Jump to content

simazoran

Članovi
 • Posts

  4,359
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by simazoran

 1. Da oživimo temu https://www.limundo.com/kupovina/Tehnika/Kamere-fotoaparati-i-optika/Delovi-i-oprema/Foto-papir-3/126939213
 2. Možeš da razmisliš i o Tamronu 90mm a dobra opcija je i Sigma 150mm ako ti treba veća radna distanca.
 3. Ako ti je samo masna blenda možeš posao da odradiš i sam, imaš tutorijale kako se šta rastavlja, ali ga nikako ne rastavljaj do kraja - ne rastavljaj mehanizam blende. Ja sam svoje MInolta normalce sam, čistio - 58 1.4 i 50 1.4 PG, a odradio sam i par Exakta Zeiss-ova. Pre neku godinu mi je Miša pokazao na primeru jednog objektiva šta da radim i uz tutorijale za rastavljanje različitih modela funkcioniše. Kod Minolti se lako skinu prednji i zadnji set sočiva, ostaje ti mehanizam blende koji ispiraš medicinskim benzinom uz upotrebu šprica za inekcije, štapića sa vatom i duvaljke. Ponavljam još jednom ne rastavljaj mehanizam blende, nema potrebe, sve se lepo očisti i bez toga. Ako ti je zapeo helikoid, pitanje je da li ti Miša može pomoći pošto je potrebno promeniti mazivo koje se teško nalazi kod nas.
 4. Mogao bi prvu da odradiš kao crno belu. Možda i blago tonirano.
 5. Odlična ti je radnička klasa.
 6. Kako ti se pokazao 16-80 f4? Imao sam 18-55/2.8-4 i mada ga svi hvale ja baš nisam pao u nesvest od sreće sa njim. Trenutno koristim 18-135 ali sam još manje srećan osim raspona. Namena je video, i kada negde putujem da ne vučem FF.
 7. Canon 24-70/2.8 II Iso 1600 blenda 3.5 15 sekundi 24mm. 5dMKII To mi je bilo prvi i jedini put da snimam nebo. Naravno nemam pojma o galaksijama i zvezdama.
 8. Jedna proba od pre par godina, drveće je dosvetljeno telefonom.
 9. Y razmisli i o EOS R, ja sam ga uzeo posle 5dmkII (koji je iz poštovanja ostao kod mene mada ga retko koristim). Mogu se naći polovni minimalno korišteni. Jeste Beta proizvod u pitanju ali može sasvim dobro da se radi sa njim. Stare optike su doživele novu mladost. A imaš i A7, njima je lepo pala cena ispod 500, dok je II oko 700.
 10. 5dmkII je sada poprilično povoljan kao i 6d, mogao bi da razmisliš o penzionisanju kropa. Imaš i povoljnih optika vidim EF 28/2.8 za 90€, toliko su i 1.8 pedesetice a već za160-170€ imaš 1.4/50. Za petstotinak evrića imaš telo+50+28.
 11. Pošto je u pitanju niža Nikonova klasa sa plastičnim bajonetom pitanje je koliko će ti se isplatiti popravka. Osim toga treba napomenuti da to nisu objektivi koji mogu izdržati dugotajnu upotrebu. Imao sam tu klasu objektiva i posle određenog vremena su ''popustili'' za razliku od ozbiljnije pravljenih Nikkora. Pokušaj sa DS servisom.
 12. 1. Jednom prilikom smo se poigrali na tu temu, mobilni telefon je bio sasvim dovoljan da se dosvetli neko drvo itd.... 2. Naravno da ne treba gurati sve zajedno.
 13. Мођеш да пробаш да прошеташ неко светло дуж ове стазе ако се затекнешна истом/сличном месту.
 14. Ja imam YN622 radi sa 550ex i 580exII na 5dmkII i EOS R, sve radi ok. Ima i novijih varijanti od drugih proizvođača koji bi trebali da su i bolji, ali njih nisam testirao.
 15. Minolta MD Rokkor 100mm 1:2.5. Portretni tele objektiv. Ispravan, blenda suva i čista, stakla dobra. Sitno oštećenje navoja za filter. Izuzetno retko u ponudi. Bez poklopaca. Isključivo zamena za MC W Rokkor 24mm 2.8! Kupljen od drugara Zonaša. Pošto sam uspeo da dođem u posed svog nekadašnjeg MC primerka ovaj ide u zamenu. Kontakt preporučujem preko K/P poruka ili na Mail anasimin@gmail. com Telefonom samo u večernjim časovima na 064 12 88 651 poziv, molim Vas da izbegavate SMS pošto su mi slova i tastatura sitni za kuckanje.
 16. Imam Fuji xt30 i nisam srećan sa njim. Ceo niz stvari mi se ne sviđa, što sam uvideo tek kada sam ga detaljnije isprobao. Htedoh da ga prodam dve nedelje pošto sam ga kupio, ali pošto nisam mogao da postignem iole pristojnu cenu ostao je kod mene.
×
×
 • Create New...