Jump to content

yagodinac

Članovi
 • Content Count

  4,408
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milan Miloradović

Recent Profile Visitors

15,108 profile views
 1. Ma nije loš po meni D750, nemoj tako da me shvatiš, već je sve to tu negde otprilike (osim DR, tu odskače). Jedinu ozbiljnu razliku može da napravi imanje/nemanje nekih objektiva. Za Samyang se slažem, 14-ica sa profilom dobro radi a i 24 1.4 (kad je dobar primerak) izuva iz patofni. Za ostale manuelne ja se ne bih nešto nadao, široko + dobro + manuelno + jeftino ne postoji. Evo npr čisto kao ilustracija, helios 44 možeš da zavrneš na f8, možeš i na f16 - on pršti od sferne aberacije i, osim u samom centru, performanse su mu truba u odnosu na običan plastik-fantastik. Sva ta matora stakla su bzv osim za igranje, svaki sistem počiva na (ozbiljnim) OEM objektivima.
 2. Pa ja rekoh da bih ja tako uradio 😁 To je moja filozofija, najjeftinije telo i onda kupuješ objektive. FF realno sreću i zadovoljstvo donosi tek sa objektivima, džabe i najbolji senzor sa nekim bezveze kitom npr. A ako imaš sve, bliceve, nekoliko objektiva (kojih?) kao što kažeš, pa ti fali još jedan prajm samo, go_ahead for 750.
 3. Sve je to lepo, ali i dalje mislim da je za pejzaže potreban na prvom mestu: 1) široki, 2) ... 3) ... 4) srednji raspon. Ima samo jedna nezgodacija koju niko ne pominje - za FF su svi objektivi skuplji. Dakle, ko je malo limitiran sa lovom možda da planira kupovinu opreme u više navrata, ko nije - svejedno je šta će da uzme. 120 vs 105 je neuočljivo u realnom radu, ništa nećeš propustiti. Osim toga, ti objektivi na krajevima svog raspona nikako ne briljiraju, bolje je za tako nešto izvaditi 70-200. Megapiksele takođe ne bih uzimao u razmatranje pošto to igra ulogu u stock-u i velikim printovima, dva megapiksela je linearno neprimetno na bilo koji način da gledamo, osim da brojimo sve piksele ponaosob 😁
 4. ...pa prema tome D610; razlika do 1500 u još poneko fiksno staklo i ništa ne može da ti na crtu stane. Bar je to moje skromno mišljenje šta bih uradio da sam na tvom mestu.
 5. Šestica dušu dala za izazivanje flera.
 6. Moram da priznam da je moja greška oko nejasnoće, nisam mislio na WB već na najsvetlije delove. Boje su odlične i verno dočaravaju zalazak Sunca.
 7. ISO je jedan par opanaka, DR drugi. Ako pominješ pejzaže kod Nikona meni na pamet pada D810 npr. U svoje vreme (a ono je dobrim delom i danas) je bio sweet spot za pejzaže. Kod C bio to bila, iskreno, bilo koja petarda osim one prve. Pejzaži vrlo često podrazumevaju tripod i liveview tako da classic dobrim delom iz toga razloga otpada. Za objektive bih ipak na prvo mesto stavio široke koje si naveo, pa tek onda midrange zumove. Realno planinski džedaj može umesto midrejndž zuma da kupi bilo koju pedeseticu i široki, i da mu ništa ne zafali.
 8. Ja bih lično samo prilikom kadriranja malo smanjio gume kao elemente. Ono da izgledaju kao normalan deo pejzaža, tipa ovde ima drvo, potok, brdo, guma... Ovako deluju prenaglašeno, a kad posmatrača pustiš da sam luta pogledom po kadru, pa naiđe na gumu - onda si posmatrača pustio da učestvuje u donošenju zaključka, umesto da mu odmah tresneš zaključak na sto.
 9. To care, što prosto kad može sto odsto... Evo svih mogućih fotografskih kalkulatora, ima tu negde i računanje vidnog ugla. Mada može i prosto kao što ja radim.
 10. Udariš po neki enter između linkova fotki? 😀 (a može i neki tekst između, numeracija, itd...), falla, može jedno pivo. 1) 2) https://live.staticflickr.com/65535/49730344946_710b4e53ae_c.jpg[/img] https://live.staticflickr.com/65535/49730344981_22d8377ae7_c.jpg[/img]
 11. Hvala, nije nigde bila... RAW-ovi su sinoć (ili beš preksinoć) vađeni sa harda i drndani. Možda misliš na ovu temu sa dobrom osnovom za priču i mojim osrednje kadriranim fotkama?
 12. 1) Untitled 1 by Millan Milloradovic, on Flickr 2) Untitled 2 by Millan Milloradovic, on Flickr 3) Untitled 3 by Millan Milloradovic, on Flickr 4) Untitled 4 by Millan Milloradovic, on Flickr
 13. ...pardon, Ždrela. 1) Blair Witch 1 by Millan Milloradovic, on Flickr 2) Blair Witch 2 by Millan Milloradovic, on Flickr 3) Blair Witch 3 by Millan Milloradovic, on Flickr 4) Blair Witch 4 by Millan Milloradovic, on Flickr 5) Blair Witch 5 by Millan Milloradovic, on Flickr
×
×
 • Create New...