Jump to content

simazoran

Članovi
 • Posts

  4,337
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by simazoran

 1. Minolta MD Rokkor 100mm 1:2.5. Portretni tele objektiv. Ispravan, blenda suva i čista, stakla dobra. Sitno oštećenje navoja za filter. Izuzetno retko u ponudi. Bez poklopaca. Isključivo zamena za MC W Rokkor 24mm 2.8! Kupljen od drugara Zonaša. Pošto sam uspeo da dođem u posed svog nekadašnjeg MC primerka ovaj ide u zamenu. Kontakt preporučujem preko K/P poruka ili na Mail anasimin@gmail. com Telefonom samo u večernjim časovima na 064 12 88 651 poziv, molim Vas da izbegavate SMS pošto su mi slova i tastatura sitni za kuckanje.
 2. Imam Fuji xt30 i nisam srećan sa njim. Ceo niz stvari mi se ne sviđa, što sam uvideo tek kada sam ga detaljnije isprobao. Htedoh da ga prodam dve nedelje pošto sam ga kupio, ali pošto nisam mogao da postignem iole pristojnu cenu ostao je kod mene.
 3. Da, na to sam mislio, desaturisano, sivkasto i teško za korekciju. Sa 5dmkII je bolje izgledalo.
 4. Mal off, kada si pomenuo da si radio sa R, kako si se borio sa WB (i koloritom generalno) u uslovima oblačnog vremena ili open shade situacijama. Ja dobijam prilično šugave boje koje se teško koriguju. Nisam još uvek pokušao sa custom WB, ali ne verujem da će biti značajno bolje.
 5. U tom slučaju proveri da li možeš direktno na monitoru da radiš promenu temperature boje, pa ih na ''oko'' uskladi.
 6. Ostaje ti da uradiš kalibraciju i posle da ih koristiš uvek u istoj kombinaciji
 7. Nije presudan samo ISO već i svetlosni uslovi, za poređenje se mora raditi primer u istim uslovima, Japanac sas bricom- nožem je snimljen sa mnogo više kvalitetnog svetla dok je bebac snimljen u graničnim uslovima.
 8. Telefonima fali mnogo da dostignu FF kao i krop. I uvek će im faliti, osim ako se pregled vrši na telefonu - tada su savršeni..... Ima ponečega i u veličini, tehnika pomaže samo donekle nekle nekle nekle nekle....
 9. Opet novi momenti, da li je problem samo kada se radi sa Kabi home office platformom ili je problem generalan i prisutan već kada se monitori uključe kao i kada se koriste drugi programi. Sa tim platformama za rad nemam iskustva.
 10. Lumix LX100 je bio odličan izbor za tu namenu, ali i njega kao i naslednika II je pregazilo vreme, ne znam da li je iko izbacio nešto slično. https://www.dpreview.com/reviews/panasonic-dc-lx100-ii/8 https://www.bhphotovideo.com/c/product/1428270-REG/panasonic_dc_lx100m2_dc_lx100_mark_2_digital.html
 11. https://www.opticallimits.com/nikon_ff/456-nikkor_afs_2470_28_ff?start=1 https://www.the-digital-picture.com/Reviews/ISO-12233-Sample-Crops.aspx?Lens=618&Camera=614&FLI=0&API=0&LensComp=1008&Sample=0&CameraComp=614&FLIComp=0&APIComp=0 Verujem da su ti ova dva linka dovoljna.
 12. Problem može postojati zbog bilo koje komponente, dockinga, kabla, monitora. Naravno i kalibracija je obavezna. Iz ovoga što si napisao nije jasno da li je uvek isti monitor žut, da li je uvek u pitanju isti izlaz, da li je u pitanju isti kabl, da li se ovo događa samo kada su priključena dva ili i kada je jedan monitor...
 13. MInolta Rokkor 50mm 1.2 MD, Sony A7
 14. Da li daltonisti imaju problema sa aberacijama kod objektiva?😁 Inače još jedan problem je ''purple fringing''.
 15. Ma ovo je odlično, i boje i kompozicija su ok a i oštrina. Ovo je mala ptica, nema šanse da sve bude podjednako oštro.
 16. Ko će sad sve ovo da čita. Danima ništa ne pišete a sad navaliste.......
 17. Nije na odmet napisati, ima novih članova kojima će pomoći.
 18. Ok je to treba se igrati sa zatamnjivanjem i prosvetljavanjem, svašta se može dobiti
 19. Problem sa tim Fuji telima je što su im trocifrena tela sa dna liste. Dvocifrena i jednocifrena serija su bolje ali nemaju full obrtne ekrane. Ja imam x-t30, nisam sa njim ni nesrećan ali ni presrećan, koristim sa njim zum 18-135 a pre toga sam koristio 18-55 2,8-4 i ni jedan mi se ne sviđa, očekivao sam više. Nadao sam se da će mi biti dovoljno dobri i za neku šetnju ili putovanje, ali posle FF Canona i 24-70 II to nije dovoljno dobro za moj ukus. Zbog toga mi Fuji služi samo za video ( a tu je ''prenapucan'' pa moram da ga ''smirujem'') a za fotografije koristim Canon R. Za tebe je verovatno najbolja opcija Sony ali ne znam koliko ćeš biti srećan sa objektivima. Naravno sve zavisi i od budžeta. Imaš jednu zanimljivu FF opciju EOS R + 16mm + 50mm ako su ti dovoljna dva fiksna objektiva a možeš da živiš bez stabilizacije i sa investicijom od nešto preko 1500€ ali ipak manje od 2000. Opcija je i neki FF (nešto iz serije A7 ili EOS R) + nešto malo za šetnju tipa Lumix LX100 II
×
×
 • Create New...