Jump to content

simazoran

Članovi
 • Posts

  4,358
 • Joined

 • Last visited

Reputation

28 Excellent

Profile Information

 • Location
  ima je
 • Interests
  Fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  simazoran

Recent Profile Visitors

12,150 profile views
 1. Možeš da razmisliš i o Tamronu 90mm a dobra opcija je i Sigma 150mm ako ti treba veća radna distanca.
 2. Ako ti je samo masna blenda možeš posao da odradiš i sam, imaš tutorijale kako se šta rastavlja, ali ga nikako ne rastavljaj do kraja - ne rastavljaj mehanizam blende. Ja sam svoje MInolta normalce sam, čistio - 58 1.4 i 50 1.4 PG, a odradio sam i par Exakta Zeiss-ova. Pre neku godinu mi je Miša pokazao na primeru jednog objektiva šta da radim i uz tutorijale za rastavljanje različitih modela funkcioniše. Kod Minolti se lako skinu prednji i zadnji set sočiva, ostaje ti mehanizam blende koji ispiraš medicinskim benzinom uz upotrebu šprica za inekcije, štapića sa vatom i duvaljke. Ponavljam još jednom ne rastavljaj mehanizam blende, nema potrebe, sve se lepo očisti i bez toga. Ako ti je zapeo helikoid, pitanje je da li ti Miša može pomoći pošto je potrebno promeniti mazivo koje se teško nalazi kod nas.
 3. Mogao bi prvu da odradiš kao crno belu. Možda i blago tonirano.
 4. Odlična ti je radnička klasa.
 5. Kako ti se pokazao 16-80 f4? Imao sam 18-55/2.8-4 i mada ga svi hvale ja baš nisam pao u nesvest od sreće sa njim. Trenutno koristim 18-135 ali sam još manje srećan osim raspona. Namena je video, i kada negde putujem da ne vučem FF.
 6. Canon 24-70/2.8 II Iso 1600 blenda 3.5 15 sekundi 24mm. 5dMKII To mi je bilo prvi i jedini put da snimam nebo. Naravno nemam pojma o galaksijama i zvezdama.
 7. Jedna proba od pre par godina, drveće je dosvetljeno telefonom.
 8. Y razmisli i o EOS R, ja sam ga uzeo posle 5dmkII (koji je iz poštovanja ostao kod mene mada ga retko koristim). Mogu se naći polovni minimalno korišteni. Jeste Beta proizvod u pitanju ali može sasvim dobro da se radi sa njim. Stare optike su doživele novu mladost. A imaš i A7, njima je lepo pala cena ispod 500, dok je II oko 700.
×
×
 • Create New...