Jump to content

zerbah

─îlanovi
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About zerbah

 • Birthday 04/02/1976

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Moskva

Previous Fields

 • Ime i prezime
  Srboljub Hetlerovic
 1. Za veliko poshumljavanje koristim Groundwiz i vray proxy. Graoundwiz sredjuje problem oko memorije/geometrije. Odlichan je ovaj tutorial sa FR, moracu da probam.
 2. Ovako to treba da izgleda: http://www.zbrushcentral.com/zbc/attachmen...chmentid=129499
 3. Da, samo shto se box cooler "dere" pod opterecenjem, dok ce neki aftermarket cooler da bude tishi i na leru i pri renderu.
 4. Na 3ds max 9/2008 sigurno radi verzija za 3ds max 9. Jedini problem je shto nema speed tree za x64 verziju... Verzija za 2K9 josh nije "izlechena" koliko znam.
 5. @Che: sve se radi veoma lako u RF-u - exportujesh scenu u obj (ne morash celu scenu, mozesh samo fontanu), proverish u RF da su ti isti uniti (znachi metri, cm ili mm), importujesh obj i postavish mlazeve kako hocesh. Uradish simulaciju (ne mora chak ni mnogo partikla da bude poshto cesh posle da im dash motion blur. Preko importera za max importujesh particle u scenu (ako si potrefio unite bice svi na svojim mestima). Dobijesh odlichnu fontanu :D
 6. Slazem se sa Cheom da velike fontane ne treba da budu blob mesh. Dodushe ne vidim smisao praviti ih geometrijom u sceni - bolje je uzeti i odrendati sekvencu sa partiklima i posle u finalnoj sceni tu animaciju (vec obradjenu) ubaciti kao texturu na nekoliko plejnova (pogotovo ako je tanak mlaz). U svakom sluchaju fontanu treba rendati odvojeno pa posle raditi kompozing. Ova moja fontanica je za male fontane (1-3 metra dijametar), nije neshto preterano zahtevna (osim shto realflow mesh zauzima 4 GB :)). Jedan frame se renda 25 sekundi u fr-u sa GI, raytrace i raytraced shadows (na q6600).
 7. Misli da ce moci samo da se instalira, poshto ipclamp radi :) Samo josh da nadjem instalaciju :D
 8. Nije problem kada klijent hoce da se cenka, problem je kada pravi scenu kao shto je bilo napisano u prvom postu ove teme. Sve je OK dok se poshtuju pravila igre, ali uvrede ne moramo da trpimo, zar ne?
 9. Statika josh i djene-djene, ali u dinamici izgleda vrhunski! :)
 10. @SuCuR: Pazi ovako, ja sam napravio ovo u Realflow 4.3 i exportovao preko realflow plug-ina u 3dsmax 2008 x64. Imam mesheve od Realflow-a na 200 frejmova, mogu josh da napravim samo reci koliko ti treba. Takodje mogu da ti uploadujem na ftp realflow mesheve i plugin za 3dsmax 9 x64. Ovu scenu sam rendao u finalrenderu, ali mislim da ti nece biti problem da namestish materijal i u vray. Sve ovo mi je na poslu, pa ako ti nije frka da sachekash, cimni me na PM ili na zerbah@mail.ru Ako ti treba tutorijal za realflow, imam i to, mogu da ti okachim. Tamo se veoma lako rade ovakve stvari.
 11. Evo na brzaka u realflow: Imam i animaciju vode, samo se nije josh otrenderovana, bice sutra.
 12. Reklamu mozesh da naplacujesh po sekundi, sam render ne mozesh. Render je mashinsko vreme. Model takodje ne mozesh da naplacujesh po sekundi.
 13. Ajde ljudi nemojte sada da se glupiramo. Ne moze se odrediti cena rendera po sekundi ili po minuti animacije jer se jedna sekunda moze rendati mnogo vishe nego jedna minuta u zavisnosti od toga koliko je scena komplikovana. Zato sve firme koje imaju usluge rendera daju cene ili u GHz/sat ili procesor/sat. Npr. 10 evra procesor/sat * 10 procesora quadcore (q6600).
 14. @cybergirl, bobi: Hvala! Shto se tiche skidanja full verzije ako trazi username: freecontent, pass: freecontent. Pomorandza je budzevina samo tako - tu je korischena sfera+mnogo smaranja u polyboostu+turbosmooth+cloth. Posle svega toga, ponekad se desi da random frame izrenda skroz blesavo :blink: ali kada se ponovi render istog frame ispadne normalno :D Transformacije radim "odokativnom metodom" i rukama - gledam modele koje treba da transformishem i onda ih "sechem" tako da bude interesantnije pri animaciji. Svi delovi se krecu pod uglovima 90/45 stepeni, naravno sve je to p
×
×
 • Create New...