Jump to content

yagodinac

Članovi
 • Content Count

  4,693
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

51 Excellent

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Milan Miloradović

Recent Profile Visitors

15,443 profile views
 1. Nije nemoguće, imajući u vidu da su 5Ds uveli još pre pet godina. Konkurencija uvek kaska tu negde po pitanju rezolucije, tako je i sad. Osim toga, ako reskaliraš krop senzor od 30mpx na FF dobićeš više ili manje ovu rezoluciju tako da nema nekog preteranog tehničkog spektakla. Pravo je pitanje da li su dobro procenili tržište i kolika će biti prodaja nečega što daje skoro 100mpx a sa pixel-shift opcijom i obećanih 300mpx. Što se mene tiče, moj komp to ne bi ni mogao da brzo otvori i edituje, morao bih sve da gradim ispočetka; ali verovatno ima dosta ljudi na svetu kojima je ovo potrebno. E sa
 2. A zašto bi se oštećivao, budimo realni? Ako baš toliko strahuješ onda isključiš IS i AF, prethodno kadriraš i fokusiraš manuelno tamo gde očekuješ da budeš i udri. U krajnjoj nekoj liniji možeš da uzmeš i neko manuelno M42 staklo koje košta kao račun u kafani za jednog, pa onda slobodno snimaš. Taj 17-55 2.8 koliko sam čuo ima samo jednu manu a to je IS koji može da strada prilikom udarca.
 3. Prvi put čujem za oštećenje senzora. Neka me ispravi neko ko bolje zna ali svadbarski primerci su snimali ne satima nego godinama i opet sve to uglavnom dobro šljaka. S druge strane sedmica ima sasvim OK video za svoje vreme odnosno za kućne upotrebe. A ako baš uspeš nešto da uništiš, u šta čisto sumnjam, drugi aparat košta kao... Ček' da vidim ovde kod mene... Da, kао 6 praseta od po 20 kg, dakle skoro pa ništa.
 4. Dobrodošli i ti i mečka 😀 Fotke su OK, a da bi bile bolje po meni treba: 1) Neizostavno za automobile CPL pa onda sve ostalo, da možeš da kontrolišeš nivo refleksije - a kad ubiješ sve refleksije auto izgleda potpuno drugačije, baš kao na reklamama za isti, pošto komercijalni fotografi upravo tako rade dakle skidaju refleksije okoline. 2) Staviš mečku u prvi plan. Ovo zvuči prosto ali nije; treba naći i neku lokaciju sa što manje pozadinskih elemenata recimo neka pustinja, Zlatiborske livade, vojvođanska ravnica... Može i neki mali brežuljak, pa snimiš samo auto i nebo. Onda ništa ne
 5. Thnx, morao sam dve da uklopim zbog efekta CPL-a, jednu za nebo i drugu za vodu, ali uz stativ to je boza.
 6. Odlično, nema mnogo predavanja i generalno fotografskih online ćaskanja tako da je ovo više nego korisno. Nastavi da kačiš linkove i obaveštenja o ostalim predavanjima.
 7. Palačinka EFS 24 STM na dečijem senzoru, širom otvorena (f2.8), ume prijatno da iznenadi, naravno, kad je prava distanca, doduše ne treba očekivati čuda. Bokeh bez mane a koliko se sećam i 18-55 IS II koji davno imah je prelepo crtao OOF krugove, što je valjda zasluga cirkularne blende. I 24STM ima uglavnom cirkularnu blendu do f8, a posle postaje pomalo zvezdasta. Eto, čak i najjeftiniji objektivi vremenom postaju sve bolji (bar po pitanju bokeha). Smells Like Spring by Millan Milloradovic, on Flickr
 8. Pazi kad imam istu sličicu od pre AD, ali bez inverzije. Ludo mesto i luda situacija, kao stvorena za stativ i teleobjektiv.
 9. Jedan apokaliptični pristup: Desert Floor by Millan Milloradovic, on Flickr
 10. Malo nebeske Srbije 😁 Anatomy Of Parhelion I by Millan Milloradovic, on Flickr Anatomy Of Parhelion II by Millan Milloradovic, on Flickr
 11. Optičke performanse potpuno u skladu sa godinom proizvodnje, ne sa cenom. Čak i bokeh u skladu sa tim... Što se mene tiče, svi objektivi koji su ranije bili ili mogli biti problematični sa fokusom na DSLR (Sigma npr) sad na mirrorless pevaju drugu pesmu. Nema potrebe zaobilaziti ih, a kad se samo setim pre jedne decenije kad sam probao sigmu 30 1.4 za krop, sve je super dok nisam zumirao fotke i momentalno odustao od kupovine. To je trebalo baš uparivati telo i objektiv, nema šanse da isprve nađeš kombinaciju da perfektno gađa na 1.4.
 12. Opkladio bih se da si 24 već jednom negde okačio, ali ne mogu sad da nađem, tako da da... Izgubio bih opkladu verovatno.
×
×
 • Create New...