Jump to content

PaunEsDur

Članovi
  • Content Count

    4
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PaunEsDur

  1. Kako u InDesign 2019 da postavim karakteristike paragraf stila da poravnjanje bude "Alignment: Full Justify" a da poslednja linija ne bude poravnata po desnoj margini, kao u opciji "Justify all lines", nego uvučena, kao u opciji "Justify with last line aligned left". Postoji mogućnost da se ovo "doradi" preko ikonice, ali je logičnije da se ova opcija ugradi u stil paragrafa, pa da se ceo paragraf uredi samo jednim klikom na odredjeni stil ... ali ja nisam uspeo da nađem gde se to i kako radi unutar forme kojom se kreira paragraf stil!
  2. Prevrnuo sam i nebo i zemlju u potrazi za mestom na internetu gde se moze naci osnova za ovakvu kartu:
  3. Сумњајући на то, а због важности посла, више пута сам преинсталирао Виндовс, укључивио потом најновији Касперски, антитројанце, антималварце и слично, све што ми је падало на памет од заштите. Избегавао сам и интернет конекције, и одласке на сумњиве сајтове. Од програма бих инсталирао само оне који су ми неопходни за рад ... Претпостављам да је зминта у оним адобеовим програмчићима који се инсталирају са InDesigner-ом, и имају задатак да отрче код Великог Брата и тужакају корисника програма. Шта ли они јављају сам бог зна, али у мом случају нешто лоше, чим се активирају те самоубилачке опције.
  4. U dilemi koji program da odaberem, odlučio sam se da isprobam njih nekoliko, zahvaljujući jednomesečnom periodu besplatnog korišćenja, koji danas većina programa nudi. Oduševio me je InDesign CS4 jer ima u sebi sve ono što je neophodno za savremeni prelom, a o lakoći za rad ne treba posebno trošiti reči. Računajući da mi je za prelom jedne slikovnice dovoljan period od mesec dana, a isti period je dovoljan i da se nađe sponzor za kupovinu programa, ja sam prionuo svojski na rad, jer je poznato da se najbolje uči kada sa alatom radite neki konkretan posao ... Skinuo sam sa Adobeovog sajta traja
×
×
  • Create New...