Jump to content

sENSEr [phime]

Članovi
 • Posts

  19
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

About sENSEr [phime]

 • Birthday 04/17/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.phime.com
 1. Naleteo sam na ovaj site - bio je na pogodku kao sveze ubacen u index. Prosudite sami - tzv. Fifth step nudi "kvalitetan" i brz ( sto što se vidi iz priloženog ) web dizajn. Pored lepog web 2.0 prilagodjenog dizajna , niko im nije rekao da se SPACE ne koristi u nazivu fajlova na webu :-) http://www.petikorak.com/WEB%20design.html
 2. Prijatelju - vidi se da ne pratiš seriju "LOST" iz čije pilot epizode su dva kadra za koje se navodi da su autentične fotografije iz pomenute vesti. Jednom rečju FAKE !!!! I ja sam bio u ovom avionu ;-)
 3. Hvala svima na komentarima ! Odgovori za misk0, sungirl, ivanhoe što se tiče velikog header-a site-a. Iskreno veliki header i dosta uzak site je mali experiment koji smo hteli da uradimo, totalno drugačije od prethodna dva izgleda site-a, koji su bili skalabilni. Što se tiče jelke, kitchasta jeste ali je u njenu pripremu i animaciju u Flash-u uloženo više od sat vremena, tako da može da visi još jedno mesec dana zajedno sa kapicom :D
 4. Zanimaju me vasi komentari , globalno na ceo site i na bozicno-zimsku sminku. http://www.phime.com
 5. Ne mogu tacno da tvrdim , ali mislim da na onoj listi od 30-ak televizija ima i leskovacke televizije.
 6. Na Teddy-jev zahtev, spojene shpice mozete skinuti sa ovog linka http://www.phime.com/images/video/snack_byte.zip
 7. Pozdrav ! Samo malo obaveštenje da smo krenuli sa produkcijom emisije koja se bavi IT tematikom. Emisija se zove SNACKbyte, podeljena je u četiri sekcije - novosti sa interneta, opis aktuelnog korisnog softvera, opis novog hardvera i opis novih i zanimljivih video igara. Trenutno se emituje na našoj lokalnoj televiziji KTV, ali smo u pregovorima, da se preko medijske razmene zavrti i na 30 manjih televizija u Srbiji. Više informacija možete naći na http://www.phime.com Shotke iz emisije ( sa sve maskotom ) :-)
 8. Greetz syndrome !!! Mogu da ti preporucim projekat pod imenom antigrain http://antigrain.com/ - jako dobar,brz i kvalitetan 2D C++ lib ( sta ces, ruski proizvod :-) koristen u igri Wik and The Fable Of Souls, izmedju ostalog. Check it out
 9. Pozdrav nik@ ! Naisao sam na tvoj post pa rekoh da ti odgovorim o stanju game development studija u Srbiiji. Nas studio koji se zove PHIME bavi se razvojem video igara izmedju ostalog. Projekti na kojima smo radili su : mala puzzle igra interLOGIC ( koja je bila opisana u Svetu Kompjutera, postala deo nekih Linux i FreeBSD i NetBSD distribucija, portovana na GPX32 handheld konzolu itd. ), sledeci projekat je bio promo video igra PIzzaMania , i poslednji projekat koji je u razvoju zove se Lynks - Mess on Tweedia http://www.garagegames.com/mg/snapshot/view.php?qid=1003 - a u planu su i veci projekti :-) Uostalom na nasem site-u http://www.phime.com mozes naci vise informacija. Inace primetio sam da si iz Leskovca, a odatle su tvoje komsije koji ciine studio pod imenom Paprikari http://www.paprikari.com, i imaju 2 kvalitetne igre u portfoliou. A za vise informacija o game developmentu u Srbiji slobodno poseti forum GameDev na www.elitesecurity.org forumu. greetz sENSEr
 10. |izard I'm chilled man ;-) E ovo se zove profesionalan potpun odgovor ! Slazem se sa tobom da sa dizajnerske strane je site nooola. Bio sam i na siteu astralnih dizajnera koji izgleda nisu sposobni da sebi odrade site kako treba - ali what a hell, u Srbiji je ipak bitno uzeti samo pare ;-) . Sto se tice cene i moja kalkulacija je ista zbog obimnosti online kataloga koji treba pripremiti. Thanx - to me je zanimalo :-)
 11. Ja svoj rad mogu da procenim - ali ti nisi ukapirao poentu pitanja - mene zanima VASE misljenje o ceni ovog site-a - ja svoje misljenje vec imam. Pitanje je bilo postavljeno zbog toga da bih saznao koliko se naplacuju ovakvi siteovi po drugim gradovima , jer cene u mom vec znam.
 12. Zanima me vase misljenje o visini cene site-a koji bi trebao da funkcionise i izgleda kao www.tehnomanija.co.yu
 13. Pa u tvom primeru sa tenkovima za proracun kolizija i fizickih simulacija je jos uvek zaduzen procesor , ali za sam prikaz se mora uposliti graficka kartica ali samo u slucaju D3D ili OpenGL renderera. Ako je softverski renderer u pitanju onda sve zavrsava procesor, graficka katica samo rasterizuje. Ali sa pojavom AGEIA PhysX kartice u skorijoj buducnosti ce realtime proracune fizickih simulacija odradjivati ta i slicne kartice. Rezolucija tekstura manje vise nema veze direktno sa frame rateom, nego vise sa zauzecem Video RAM-a ( imali smo slucaj da se sa manjom rezolucijom textura FPS ostaje isti ili se za 1-3 frejma razlikuje). Kvalitet explozija ili particle sistemi imaju uticaj na FPS ali samo u trenutku explozije tj. prikazivanja - tj. samo ce u tom trenutku na slabijoj grafickoj kartici zaseckati dok ce se FPS posle vratiti na maximalni moguci za tu konfiguraciju. Tako da je odgovor na tvoje poslednje pitanje isti ili skoro slican frame rate je moguc na obe konfiguracije sa malo tweakovanja.
 14. Pozdrav! Posle dugo vremena jedan mali update ... Zavrseni su screenovi za intro igre koji ce funkcionisati po principu stripa koji prati kamera od bloka do bloka, pa evo da ih podelimo sa vama ... Angel, sto se tice naseg Parhelion engine-a - u razvoju je ali jaaako sporo jer smo zauzeti oko ove video igre i produkcije emisije SNACKbyte. U medjuvremenu smo licencirali Torque engine od GarageGames-a koji ce ujedno biti i prvi izdavaci ove igre.
×
×
 • Create New...