Jump to content

sasacabrilo

Članovi
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Sasa Cabrilo
 1. Kao sto i rece, zamjenili smo redoslijed i uspjeli. Ali krajnji rezultat nije bas kako bi trebao biti (cc 80% trenutno). Kao da nesto nedostaje. Zanima me koje boje vi koristite. Inace nanose smo morali pojacati, a vodu max. Smanjiti, na samoj granici toniranja. Masina je Roland 500, 5+lak. Ovo je prvi posao na toj vrsti papira, i nemamo kalibraciju na ctp-u, za ovu vrstu papira. Pripremu nemam kod sebe, od danas sam na zasluzenom godisnjem. A cim se vratim, saljem jer ce posao ici u kontinuitetu pa da i stampa to opravda. Hvala na savjetu.
 2. Pozdrav narode, ima li neko iskustva sa pripremom i stampom na ALUminijumskom etiksu. Dobio sam pripremu u 5 boja, gdje se bijela stampa kao osnova na koju dolazi CMYK. Naime imamo problem sa stampom crne boje, koja ide u zadnjem verklu, i ona se skroz razbija na dijelovima gdje ide preko kolora, a na dijelovima gdje je direkt na papiru izlazi savrseno. Ima li neka caka , ako ko zna. Jako mi je hitno. Hvala unaprijed svima. Veliki pozdrav. p.s. Ofset stampa je u pitanju. I dobio sam uzorak an kojem je black overprint odradjen. Nisu ubusena slova.
 3. E svaka ti cast.. i veliko hvala. Pozdrav.
 4. Font je koristen na etiketi, i ostao mi je u krivima. Radjeno prije 100 god. i 100 reinstalacija. Ako neko znam koji je font neka javi ili posalje. Hvala.
 5. Slazem se u potpusnosti. Ni ja nisam neka cvjećka, kao ni ostali. Dešavalo se i prije da na rafama marketa vidim svoje etikete i ambalazu sa drugim logotipima i u drugom koloritu, al prvi put je bilo meni bitno. Pogotovo kad se razocaras u nekoga s kim si bio blizak. Nisam mogao vjerovati da ima ljudi čiji obraz košta 25 EVRA. Dizajn je procentualno dovoljno izmijenjen da bi na sudu sigurno izvjestacen kao drugi dizajn. Na kraju je stvar rijesena između klubova. Pao je dogovor oko prestanka dalje stampe spornih dresova. A kolege iz Travnika krajnje isfrustrirane na GNJIDU, spremile su mu jedan neomašćen kolac čisto da se nađe ako bude u prolazu. Temu bih završio i hvala lijepo na savjetima i rijecima utjehe i razumjevanja. I neka se okreće! ;)
 6. Ja sam više za neku suptilniju varijantu.. Tipa: "Opiči ga po đepu", to malo teže zarasta. Samo tražim način kako to sprovesti, al nije loša ni ova ideja, kao jedan vid "stimulacije" plaćanja troškova štampe dresova. cc 500 evra.
 7. Pozdrav ekipi sa foruma.. Molim Vas za pomoć. Naime: prije par mjeseci sam radio na projektu dizajna Biciklističkog dresa, za klub čiji sam i sam član (MTB Čelinac). Dres urađen, odobren, u Naiu odštampan. Svi zadovoljni.. (Mirna Bosna!) Da bi prije 5-6 dana primjetio da klub iz Novog Travnika ima kopiju naših dresova, koje su uradili prije 15 dana. Nije bio angazovan NAAI, provjereno. GNJIDA koja je prodala dizajn je već markirana. Da li su i na koji nacin klubska obiljezja poput dresova zakonom zasticena? I na koji nacin se to radi, odosno dal ima negdje u zakonu to definisano.. Hvala unaprijed. p.s. ispod imate obe varijanete dresa. Gornji je original, a i donji ako se pita GNJIDA.
×
×
 • Create New...