Jump to content

simazoran

Članovi
 • Content Count

  4,269
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Profile Information

 • Location
  ima je
 • Interests
  Fotografija

Previous Fields

 • Ime i prezime
  simazoran

Recent Profile Visitors

11,344 profile views
 1. Objektiv od 40mm je moguće upakovati u male gabarite čak i sa blendom 1.8. To je optimalno džepno rešenje.
 2. Ako imaš Layer 0 ne možeš da sačuvaš kao JPG već kao Tif ili Psd, uradi flatten pa sačuvaj kao Jpg.
 3. Sa 5DmkII se družim više od 10 godina i moglo bi se reći da ga poznajem. Radi on i sa budžet objektivima, i kada se to uporedi sa kropom bolje je. Ali ako želite da dobijete prave rezultate i vidite šta senzor može , na telu mora da bude dobra optika, pre svega nešto od L-ova. Zahvaljujući dobrim objektivima to telo i danas radi posao (naravno ima svojih ograničenja). Zaključak - ne uklapa sa u budžet. Savet Yagodinca je dobar 550-700d, najpre 600d zbog pokretnog ekrana a ipak pristupačne cene kao i relativno malih gabarita.
 4. Drugo🥈 pa onda treće🏆 , mora neko da nadoknadi za nas koji imamo jedno.....
 5. Sve iste slike, crno sa belim slovima....
 6. Treba se setiti i originala snimljenog Canonom 5DMKII Dean Potter Dean Potter 02
 7. 12a je sjajna, secni je u kvadrat biće kompozicijski jača. (dugo sam na filmu koristio srednji format pa volim kvadrat)
 8. Sa cvetićem mi se najviše sviđa, a slažem se saprethodnim komentarom, snimaj malo šire, lako ćeš posle po želji kropovati ili eventualno napraviti efekat ribljeg oka u obradi. Biraj vreme snimanja tako da ti ne treba dosvetljavanje blicem koje izgleda neprirodno u ovakvim uslovima.
 9. Ovo pravilo je važilo za film, današnja realnost je x2 odnosno za tvoj primer 1/60
 10. Mada imam Rokkor 70-210/4 moja preporuka je https://lensqaworks.com/2019/03/18/review-minolta-md-zoom-75-150mm-14-0/
 11. Okači nešto od ovog kao crno belo ili još bolje blago tonirano.
 12. Pogledaj i Dell U2415, ja koristim i dalje U2410 i još uvek je to solidan monitor, ovaj u2415 je praunuk mog monitora i po onome što sam imao prilike da pročitam odlično radi.
 13. Pokušao sam preko poruke, ali nisam siguran kako to radi na renoviranoj Zoni, zato ću ovde pitati za Tenba Solstice 24l . Pošto nisi napisao ništa od podataka za kontakt možeš mi se javiti na anasimin@gmail.com zbog dogovora.
×
×
 • Create New...