Jump to content

Vivalis

Članovi
 • Posts

  87
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Vivalis

 1. Treba mi pomoć kolega da istestiram jedan sajt/projekat na kome radim, evo već dve godine. - Zove se StreamArena i radi se o second-screen platformi za ćaskanje uz TV program. Sada se nalazi u ranoj Beta fazi, glavni bagovi su otklonjeni i prilično je upotrebljiva. Stvarno je zanimljiva, ne bih ni razmišljao o postavljanju na DZ da je neka glupost :) - Nije komercijalna, ni moj kolega D. Antonić ni ja nemamo od nje nikakve zarade, tako da se ne radi o reklami. Potrebno nam je da je opteretimo da bi smo mogli da znamo kako se ponaša u ozbiljnijoj upotrebi. Za sada, mada smo je pustili tek pre nešto više od nedelju dana, uspeli smo da dobijemo feedback od jedva desetak korisnika, pa bi nam DZ puno pomogla sa makar još deset. Za kolege koje vole da ćaskaju dok gledaju TV ali ne žele da zatrpavaju svoje profile na Twitteru ili Fejsu: http://streamarena.tv/ https://www.facebook.com/streamarena
 2. Ja sam našao nekoliko veoma korisnih skripti ovde: http://www.ps-scripts.com/bb/viewforum.php?f=10 - Nije potrebno logovanje, može da se pregleda/skine bez problema i ovako. Zatim, mešano skripts/plugnis: http://guideguide.me/ http://www.cutandslice.me/ http://www.richardrosenman.com/software/downloads/ http://www.lightstalking.com/free-photoshop-plugins
 3. Elance After Work Party We invite you to join us for a special, invitation-only after-work event on March 11th at 5.30 PM at Club Giardino in Novi Sad, sponsored by Elance! This is your chance to: Meet other freelancers and entrepreneurs Enjoy some drinks on Elance and expand your network Meet the people behind Elance and gain insights into "what’s on at Elance" Improve your opportunity to get hired and make money through online freelancing Schedule of the meetup: 5.30pm Welcome drinks and networking 6.00pm A short presentation, meet the people behind Elance 6.30pm More drinks and networking If you know other people in Novi Sad who would like to join us for the event, invite them as well. But don’t wait, RSVP now as space is limited! http://elanceparty.eventbrite.com/
 4. Ručni rad: "Twine Home Store" se bavi izradom i prodajom unikatnih komada nameštaja i raznih sitnica za "po kući". U njihovu prodavnicu u Volombiju (Wollombi, AU) nedaleko od Sidneja mušterije mogu da svrate da popiju čaj i kupe ponešto od ručno pravljenih artikala. Twine je tanki kanap. Klijent je hteo nešto što se uklapa u grungy fazon, što bi moglo da se uspešno koristi kao žig, odnosno gumeni pečat i da se uklapa u celu njihovu priču čajdžinice i prodavnice. Evo vam dajem ovde celu pričicu, od oblikovanja kanapa do prerade za logotip, korporativnih boja i simulacije za pečat:
 5. Mani kolege, gledaj kako će to uticati na tvoj budući posao. Uvek će biti tih poslova "sa cimanjem". Nemoj sebe dovoditi u situaciju da se osećaš ucenjenim jer ti pare trebaju. Svima trebaju i uvek će trebati te pare. Sam si rekao da procenjuješ da bi on dao max. 70, a ti bi radio za min. 100. Traži tu svoju cifru i navedi šta sve nudiš, tj. šta sve treba da uradiš. Ne zaboravi cimanje oko prepravki, ispravki teksta (A jel može ovde crta umesto zarez?) i pripreme za štampariju, kao i da ako mu već tražiš štampariju - ako nešto ne valja - gledaće u tebe. Meni je jedan pet puta ispravljao plakat, dok nisam shvatio da mi odlazi po pola sata na pripremu svakog fajla za štampu. Dakle, sama izrada flajera ispada da je trećina posla i na to obrati pažnju. Predoči svoju cifru (ako i posle ovoga misliš da je 100), i budi srećan ako je prihvati ili odbije. U prvom slučaju dobijaš, a u drugom slučaju - ne gubiš, što je još važnije. Ako mu nešto zaista treba, prihvatiće. Ako ne - neka se neko drugi muči.
 6. Vivalis

  Funny videos

  Najgledaniji YouTube video svih vremena:
 7. Vivalis

  Funny videos

  Simpatičan kanadski serijal JustForLaughs. Lik je napravio kompilacije od po cca 2h, pa vežbajte trbušnjake: http://www.youtube.com/watch?v=PTScpAaBE14 Ovde su ostali, ko želi "pločice": http://tinyurl.com/6st3ddg
 8. ^ Miran si do 4 miliona na 12 meseci. Velike kazne na rad se odnose na domaće okruženje, a ovo se izgleda stimuliše... Pre će biti da je prolaz koji su ostavili sebi :) "Odredbom člana 33. stav 1. Zakona propisano je, da lice čiji ukupan promet dobara i usluga, osim prometa opreme i objekata za vršenje delatnosti (dalje: ukupan promet) u prethodnih 12 meseci nije veći od 4.000.000 dinara, odnosno ako pri otpočinjanju obavljanja delatnosti proceni da u narednih 12 meseci neće ostvariti ukupan promet veći od 4.000.000 dinara (dalje: mali obveznik), ne obračunava PDV za izvršen promet dobara i usluga." <detaljnije>
 9. http://www.designerstalk.com/corpid/?dir=&...&sortMode=s Ovo je jedna velika lista na koju sam slučajno nabasao. Onomad kada mi je zaista trebalo ovakvo nešto, jako teško se nalazilo. Ko voli - može da dodatno googla "Corporate Guidelines" ili "Brand Guidelines".
 10. Vivalis

  ШВРЋК

  Pratim temu već neko vreme, pa hajde da se uključim jednim oftalmološkim komentarom:
 11. Najbolje rezultate daje preko svojih skripti za konverziju. Ne znam na kojem si nivou (znanja) pa ti evo mali tutorijal kako da napraviš dugme za skriptu koja to radi: Tools>Customization, dobijaš Options - klikni na Customization>Commands, u desnom delu ispod "Commands" je File sa malom strelicom, klikni na strelicu i selektuj "All (show All Items)" i klikni na dvogled pored. Ukucaj "Converter.Start" i kad ga pronađe - prevuci ga na neki toolbar koji ti odgovara. Klikni na OK u Customization i imaces izvucenu ikonicu konvertera. File Converter - selektuješ "Source" - fajl koji se konvertuje i "Destination" gde će snimiti konvertovan fajl. Ispod je "Convert to:" gde izabereš u šta da konvertuje - i to je to. Eps ovako zadaje manje glavobolje. A i možeš konvertovati multiple fajlove. Kada je konverzija završena nemoj da klikneš "OK" u File Converter-u" jer će sve ponovo da radi, nego ga isključi na 'x" ili "Cancel". Problem je što se brzinom konverzije hvale tek od CorelX5 verzije za ovaj tip fajla, a ti si na inače sporoj trojci. Nezgoda je što to još uvek bolje radi Adobe Illustrator, iz koga možeš exportovati pdf, pa ga obrađivati u Corel-u. Podpitanja - na pp, mada sam gledao da budem što detaljniji.
 12. Vivalis

  Windows XP SP3

  Imao sam problem sa istim sistemom na 3 kompjutera. Na svima sam isključio SystemRestore, ali je XP i dalje rezervisao taj prostor i punio ga bez mog znanja, želje, odobravanja. Rešenje je - uključi SystemRestore, prevuci ga na 1%, restart, pa isključi SystemRestore. Ili nađi neki način da "ubiješ" taj servis (što se meni nije radilo, da budem iskren).
 13. ^ Verovatno zato što je projekat rađen pre obnavljanja, neposredno posle prve katastrofe. U tim momentima je prillično teško pomisliti na nešto drugo, budući da su zemljotresi još trajali.
 14. Sajt im je i dizajnerski kriminalan. Ovako je barem zanimljiv :)
 15. Jako simpatičan: Bedazzled (2000) http://www.imdb.com/title/tt0230030/
 16. Vivalis

  Vicevi

  Kraći, autorski: Manekenka opisuje svoju prvu reviju: Stajling mi je bio odličan, ali fiting mi nije odgovarao, pa i sajzing cipela mi je bio malo veliki. Onda sam uradila bek-slajding po glosi parketu, obe noge su mi flajing po sajdveju, a lending mi nikako nije prijao. Tada sam obavila tinking i setila se da je tada najvažniji smajling (jer mi je i mejkap potpuno of) pre nego što uradim jedan brz raning u bekstejdž.
 17. Vivalis

  Corel X5

  Kasno videh temu... Ako je slika/ text - uradi je u Draw-u, pa exportuj u .cmx ili .psd za eventualnu obradu u Paint-u. Kod bilo kojih ponašanja Corela, najbolje je uninstall ( ovo pomaže: http://www.revouninstaller.com/start_freeware_download.html ) i to totalni (gde sklanjaš i user fajlove i čistiš registry), pa restart, pa sveža instalacija. Gledaj da uninstall-iraš VisualBasic, obavezno!
 18. Tek sada sam video. Ovo neće ići vertikalno. Moja greška, po inerciji nisam očekivao uslove za nešto što je humanitarnog karaktera. Poslaću na neku od ovih drugih galerija, šteta da se baci. @Zebra - Puno hvala.
 19. ^ Kod malo elemenata - svaka slučajnost je potpuno namerna :) Bez toga je to samo - crvena tačka. I onda - shvatiš da je japanska zastava u stvari od dva elementa - crveni krug na belom pravougaoniku. Fazon sa SOS-om je prvo što mi je palo na pamet, i mislio sam da ću relativno lako doći do rešenja. -Onog pravog rešenja koje nema ništa viška ni manjka; da ima potpunu funkciju, gde je estetika podređena funkciji a ne sama za sebe. Kako to obično biva - morao sam sve poslove da ostavim i punom paljbom preko trideset rešenja i bezbroj lupanja glavom - nađem ovo.
 20. 1. Ja sam, posle mnogo eksperimentisanja, došao do istog zaključka. Najbolja je forma bloga. Za nastupanje jednog grafičkog dizajnera na NETu je potreban jedan blog koji možeš dopuniti sa jednim pdf-om gde je CV sa sortiranim odabranim radovima (zbog formalnosti kada ti traže tako nešto). Sve ostalo - bačen novac, vreme, trud i rasipanje pažnje. 2. Odlični su radovi, dopadaju mi se. Za Komodorac si mi probudio nostalgiju (doduše - nisu te plave, al' za priču nije bitno).
×
×
 • Create New...