Jump to content

simazoran

Članovi
 • Content Count

  4,276
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Profile Information

 • Location
  ima je
 • Interests
  Fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  simazoran

Recent Profile Visitors

11,460 profile views
 1. Taj objektiv su mnogi hvalili ali je meni bio muljav sa fokusom na 5dMKII, zamenio sam ga L verzijom koja radi bez greške. I na Eos R se L dobro pokazao.
 2. Ne sećam se da sam imao problem sa refleksijama, ali zavisi i od toga šta se i kako snima. Udar jeste jak ali i Pentax 67 lupa a i Bronica, jednostavno ogledalo je veliko. Inače nov Kiev 88 nije baš jeftin, za te pare se može uzeti i neki polovan Japanac koji je sigurno bolji ili nekoliko komada K60.
 3. Kiev 88 ima prednost samo u izmenljivim magacinima, što i nije naročita prednost zato što se telo 60 može kupiti veoma jeftino, umesto dve kasete uzmeš dva tela. Od svega pomenutog najviše mi se sviđa K60 pošto mu je TTL prizma veoma svetla i sa njom se lako uoštrava. Mogu se koristiti i Nemački i Ruski objektivi a takođe lepše leži u ruci, ali to je individualno.
 4. Ti jeftini zumovi jednostavno ne mogu da isprate mogućnosti senzora, da je u pitanju telo 5d ne bi bio problem , ali sa 6d će biti debelo ispod mogućnosti.
 5. Kao portretni objektiv bih zaobišao i 85/1.8 i macro 100 (osim L verzije koja je odlična) i uzeo bih 100/2. Po meni je najbolja kombinacija 24-70/4IS + 100/2, oni imaju najbolje optičke performanse od svega pomenutog. Ostaje pitanje budžeta i toga da se ove dve optike retko pojavljuju u prodaji. A ako hoćeš kombinaciju fiksnih objektiva onda je to 20/24 + 35 + 85/100 ili 20 + 28 + 85 + 135 sve zavisi od afiniteta, neko će u jednačinu ubaciti 14mm. A 50/1.8 STM bih prodao, imao sam ga i razočarao se kao i sa verzijom II pre njega. Bio sam zadovoljan samo prvom verzijom i pored bu
 6. Canon 18-135 IS USM je za krop. Ja bih uzeo 24-70/4 IS koji nisi pominjao. Ako ti znači blenda 2.8 onda Tamron VC, ali treba ga dobro testirati pre kupovine zbog decentriranosti. Inače nikada mi nije bio jasan opis '' dosadan objektiv'', pomenute reči više govore o onome ko ih je izrekao. Može se govoriti o prednostima i nedostacima i kako izvući najbolje iz objektiva.
 7. Kome trebaju nosiće ih, kome ne trebaju neće ih ni kupiti.
 8. Objektiv od 40mm je moguće upakovati u male gabarite čak i sa blendom 1.8. To je optimalno džepno rešenje.
 9. Ako imaš Layer 0 ne možeš da sačuvaš kao JPG već kao Tif ili Psd, uradi flatten pa sačuvaj kao Jpg.
 10. Sa 5DmkII se družim više od 10 godina i moglo bi se reći da ga poznajem. Radi on i sa budžet objektivima, i kada se to uporedi sa kropom bolje je. Ali ako želite da dobijete prave rezultate i vidite šta senzor može , na telu mora da bude dobra optika, pre svega nešto od L-ova. Zahvaljujući dobrim objektivima to telo i danas radi posao (naravno ima svojih ograničenja). Zaključak - ne uklapa sa u budžet. Savet Yagodinca je dobar 550-700d, najpre 600d zbog pokretnog ekrana a ipak pristupačne cene kao i relativno malih gabarita.
 11. Drugo🥈 pa onda treće🏆 , mora neko da nadoknadi za nas koji imamo jedno.....
 12. Sve iste slike, crno sa belim slovima....
 13. Treba se setiti i originala snimljenog Canonom 5DMKII Dean Potter Dean Potter 02
×
×
 • Create New...