Jump to content

r3d

Članovi
 • Content Count

  229
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Profile Information

 • Location
  Banja Luka

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Stefan Prtina
 1. Po meni, ostrenje u LR napravi katastrofu. Kao neke pjege da se pojave kad se intenzivnije ostri. Nije bitan radius i intenzitet, jednostavno ostrenje je lose i jako vjestacki izgleda.Cak i unsharp mask fotosopa radi bolje. Contrast isto radi jako lose u odnosu na PS. Kad mi je nesto bitno, imam batch akciju za ostrenje i kontrast u fotosopu.
 2. Reliable SD I am yet to find. Naime, bacih prije par dana otprilike petnaestu. Pa da se gadjam karticama manje bi se raspadale.
 3. Hvala na komentarima :) U pravu ste, izgleda staticno. Iako je sve radjeno dinamicki, udarali su u dzak. Problem je sto udarac nije tako lako uhvatiti kad blic glava okida 1/1000-2000. Razmisljao sam da koristim vodu, talk ili nesto trece da se raspe pri udarcu, mozda bi dalo tu dinamiku koja nedostaje. Radicu novi serijal i video uskoro pa cemo vidjeti. Ja sam zadovoljan ovim, buduci da je sve bilo na frku, u sustini radio sam portret za drugog boksera za turnir u portugalu, pa ovo usput, za 15-ak minuta sve. Evo primjer jednog udarca, koji opet ne izgleda tako spektakularno:
 4. Valja li ovo ljudi, dajte mi komentare i sugestije za sljedeci put :) 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.
 5. Ko uspije okrenuti fokus na mom pentaconu 135 f2.8 kad je montiran na a6000 dobije cokoladicu marke snickers. Ja se patim na 5d2. I ne vidim da bi mi bilo nesto lakse raditi s njim ni sa a7mk2, sasvim ok mi radi fokus (onaj beep kad ubodes) na 5d2, ne vidim koliko bolje moze biti sa peakingom (a probao sam peaking na a58). Cak sam probao u ML peaking i lakse mi okom opet. Ne znam zasto toliku dramu pravite oko toga, kao da je nemoguce raditi manualno na dslr-ovima, pa ja vec poslikao 5 svadbi i 10 matura tako, bolje mi fotke sa 135mm nego sa 50 stm.
 6. Kad naprave novog heliosa kupicu ga, ovo nista.
 7. Nije to model, to je riba sa splava.
 8. Mislim da nece biti problem popraviti, vjerovatno je neki konektor u pitanju.
 9. Meni je v6 i dalje spor. Radim na 5.2 Konfiguracije - laptop i7-3537u 8Gb ram, deskop i7-6700, 16gb ddr4, 850evo ssd. Ma pisem samo da se pohvalim desktopom. LR6 spor i na desktopu.
 10. Odlican retouch! Kako radis healing na posebnom layeru? Ja samo kopiram layer pa radim po njemu.. Jel novi prazan layer pa sample from layers below sa healing brush-om i ostalim? BTW promakla ti je dlaka na grudnjaku ispod desne ruke, sto se pretvori u fleku u zadnjem composite koraku :) I malo razmazane plave sa donje strane grudnjaka. I cini mi se da je ostao high layer nesredjen u donjem desnom uglu grudnjaka, isto na kompozitu.
 11. Sticky sidebar prebaci.. Tesko mi je replicirati to, zavisno je i od browsera i od rezolucije i od brzine scrolla - dakle js. Slike vise nisu zatamnjene, na hover se zatamnjuju minimalno. Kakve ruskinje unread? :D
 12. Gray card? Dolar kod kineza crna, siva i bijela, na ogrlici za oko vrata.
 13. Tesko je prokomentarisati. Nista ne valja. Jedino druga lici na fotografiju.
×
×
 • Create New...