Jump to content

egzotik

─îlanovi
 • Posts

  650
 • Joined

 • Last visited

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Zoki

Recent Profile Visitors

1,962 profile views

egzotik's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

5

Reputation

 1. 7410 je tako definisana (specijalizovane dizajnerske delatnosti) da sigurno moze da pokrije i delatnost usluge u oblasti 3D modelinga. Ja vec nekoliko meseci pod ovom sifrom prodajem ilustracije i 3D modele. Samo treba voditi racuna u kojoj opstini prijavljujes delatnost jer se jako razlikuju nameti od grada do grada. Dosta njih ide i na varijantu delatnosti priprema za stampu (sto takodje ima veze sa 3D renderingom i vizuelizacijom) i koja je za oko 30% "jeftinija" ali ova 7410 je sigurna da pokriva sve poslove iz srodnih oblasti.
 2. Da li je neko propratio ovu nesrecu. https://www.prnewswire.com/news-releases/shutterstock-to-acquire-turbosquid-the-worlds-largest-3d-marketplace-301214601.html
 3. Opa, ovo su vec ozbiljni projekti. Vidi samo koja je lova u igri. Bravo za Blender :D
 4. Obavezan komplet addonova za Blender: Batch Renamer http://blenderaddonlist.blogspot.rs/2013/1...h-renaming.html Light Studio https://github.com/leomoon-studios/blender-light-studio Finding free shortcuts https://www.blendernation.com/2014/12/03/ad...free-shortcuts/ Linked Object Scale http://www.cgmasters.net/resources/scale_master_flex/ Mesh Align Plus https://github.com/egtwobits/mesh-align-plus Mesh Lint https://wiki.blender.org/index.php/Extensio...deling/MeshLint https://www.blendernation.com/2014/07/30/bl...view-mesh-lint/ Perfect Shape Addon https://github.com/hophead-ninja/perfect_shape Blender Surface Follow https://github.com/the3dadvantage/BlenderSurfaceFollow Worn Edges Map https://blenderartists.org/forum/showthread...-Worn-Edges-Map Zaloopok https://sourceforge.net/projects/blenderbitsbobs/files/
 5. Stari dobri Blender postao "oruzje za masovno 3D opismenjavanje". Kada sam poceo da ga koristim pre 12 godina bio je igracka za ove maxove, maye, zbrusheve... a danas... :D na njemu se moze cak i zaraditi i na jednom turbosquidu :P Moj ti je savet ovakav: 1. Instaliraj reader https://g2reader.com 2. Ubaci sledece subskripcije: http://feeds.feedburner.com/Blendernation https://blenderartists.org/forum/external.p...amp;forumids=32 Dobri tutorijali: https://www.youtube.com/user/AndrewPPrice/videos https://www.youtube.com/user/Blenderfan93/videos https://www.youtube.com/user/hads2904/videos https://www.youtube.com/user/blengine/videos
 6. E pa Blenderasi mislim da je najbolji open source projekt svih vremena :D zreo za udar na Holivud i Diznijevu produkciju. Prilicno je nezapazeno prosla premijera ovog kratkog filmica ciji kvalitet nimalo ne zaostaje za americkim animiranim blokbasterima:
 7. Kako se ovog niko ranije nije setio :D . Sjajna stvar za Blender fanove. Posebno za one koji rade render enterijera:
 8. Jel ovo neki "nas" covek :D , mislim blenderas sa foruma. Svaka cast. Evo ga danas na blendernation sa promocijom njegovih radova: The art of Aleksandar Misic Bravo!
 9. Ma pichi ovo rusko cudo i levo i desno, i gore i dole i u krug i to samo uz pomoc dve glavne elise: Demonstration flight of the KA-52 "Alligator"
 10. Lepa ova vila samo mi se cini da je na zemlji nekih 19.00h a na nebu oko 15.00h :D
 11. Korisna stvar :D . Kad smo vec kod toga ne znam da li je neko do sada otkrio i ovaj link za pretragu 3D modela: http://3dmdb.com/
 12. Ekstra. Bas "mirise na sumu". Dostojno The Architecture Academy :) . Jesi li mu eksperimentisao malo sa Pro-Lighting Skies. Ovaj Cycles postaje ozbiljan alat za arhitektonsku vizuelizaciju.
 13. Mozda bi glava ovog terminatorovog kucnog ljubimca mogla da deluje malo opakije a kompozicija slike da dozvoli objektu malo da "dise" i sa gornje i sa donje strane. Zglobovi na nogama s'obzirom na velicinu ostavljaju utisak da su mu povadjeni neki lageri. S'obzirom na jos uvek skromne mogucnosti fotorealisticnog prikaza u sajklu bez koriscenja realnih tekstura render izgleda sasvim OK. Gradijentni prelaz studijske pozadine bi mogao da bude malo "tecniji". Ovo je moja omiljena postavka za plavu i zelenu pozadinu a moze da se lako preinaci u sivu uz malo jaci uticaj tamnije boje patosa kao difuznog svetla.
 14. Jesi li probao verziju bez instalacione procedure. Ja sam uvek te koristio i rade mi na WIN 7 i na 32bit i na 64bit verziji (sve od 2.60 do 2.69)
 15. Ova modifikacija ako zazivi sa solidnijom bazom parametarskih elemenata moze da napravi dar-mar. Steta bi bila da propadne.
×
×
 • Create New...