Jump to content

ekonomista

Članovi
 • Content Count

  42
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Svetozar Karadzin
 1. Meni se cini da ima petlju, nije bilo hladno. Ostaje misterija zasto bas na taj BMV.
 2. Sto se tice poziranja uvek je tesko sa ljudima koji ne znaju da poziraju, ili su umislili da umeju, a nemaju pojma. Svaki model novo iskustvo, ono sto si prethodni put radio sad ne funkcionise... Tako da taj deo necu da blatim, ali na trecoj je svetloi ili obrada losa, devojka izgleda kao da je obolela od zutice.
 3. Pa koliko imas vremena na raspolaganju od trenutka kad pocnes da ga slikas dok ne upali na "hladan start" pa odleti?
 4. Videh te juče na sajmu i baš sam se začudio šta slikaš tele objektivom. Meni se čini da je ovo promašena investicija. Barem što se tiče sajma hostesa(automobila). Gužva jeste pa ne možeš da nameštaš stvari kako želiš, ali ako si hteo devojke da fotografišeš trebalo je samo da ih pitaš pa bi ti ispozirale i nasmešile se. Za to su i plaćene: da budu lepe, nasmejane i da znaju ponešto o automobilima koje prodaju. Mislim da bi mnogo više postigao sa manjom žižnom daljinom: mogao bi celu figuru da uhvatiš, da lepo prikažeš "liniju lepote" i pri tom upakuješ neki dobar auto u fotku. Pozdrav
 5. Ako je cilj da se proda suknja, ja ne bih sekao sliku iznad kolena, nego ispod da se vidi cela haljina. Jedno je pos'o, a drugo umetnost (druga i cetvrta slika u prvoj seriji).
 6. Ja bih probao sa istim nacinom obrade slika da se dobije konzistentniji rezultat. Ovako deluje kao da isprobavas razlicite tehnike. Ne kazem da su lose ove obrade, vec samo da serija treba da manje sareni.
 7. Lepe slike, zaista. Ali nešto me kopka. Jesu li baš sve uslikane sa 135mm? I ja imam 135 sa M42 navojem pa ne mogu da upakujem celu figuru u kadar, do kolena max. U čemu je mađija?
 8. Jo, hvala na savetu. Beše 4s, f16, ISO200.
 9. Kad zapušim to curenje, onda tek dodje do izražaja loša perspektiva, da li što nisam izabrao dobru poziciju za fotografisanje, ili zbog lošeg polozaja foto-aparata... Mož' da se sredi to u fotošopu, ali ima li neko savet kako da se to izbegne prilikom samog slikanja?
 10. Šta mu tačno dodje da curi u desno? Plato je dosta dugačak i širok pa su svi uspeli da stanu. Ali opet nije ni travica bila zapuštena, nju su okupirali fotografi. :)
 11. Sinoć sam bio do Hrama Svetog Save pa sam napravio ove fotke. Bila je poprilična gužva i to ne samo zbog ljudi koji su dosli da gledaju vatromet, nego je bilo i dosta fotografa. Sigurno je bio još neki drug Član sa Zone ... pa ako ima koju zanimljivu fotgrafiju može slobodno da je okači ovde, da prodiskutujemo gde su najbolja mesta za slikanja hrama i ako ima ko savet kako da se postigne dobra perspektiva (valjda sam se dobro izrazio) sa običnim objektivom rado ću prihvatiti isti. 1. > 2. 3. 4.
 12. Odlična fotografija. Samo mož' da asocira da je čo'ek jak na rečima, a slab na delu. Nahvali malo muški rod. :)
 13. Istankov, što se tiče boja, uglavnom to i radim, napucavam ih, ali ovog puta nemam pojma što, ali svidela mi se bledunjava pozadina. Valjda zato što ne odvlači pažnju. I da, povraća mi se od UGG, ali mokasine nismo imali. :/ Svi: devojka može da vam se svidi ili ne, ali ja bolju za slikanje sad nisam imao.
×
×
 • Create New...