Jump to content

yagodinac

Članovi
 • Content Count

  4,773
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

107 Excellent

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milan Miloradović

Recent Profile Visitors

15,658 profile views
 1. Lepe fotke a i taj telac radi posao za sve pare. Ne smem da zamislim kako bi te poslužila recimo Sigma 150-500, 50-500 ili neki sličan monstruozni zum. Nego nešto drugo mi privlači pažnju, fizička sličnost sa našim domaćim guskama je prilično upadljiva. Verovatno su skoro pripitomljene.
 2. Da, sad kapiram. Obe su dobre samo je druga nekako više dobra... 😄 Ako manemo kompoziciju bolje je svetlo na drugoj, obrada mekša a i moj omiljeni Mesec dodaje poene. Dodatak: ...'m ti Sunce, što je taj 16-35 oštar po rubovima, totalno druga galaksija za stari 17-40 npr. Napravili su ga za medalju, što kažu Olijevci "kao da je telecentričan".
 3. Da ne bude da reklamiram pojedine sajtove, imaš PP.
 4. Lepa, antologijski kadar. Jel dole bio neki haos pa nije moglo više mora da stane? Ovako sam mislio...
 5. Lepe slike sa lepog mesta 😁 Meni lično je favorit druga iz prvog posta, mada si realno u prve tri imao vrhunsko svetlo, tako da je tvoje bilo samo da kadriraš (samo...).
 6. U par navrata sam uzimao novo, sve ostalo polovno. Kad uzimaš polovan auto imaš veće šanse da se pređeš nego ovde pošto su aparati generalno manje podložni habanju ako se koriste amaterski. Oni drugi, koji za kratko vreme ispucaju veliku količinu snimaka se vrlo lako vide: pohaban eksterior, rukohvati, vrlo često budu i bukvalno prljavi strepovi i sl. Jedini deo koji se mehanički haba je zavesica. Pravi broj snimaka se vrlo lako vidi pomoću softvera i to govori najviše o stanju aparata i zavesice (amaterskaXXXd tela su ispod 30 hiljada praktično nova, dvocifreni ispod 50 su po meni tek r
 7. Po meni najbolji odnos uloženo/dobijeno imaš sa polovnim DSLR-ima, tu za te pare možeš da kupiš aždaju i da ti preostanu pare za neki objektiv (recimo 6d1 i 24-105L, naravno polovno). Imaš i opciju da pogledaš mirrorless aparate, oni su u dlaku jednako sposobni kao i DSLR a možda su malo i sposobniji (tipa fokus na oku sa 50 1.4 i slično) a nisu preterano skupi. Moj predlog bi bilo nešto od jeftinijih Fuji aparata a možeš odmah da kreneš i sa Sony 7 serijom koja je FF i koja je možda i prilagođenija naprednijim amaterima. Taj šmek koji ima FF je nekako nenadoknadiv kad imaš krop... 😁
 8. Sunset Boulevard by Millan Milloradovic, on Flickr
 9. Jeste, zapravo plavičasta zbog toga što je u senci (senka je po vedrom dan plavičasta zbog odsjaja neba) a zemlja je ljubičasta (zbog dizanja saturacije). Biće to bolje idući put. Nego... Rodio sam mečku dok sam tih 5-6 snimaka spojio (focus stacking).
 10. Grešku si napravio na samom početku kad si poželeo fotoaparat, a sledeća greška je što nas pitaš za savet. Vremenom ćeš rasprodati stvari iz kuće ali tad ćeš već znati šta ti je potrebno 😁 Doduše nisi nam napisao šta bi najradije fotografisao najčešće, tako da: Za turizam je ta kombinacija (80d+18-135) više nego odlična. Za fotografa u nastanku koji želi da uči i napreduje mnogo bolja kombinacija je 80d i dva prajma, 24 stm i 50 stm. Za početnika bez ikakvih ambicija je najbolje da uzme 80d i 18-55. Za naprednijeg turistu 18-55 i 55-250. Za planinara i pejz
 11. Miliva Waterfall by Millan Milloradovic, on Flickr
 12. Cenim kad neko želi da štampa svoje sličice (verovatno u većem formatu) i drži sve konce u svojim rukama (a ne kao mi ostali da obilazi fotoradnje po gradu i upoređuje otiske pa traži najbolji) ali za 1000e takođe cenim da možeš da odštampaš toliko fotki da možeš u prosečnom stanu sve zidove kompletno da oblepiš svojim fotkama u, recimo, 30x45. Ja bih štampač uzeo u razmatranje ako planiram da štampam nešto više od toga, recimo ako nešto povremeno radim.
 13. Odlična fotka. Ja bih, da sam na tvom mestu, malo još posvetlio ali u suštini to je to.
×
×
 • Create New...