450 са оним палачинка објективом... Значи, решили смо. Канон 1000Д ако га нађем или полован 400Д би били најбоље решење. Олимпус и Сони су слаби за препродају, али и у старту су јефтинији. Али сигурно нису Канонова класа...
 13. A sta mislite o Sony-ju 230 i Olympusu 450 sa 14/42mm? Na papiru su extra, sad ne znam mogu li prineti Canonu i Nikonu?Dosta su jeftiniji...Ovaj Sony u kitu je 390e. To bi mogao da dohvatim...A od Nikona je najjeftiniji 3000, a on je 400e i nesto mi ne obecava previse...Sta znam..
 14. Evo sad gledam oglase na foto berzi... Optimista trazi 400e za tri meseca star 1000 D. Pa toliko kosta nov!
×
×
 • Create New...