Jump to content

t@urus

Članovi
 • Posts

  3,192
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by t@urus

 1. Nije moja fotografija, našao sam na netu, kada sam tražio više fotografija zamka, totalno intrtesantna lokacija... Izvinjavam se ako sam uneo zabunu.
 2. Bukvalno ste na istom mestu opalili. Više mi se sviđa tvoj krop i obrada, i što je voda zamućenija, o zamućenju neba na tvojim fotografijama se pisalo, negde mi smeta, negde ne, ovde ne, dodaje malo dinamike.
 3. Pa ja i napisah, nego ne mogu da objasnim. Marginalna stvar ali meni bode oči i baca akcenat na to svetlo parče zida. Dodao sam desno koliko sam uzeo ovamo da bi ostalo u odnosu 1:1. Da ne trujemo više temu, samo kači. :)
 4. Ovako sam mislio, samo da se bolje isklonira desno. Ako imaš mesa onda još bolje, ne moraš ništa kropovati.
 5. ^Mislio sam da odsečeš levo i po vertikali ono parčence gde se iza konstrukcije stepeništa vidi zid (ili da se isto parče isklonira i oboji u crno, jer skreće pažnju) a ako imaš mesa, da onda taj broj pixela koje si odsekao dodaš sa desne strane. Samim tim bi se i rastojanje od ivice fotografije do prve vertikale ujednačilo sa leve i desne strane. Marginalna stvar svakako, samo kažem...
 6. #329 odlična. Ako smem da zakeram skratio bih nekoliko pixela sa leve strane da se ne vidi ovo prazno iza nosača i to bih dodao sa desne strane.
 7. Ispratio sam Ljubu prošli ili pretprošli put kad si linkovao. :P
 8. Ove prve tri za triptih na jednom ogromnom zidu. Minimalno 1m po kraćoj strani i 1m između svake fotografije. Plus što si uhvatio vejavicu na prve dve gde je sve nesređeno i prestanak vejavice kad su se patke grupisale i otišle za predvodnikom pataka! Možda bi i četvrta rotirana mogla da ide u grupu od 4 fotke, ali mislim da je nepotrebno, na trećoj se sve vidi. Još jednom bravo! Može neki info o lokaciji fotkanja, tj više me interesuje rakurs? Neki dok, nešto slično?
 9. Prva mi je najbolja zbog profesionalne deformacije. Pre 10 dana otkrio sam OFIS ARHITEKTE i prosto sam oduševljen njihovim radom. http://www.ofis-a.si/str_8%20-%20HOUSE/18_...NT%20KANIN.html Fine fotke i što je najbolje lepo je pentrati se po tim planinama. :)
 10. B R A V O ! Odlični momenti, stil, legla mi je obrada, znam da se ne komentarišu modeli, ali mlada je baš lepa i ti se je prikazao još lepšom što je valjda i misija fotografa. Još jednom bravo!
 11. Odličan kadar i odlična realizacija. Jako dopadljiva fotka. Pozitivna kritika i za arhitektu. :)
 12. Ne znam što mene načepi. :unsure: Taman sam hteo da pohvalim seriju. Za jednog početnika sa Fuji-em ovo je fascinantno. :lol: :P I sa ovim što si rekao za Korta se slažem. On je maestralan ispod 24mm efektivno i drugačiji su to stilovi, još agresivnija obrada, samo sadržaj se poklopio. Samo kači i krštenje objasnilo.
 13. Slobodište, Kruševac, autor: Bogdan Bogdanović Kačio sam ove fotke na zasebnoj temi nekad davno, ali neka ih i ovde. Taman da me natera da odem da fotografišem spomenik kada nije osvetljen supermesecom. :D Kapija Sunca (Meseca) Kameni leptiri (ptice) https://savremenaarhitektura.files.wordpres...ar-memorije.pdf
 14. Jel ova poslednja sa prevoja Sedlo, put Žabljak-Plužine? Očaran sam tom planinom. Dosta dobro svetlo na toj. Možda malo agresivnija obrada za moj ukus. Ostale isto fine.
 15. Hvala ti za info. Tačno ću da smaram nekog iz EU da mi donese ovaj metalni model i mine. :) Na Amazonu su svi modeli i original mine. :D EDIT. Mora nešto da bude za Amere posebno. Samo kod njih mogu da se kupe 0.7 mine i olovka.
 16. Nemoj da zameraš oko ove priče za tvoje prethodne fotografije. Bilo je tu i tamo dobrih motiva i fotografija, ali ti je ovo za 3 klase bolje. Svaka čast! Pogodio si moja interesovanja i oblast fotografije u kojoj uživam. Pratim temu sa zadovoljstvom! Još jednom: KAPA DOLE!
 17. Nisam siguran da taj MONOCHROME mode nije samo za JPG format fotografije. RAW bi trebao da bude native fajl, bez ikakvih promena. Možda i ja grešim...
 18. Stevanne, hvala ti na korisnim info i fotografijama. Neću više uzurpirati temu. Više sam i mislio na varijantu pentranja, na Durmitoru mi je aparat bio u gepeku, prosto sam uživao u prizoru i opalio neku telefonom. I to je to. Za pejzaže se u potpunosti slažem sa tobom. Pentranje, šator, zvezde i niži vrhovi. Kad sam se vratio tražih podatak o visini vrhova u Crnoj Gori i nabasah na ovaj tekst. Dosta interesantna stvar: http://www.vijesti.me/vijesti/ne-zna-se-ko...rnoj-gori-64095 Da bi vrh bio proglašen najvišim u teritoriji jedne zemlje, ceo taj deo planine na kojem se on nalazi mora biti na teritoriji te zemlje. Zato je ovaj sa Prokletija otpao.
 19. Stevann-e, hvala ti za info. Po priči rendžera lagano se penju i dede i babe i može za 3 sata. Verovatno misli na ljude koji pešače ceo život. Mislio sam na prevoj Sedlo, 1907m, ne na vrh Sedlo. Tu sam sreo rendžera i rekao je da se može popeti. 2,3 dana pre toga je prošao čistač bilo je deonica pored puta gde je sneg bio metar i po. Mogu da zamislim kako je na vrhu. Privlačna mi je sama pomisao da je bez planinarskog iskustva, zahtevnijom pešačkom turom moguće popeti par vrhova tamo. Durmitor me opčinio. Došla je tura francuskih penzionera, kad oni dolaze pored Alpa da gledaju ovo, onda i to nešto znači. Odlična ti je i ova poslednja. :) Malo izlazi iz kadra ali mi ne smeta. Uklapa se nekako.
 20. @stevann: Odlične fotke Dumitora. U nedelju sam bio na prevoju Sedlo (1907m) i prošao tim putem (Žabljak-Plužine). Prvi put sam bio na Žabljaku i Durmitoru i baš je na mene ostavilo utisak. Vrlo rado ću se vraćati. Da se nisi slučajno pentrao po vrhovima? Rendžer mi reče da je moguće penjanje pešice do Bobotovog Kuka, 3 sata od Sedla. Jel to realna priča?
 21. Previše me je navedena Olja, podsetila na Elenu Šumilovu i njen stil. Za Olju nisam ni znao pre nego što ste okačili linkove. https://www.flickr.com/photos/75571860@N06/ Evo ove dve fotke: Jasno se po datumu vidi koja je uzor: https://www.flickr.com/photos/75571860@N06/32363379400/ https://www.flickr.com/photos/131992170@N04/33638420295/ Za Elenine fotografije me uopšte ne zanima da li su režirane ili ne, kao što me ne zanima da to analiziram. Sve na neki bajkovit način, sa jakim ličnim pečatom predstavljaju članove njene porodice u okruženju u kom žive sa ostalim ljudima i životinjama.
 22. t@urus

  3D pomoc

  Ne bih se složio za RAM. Treba da dokupim 16GB, preko đarma varijanti. Pre 2 meseca ti moduli koje imam su bili 87e a sad su 117e. Ne kažem da DDR2 ne postoji, ali pitanje koliko je skuplji nego kad je bio aktuelan. Ovo za hard i napajanje potpisujem. Isto imam 1tb, čas se popuni modelima i tutorialima. Sad ću uzeti 3TB.
×
×
 • Create New...