Jump to content

Pinko

Članovi
 • Posts

  862
 • Joined

 • Last visited

Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Novi Beograd

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Vladimir Bojović
 1. Ugasiš live preview opciju i onda će da prikazuje sliku nezavisno od podešavanja - mislim da je nato nidza mislio pod terminom "kao OVF". Inače ja gasim live preview samo kad radim sa blicem u mračnom okruženju jer nema poente - ne može aparat da simulira blic bez da ga opali.
 2. Ja sam recimo imao paralelno Nex 5n (koji je manji od a5100) kao drugo telo (sa TS i to jako dobrim) sa a6000 i TS sam koristio 3x (kao ti EVF otprilike) :D @nidza ja se nisam nešto družio sa a7 i da, tu su negde a7 i a6000 kako leže u ruci, ali kad gledamo portabilnost ili ti mogućnost da se ubaci aparat i džep jakne, manju torbicu (po mogućstvu ženinu :) ) i slično ... razlika je poprilična zbog budže od EVF-a koji doda 3cm na visinu a7. Meni je kod pakovanja aparata u džepove i manje torbice najbitnija visina aparata (od tripod mount-a do hot shoe-a), a tu je a5100 vs a6000 3-4mm, a a6000 vs a7 tipa 3cm ...
 3. Ja lično apsolutno nikad ne bih uzeo kao prvi i jedini aparat a5100 pored a6000. Razlika u ceni je smešna, a sa a6000 dobiješ EVF i hotshoe. Sa jeftinim Godox tt350 je mrak kombinacija. Osim toga a5100 se jako retko pojavljuje polovan, a a6000 već može da se fino ulovi. Jedina prednost a5100 je touch screen i malo manje dimenzije/težina. Mnogo više ćeš zažaliti u nekim situacijama što nemaš EVF i hotshoe nego što će ti zafaliti touch screen i malčice manji aparat ..
 4. Extra - tako mi se i učinilo dok sam jurio po guglu šta je metal print? Nešto jurim šta bi bilo najinteresantnije za format tipa 120x80cm. Baš ću da vidim da li to ima negde da se nađe. Verovatno ću da blinkam ovako :blink: od cene al' ajde :rolleyes:
 5. Gde kod nas ima da se uradi ova štampa na aluminijumu koja se pominje na ovom linku i da li izgleda tako dobro uživo kako je opisao?
 6. Ako pričamo o 1 prajmu na aparatu bez ostalih objektiva - apsolutno 35mm na FF (ili ekv.)! Može portret, može pejzaž, može ulica ... Meni lično najuniverzalniji. Sve ispod je jako nezgodno za portrete (nije da ne može ali je nezgodno), a sve preko je preusko kad se uđe u zatvoren prostor. Ovo govorim kao amater i iz svog nekog ugla jer u 90% situacija samo nosim RX1 od kako ga imam ...
 7. Ja kad vidim ovako nešto, apsolutno želim da se maksimalno sankcioniše i vrati i tužbom i svime što može da se nakalemi, ali ne zato što "navijam" za tuđu nesreću, već zato što mislim da je izostanak reakcije na bezobrazluk i lopovluk, nesreća za ostale normalne i poštene ljude. Mi smo tu gde smo uglavnom zato što previše žmurimo i ćutimo na lopovluk i bezobrazluk....
 8. Dal je moguće da se 2017-te i dalje vuče polemika dal' je f broj isti na m4/3 i na FF :D @yagodinac hvala ti na entuzijazmu i lepo što te ne mrzi da ovo po 1000-ti put objašnjevaš ... ;) @guru Molim te napiši jedno cirkularno pismo proizvođačima svetlomera da "uglave" tipku za podešavanje veličine senzora da svetlomeri prestanu da izbacuju informaciju koja "ne govori nista" ... :P
 9. Znači upiša se od smeha za ovaj 40mm 2.8 ... Za prvu sliku skroz gore posta sam se oduševio, za drugu sam bio u fazonu "ne verujem" :o ... onda sam počeo da se sračunavam :lol: i dok sam iskrolovao do kraja strane ... :D
 10. ^ apsolutno tačno! I ko uopšte ima vremena da postavlja hrpu dokaza da bi nekoga ubedio - tvrdoglavost je uglavnom neizlečiva bolest, mada ima medicinskih fenomena ... Ja samo mogu da kažem hvala onima od kojih imaš nešto da čuješ i koji se potrude da napušu nešto konstruktivno i još potkrepe sa fotkom.
 11. Drugari - priča je skroz opuštena i apsolutno nema potrebe da se "zateže" ... RamOne makar ne priča napamet nego prenosi svoje iskustvo. Što bre odma neko mora da se oseti ugroženo - odakle sva ta SonyFobičnost :mrgreen:
 12. Ko u 21. veku radi sa manuelnim objektivom pozdravio se sa brzinom fokusa i jedino ga preciznost zanima ... ili hipsteraj :mrgreen:
 13. Koliko se sećam PDAF sa trd :) parti objektivima radi samo na A7 II i A7R II, tako da fokus kod A7 mora biti njakav kao u svim kombinacijama gde PDAF objektivi fokusiraju na CDAF, ali to će ti bolje objasniti neko ko se zezao sa ovom kombinacijom.
×
×
 • Create New...