Jump to content

DraganB

Članovi
 • Posts

  883
 • Joined

 • Last visited

About DraganB

 • Birthday 04/07/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.draganb.com/

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Sombor/Novi Sad

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Dragan Babić

Recent Profile Visitors

3,831 profile views

DraganB's Achievements

Mentor

Mentor (12/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

 1. Ja sam samo hteo da čujem tuđe stručnije mišljenje nečega što mi nije bilo potpuno jasno. Čuo sam ga i to je to. Drugi link sam postavio samo zato što se spominje KCNS i ni zbog čega više. Nisam partijski opredeljen i ta priča me zaista ne interesuje, Dizajnom se ne bavim već godinama, te tako sigurno mogu da ti tvrdim da ne pokušavam da sebi probijem put u Novi Sad ili šta god si mislio. Zaista nisam više u toj priči. Žao mi je što sam ostavio loš utisak i što sam uopšte pokretao temu jer je dovelo do suprotnog efekta. Hteo sam da se fokusiramo samo na dizajnersku stranu teme.
 2. Naravno. Ja sam isto hteo da čujem objektivno mišljenje dizajnera, pa pošto sam čuo to što sam čuo, što se mene tiče, tema može u off, čisto da izbegnemo prepucavanja i slične stvari.
 3. Zbog te vesti o drugim logoima? Ako je tako, brisite taj post i/ili celu temu, zaista ne bih da budem uzrok nekih problema.
 4. New info: http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/Posle-KCN...ka-i-Spens.html
 5. Da, usput - da li neko zna ko je radio logo? Da li je neko iz Novog Sada ili neko od saradnika KCNS-a ili možda neko sa Zone? Mislim, ako je dizajner ili dizajnerski tim iz Novog Sada, teško da ga/je/ih neko odavde ne poznaje. Bilo bi lepo čuti i mišljenje dizajnera koji stoji iza logoa i celog identiteta, čisto da dobijemo perspektivu i nekoga ko je zaista upućen u stvar.
 6. Dragi Zonaši, Nekoliko dana me muči pitanje na koje nisam imao odgovor niti nekoga sa kime bih se konsultovao, a tek mi je večeras sinulo da ipak imam koga da pitam. Dakle, šta mislite o novom logou i vizuelnom identitetu Kulturnog centra Novog Sada? Ne bih da se uplićem u političko-ideološku diskusiju jer me zaista ne zanima niti bih da o njoj trošim reči, zamaram vas i zagađujem temu, već me zanimaju dva jednostavna pitanja: šta vi, kao dizajneri/fotografi/štampari/grafičari/kaligrafi i sl. mislite o logou i šta on, po vama, predstavlja? Ukoliko ga niste videli - evo ga ovde http://www.kcns.org.rs/%D0%A1%D0%B0%D0%BE%...D0%9D%D0%A1.pdf i na sajtu KCNS-a http://www.kcns.org.rs. Uz to, na ovom videu je primena logoa na raznim materijalima i pri raznim upotrebama: . Takođe, evo i stari logo, čisto radi poređenja http://www.turizamns.rs/sites/default/file...0kcns%202_7.jpg i još stariji koji je, po meni, nekako najodgovarajući: http://www.seecult.org/files/imagecache/200px/kcns.jpg. Uz to, verujem da ste videli frku koja je nastala povodom logoa http://www.021.rs/Novi-Sad/Vesti/DS-Kukast...Novog-Sada.html, pa me zanima mišljenje i o tome - ne o frci, već konotacijama logoa! - posebno zato što je "problem" sa prethodnim direktorom KC-a delimično bio upravo zbog vizuelnog identiteta. Opet ponavljam - ograđujem se od bilo kakve vrste rasprave i insinuacije povodom stranačnih opredeljenja i ideoloških shvatanja i ne želim da ih podstičem. Ovo me interesuje sa jednostavne dizajnerske strane i želim da čujem mišljenje ljudi koji se u to razumeju mnogo više nego ja. Takođe, ukoliko moderatori misle da je ova tema rizična ili da bi mogla da preraste u svađu među članovima različitih mišljenja, izvinite zbog toga i odmah je brišite. I ako je već negde diskutovano o ovome, molio bih da me uputite jer sam nisam uspeo da nađem. Pozdrav.
 7. ne znam da li je neko naveo gore, ali odlicna pesma uz jos bolji spot sniman na domacim lokacijama :)
 8. pa to, da... mozda bi bilo preglednije, razmisljam naglas :)
 9. eventualno da se svi logoi stave jedan ispod drugoga, cisto da mogu svi da se vide odjednom :) btw. congrats pobednicima, jos jednom :)
 10. pa dobro, nisam hteo da mi neko prigovara ako ga stavim medju 'novije'. film je odlican u svakom slucaju
 11. In Bruges veceras opet na B92, vredi gledati opet i opet i opet, odlicne kulise, genijalan dijalog, prelepa glumica i fenomenalna muzika... jedan od retkih filmova koji su ozbiljni, smesni i inspirativni u isto vreme. opet i opet i opet! ps. repriza, petak@podne, B92.
 12. gledao sam danas opet scene iz A Beautiful Mind, pa da pitam - da li neko zna da li se i gde u NSu mogu kupiti oni flomasteri sto pisu po staklu? takodje, da li se to napisano moze kasnije izbrisati ili bih morao kupovati nove prozore? :)
 13. dobar je The Social Network, cak i za gledaoce koji nisu korisnici FBa (majself inkludid) - ne pamtim kada sam poslednji put cuo/gledao bolje dijaloge i nacin naracije!
 14. slazem se sa CC, prethodna sova izgleda odlicno!
 15. 5 poena - kosta 3 poena - Raz 1 poen - logoholik
×
×
 • Create New...