Jump to content

simazoran

Članovi
 • Posts

  4,305
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  ima je
 • Interests
  Fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  simazoran

Recent Profile Visitors

11,822 profile views

simazoran's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

13

Reputation

 1. Mogu da se koriste i pelene (izbegavajte Pampers i slične😁), ili uzmi beli kišobran pa ga raskupusaj.
 2. Foto turista ti je prilično detaljno objasnio. Još par detalja, EOS R ima 30MP. AF radi na drugi način, neke od karakteristika su ( da ne prevodim): -6 to +18 EV (assuming an f/1.2 lens; less range with smaller aperture lenses) 5655 AF points selectable Prostudiraj razlike ima dosta prikaza koji objašnjavaju kako koji sistem radi. DR ti je dinamički opseg (range). Oba aparata se mogu kupiti polovna i proći ćeš povoljnije. Ja sam se dvoumio između 5dMKIV i R, ali pošto Canon polako pušta niz vodu DSLR kupih bezogledalac (od gosin Foto Turiste). Baterija nije lošija nego je ista samo aparat zbog konstrukcije troši više struje. Grip ko grip, stvar navike. Što se tiče tražila, na slabom svetlu ti je zgodnije ''električno'' (namerno ih tako zovem) a napolju na jakom sunčevom svetlu je zgodnije optičko (neko se verovatno neće složiti, ovo je moje viđenje) Po svemu, osim broju MP su 5dmk4 i R superiorni.
 3. Bolji izbor tela je 5dmkIV ili R. Daleko su ispred 5DS po pitanju DR-a, ISO, AF-a .... osim toga R ima i pokretan ekran. Malo su skuplji, i sa manje MP nego 5ds, ali vrede. Naravno ako možeš da dobaciš finansijski. Ako ne dobacuješ finansijski , onda 5dsr ili 5ds. U bilo kom slučaju čeka te kupovina objektiva što će biti ozbiljna cifra.
 4. Jedan objektiv to ne može da obuhvati. Za start možda 24-70/4 IS + neko makro staklo 100/2.8
 5. Imaš bele, srebrne, zlatne i transparentne bele, izbor zavisi od efekta koji želiš da postigneš. Priča je suviše duga a primera ima dovoljno pa pogledaj.
 6. Savremen most sa starim zgradama u pozadini mi ne ide uz ovu obradu. Možda bi išlo da je mnogo šire snimljeno uz refleksiju na vodi. Most je takođe problematičan zbog svog položaja. Mogla bi da ide panorama sa zgradama i nebom bez mosta.
 7. I sad zbog tebe neće biti malih poskoka...
 8. Kolorit me podseća na Jana Sudeka jedino što on ima malo drugačiju tematiku a od slikara na Tarnera (ako zanemarimo more, ali voda je tu). Odlične fotografije, rado bih bacio oko na monitor kada radiš obradu. Jedina sugestija je da bi neki od kadrova mogli da budu malo širi.
 9. Zaboravi na opciju da radiš sa krop objektivima na FF telu, zbog čega kupiti FF telo ako koristiš samo deo senzora, moj savet je 6d + 24-70/2.8 II, to je najjeftinija kombinacija koja može dobro da završi posao a uklapaš se u oko 1500€ za telo i objektiv (polovno)
 10. Možda se grafička pregreva.
 11. Znam za njih, ali sam i pobornik toga da čujem iskustva drugih a ako mogu i da pogledam monitor uživo. U svojim prethodnim kupovinama pored testa držao sam se i principa da pogledam kako nešto radi i nisam pogrešio. Kalibracija se naravno podrazumeva, s tim da to odrađujem sam.
 12. Pomenuću još dva zanimljiva monitora BenQ SW240 i Dell UP2516D. Oni imaju prednost pošto su 10 Bit.
×
×
 • Create New...